Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Recepten Vegetarisch

Tomaat-paprikasoep met wortel en parmezaan

februari 9, 2020
Tomaat-paprikasoep met wortel en parmezaan

Op zo’n gure dag als deze zijn er maar weinig gerechten waar ik meer zin in heb dan in soep. Heerlijk om te genieten van zo’n kommetje vol warmte terwijl het buiten regent en waait. Een van mijn favorieten is absoluut tomaat-paprikasoep met wortel en parmezaan. Het geheim zit hem hier voornamelijk in de paprika. In plaats van de normale variant, gebruik ik een gegrilde versie voor een extra smaakvol resultaat.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 2 PERSONEN

  •  700 ml groentenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • potje gegrilde paprika’s
  • 75 g wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder (ik gebruik deze kruiden van Van Beekum Specerijen)
  • 1 tl honing
  • 50 g parmezaanse kaas
  • evt. zout, peper & Italiaanse kruiden (ik gebruik deze kruiden van Van Beekum Specerijen)
  • extra nodig: staafmixer

ZO MAAK JE DE TOMAAT-PAPRIKASOEP

  1. Maak de bouillon door een groentebouillonblokje op te lossen in 700 ml kokend water.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat en wortel in plakjes en de gegrilde paprika in stukjes. Dit hoeft allemaal niet te fijn, aangezien we de soep straks toch nog gaan pureren.
  3. Bak de ui en de knoflook kort aan in een soeppan met beetje olijfolie. Voeg na twee minuten de tomaten, gegrilde paprika, wortel, tomatenpuree en het paprikapoeder en de honing toe en bak nog eens 2-4 minuten.
  4. Voeg de bouillon toe aan de soeppan en laat de soep ongeveer een kwartier koken met de deksel op de pan.
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van de parmezaanse kaas toe en pureer de tomaat-paprikasoep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen.
  6. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de overige parmezaanse kaas erover. De tomaat-paprikasoep is lekker met een bruin stokbroodje of knoflookbrood. Eet smakelijk!

Ga jij deze tomaat-paprikasoep met wortel en parmazaan maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

  • Reply
    Suzanne
    februari 14, 2020 at 3:49 pm

    Klinkt echt heel erg lekker!

Leave a Reply