Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Utrecht

De gerechten van Frenchie Café Utrecht zijn haast te mooi om op te eten

maart 21, 2019
Frenchie Café Utrecht

Frenchie Café Utrecht is misschien wel de meest geinstagramde Nederlandse hotspot van dit moment. Dat is niet zo gek, want ze serveren er prachtige creaties in een stijlvol interieur. Ik kon dan ook niet wachten om Frenchie Café Utrecht zelf te bezoeken en de vraag in mijn hoofd te beantwoorden: smaakt al dat moois net zo lekker als het eruit ziet?

Vraag me niet waarom, maar ik had Frenchie Café Utrecht een stuk groter verwacht. De realiteit is dat we op een zonnige dinsdag binnenstappen bij een knusse hotspot met een fantastische roze bank. Een bank die volledig gevuld is met vrouwen die bijkletsen met hun vriendinnen en flink wat foto’s maken van elkaar en het eten. De enige vreemde eend in de bijt is een jongetje van een jaar of zeven. Hij is meegenomen door zijn moeder, maar lijkt dat helemaal prima te vinden zodra hij zijn unicorncupcake voor zijn neus krijgt. Ik geef hem geen ongelijk.

Frenchie Café Utrecht

Keuzes, keuzes

Zelf hebben we inmiddels ook trek gekregen, dus zodra we plaatsnemen aan een van de marmeren tafels, is het tijd om de menukaart te inspecteren. Ik heb expres niet ontbeten, zodat ik hier iets extra’s kan bestellen. Toch is dat kiezen bij Frenchie Café nog een hele klus. Het menu bestaat onder meer uit pancakes, een acaibowl, eggs benedict en wentelteefjes. Ik wil het eigenlijk allemaal proberen en twijfel tot het laatste moment, maar kies uiteindelijk voor een unicorn hot chocolate, avocadotoast met een gepocheerd ei en een unicorn cupcake omdat ik stiekem jaloers was op dat jongetje van zeven.

Frenchie Café Utrecht serveert high class brunch

Picture perfect gerechten

Als de gerechten worden geserveerd, maak ik eerst flink wat foto’s. Alles ziet er fantastisch uit en het is bijna zonde om het op te eten. Ik begin met mijn gezonde keuze: de avocadotoast. Die is heerlijk. Het ei is perfect gepocheerd en je krijgt een lekkere, dikke plak brood met daarop voldoende avocado. Tussendoor neem ik een slokje van mijn roze ‘unicorn’ hot chocolate, compleet met marshmallows en slagroom. Ik vind hem lekker, maar hij is wel erg zoet dus daar moet je van houden. Ik zou er ook geen twee van bestellen, want dan zit je alleen door het drankje al ramvol.

Na het eten van mijn broodje ben ik nog blijer dat ik mijn ontbijt die ochtend oversloeg en ruimte vrij heb voor de unicorn cupcake. Ik koos voor de red velvet versie en dat was een goede keuze. De cupcake is niet te zoet en eigenlijk gewoon hartstikke lekker. Het enige minpuntje: de versiersels met pepermuntsmaak. Die passen totaal niet bij de rest. Ik had overigens verwacht dat de versiersels hard zouden zijn, maar het tegendeel is waar: Frenchie cafe serveert je een cupcake met een boterzachte frosting. Een hele aangename verrassing, al krijg ik de toeters en bellen niet allemaal op. De cupcake zelf wel, daar wil ik namelijk geen kruimel van laten liggen.

Frenchie Café Utrecht

Frenchie Café Utrecht: een aanrader?

Frenchie Café Utrecht is een heerlijk hotspot in hartje stad waar iedere vrouw blij van wordt. Ik wil zeker nog eens terug om de pancakes te proeven, die zagen er namelijk ook fantastisch uit. Het is maar goed dat deze hotspot niet bij mij om de hoek zit…

Frenchie Café, Lange Nieuwstraat 21, Utrecht.

Miljoenen artikelen

    Leave a Reply