Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Tips

Zo organiseer jij de perfecte high tea in 6 stappen

mei 22, 2019

Ik ben gek op high tea’s. Het is een unieke kans om veel verschillende gerechten te proeven en dan heb ik het nog niet eens over al die lekkere thee die je mag drinken. Nu kun je natuurlijk in de stad gaan genieten, maar het is net zo leuk om zelf een high tea te organiseren. Dat lijkt misschien een hele klus, maar het is makkelijker dan je denkt en bovendien een stuk goedkoper. Met deze tips ga jij de perfecte high tea organiseren in 6 simpele stappen.

High tea organiseren: de voorbereiding

Een teaparty valt of staat met de juiste voorbereiding. Zo zorg jij ervoor dat jouw high tea een succes wordt.

1. Maak een overzicht van gasten

Als jij denkt aan een high tea organiseren, gaan je gedachten vooral uit aan de hapjes. Voor je begint met kookboeken doorspitten: maak eerst een overzicht van mensen die je uit wilt nodigen. Vraag hen naar allergieën en dieetwensen en zet dit allemaal in een Excelbestand. Natuurlijk kun je niet overal rekening mee houden, maar zo weet je zeker dat iedereen kan genieten van de hapjes.

2. Denk aan de aankleding

Jouw teaparty wordt nog leuker als je zorgt voor een mooi gedekte tafel en decoraties. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald thema: pink party, Alice in Wonderland of Italiaans. Bestel de decoraties op tijd, zodat je zeker weet dat je de benodigdheden op tijd in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed, ballonnen, naamkaartjes, etageres, etc. Bonustip: je kunt de dag voordat je de high tea gaat organiseren al de tafel aankleden. Dit scheelt weer werk op de dag zelf.

3. Koop de juiste thee

Theezakjes, ik gebruik ze al jaren niet meer. Losse thee is zo veel lekkerder! Ga even langs de theewinkel en kies een aantal lekkere smaken uit, zodat er wat te kiezen valt. Ik raad je aan om sowieso English breakfast, een groene thee, een zwarte thee en een fruitthee te halen.

4. Hapjes maken

Yes, tijd voor een van de leukste onderdelen: bedenken welke hapjes jij gaat serveren en deze maken. Meestal bestaat een high tea uit een selectie van hartig en zoet. Zo is er voor ieder wat wils. Nog geen idee wat je wilt gaan maken? Hieronder heb ik wat ideeën voor je:

Hartig:

 • Soep
 • Quiche
 • Sandwiches: bijvoorbeeld komkommer/roomkaas, eiersalade, zalm, kip/avocado
 • Wraps
 • Kaasbroodjes
 • Mini-pizza’s
 • Eiermuffins

Zoet:

 • Scones met jam en clotted cream
 • Brownies
 • Appelgebakjes
 • Red velvet cake
 • Tiramisu
 • Bananenbrood
 • Kersentaartjes
 • Bananenbrood

Let erop dat je niet te veel maakt. Soms lijkt het alsof je weinig hapjes hebt, maar vaak verkijk je jezelf hierop. Acht verschillende hapjes per persoon is vaak meer dan genoeg. Heb je niet genoeg tijd om alles zelf te maken? Je kunt ook vragen of iedereen wat meeneemt (zorg er dan wel voor dat iedereen wat anders maakt) of je kunt de zoete verleidingen halen bij een goede patisserie.

De perfecte high tea organiseren met de Princess retro waterkoker

High tea organiseren: party time!

De tafel is gedekt en de hapjes zijn gemaakt. De gasten druppelen binnen en het is tijd om te beginnen. Zo zorg je ervoor dat iedereen optimaal geniet.

1. Serveer het perfecte kopje thee

Thee zetten, het lijkt zo simpel. Water koken, thee toevoegen en klaar. Het perfecte kopje thee verdient echter wat meer aandacht. De smaken komen namelijk het beste tot hun recht als het water de perfecte temperatuur heeft. Hieronder vind je een overzicht van de juiste temperatuur voor iedere theesoort:

 • Groene of witte thee: 70-85 °C
 • Oolong of Puerh thee 85-95 °C
 • Zwarte thee 95-100 °C

Om het water perfect te koken, gebruik ik de retro waterkoker van Princess. Hier zit een temperatuurmeter ingebouwd, waardoor het ontzettend makkelijk is om te zien wanneer de perfecte temperatuur bereikt is. Ideaal! Daarnaast ziet de waterkoker er ook nog eens prachtig uit, waardoor hij op tafel de show steelt van de etagere met hapjes. Ook fijn: de Princess retro waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter, waardoor je al jouw gasten in één keer van een lekkere kop thee kunt voorzien.

2. Zorg voor verschillende rondes

Je kunt alle hapjes in één keer op tafel zetten, maar de perfecte high tea heeft verschillende rondes. Zo weten jouw gasten ook nog niet direct wat ze allemaal kunnen verwachten. Begin bijvoorbeeld met een soepje, dan een ronde hartige hapjes en als laatste een ronde zoete hapjes. Als je helemaal wilt uitpakken, kun je ook nog een klein toetje serveren naar afloop. Wedden dat jouw gasten met volle teugen gaan genieten?

Deze blog over de perfecte high tea organiseren is tot stand gekomen in samenwerking met Triangle PR en Princess. De tekst van deze blog is 100% van mij. Ik heb de Princess retro waterkoker uitvoerig getest voor ik deze blog schreef en ben erg enthousiast over het product. Daarom deel ik dit graag met jou!

  Leave a Reply