Instagram

Follow Me!

Review Tea & a book

Tea & a book: Duur huis, nooit thuis van Renee Lamboo

november 27, 2018

Er is niets lekkerder dan ‘s avonds met een kop thee en een boek op de bank kruipen. Daarom ben ik deze rubriek gestart, waarin ik jou één keer per maand alles vertel over een boek. Daarbij geef ik je ook nog een tip voor een thee die perfect bij het boek past. Deze keer review ik Duur huis, nooit thuis van Renee Lamboo.

Ik las al in verschillende tijdschriften het indrukwekkende verhaal van Renee. Op haar 21e kocht ze samen met haar toenmalige vriend een huis, maar de relatie hield geen stand. Zij bleef een paar jaar later achter met 40.000 euro schuld. Inmiddels is die hele schuld afbetaald, werkt ze nog maar drie dagen per week en kan ze haar leven indelen zoals zij het wil. Hoe ze dat gedaan heeft, beschrijft ze in haar boek Duur huis, nooit thuis.

Het is eigenlijk heel simpel

Om een vrij leven te leiden, spaart Renee zich een ongeluk. Ze heeft overal potjes voor, rijdt in een auto vol deuken, woont in een klein dorpje, kijkt altijd of het ergens goedkoper kan en houdt daardoor iedere maand flink wat geld over. Daardoor kon ze tijdelijk minder werken om haar dromen waar te maken, zoals het schrijven van Duur huis, nooit thuis. Nu zou mij dat een beetje ver gaan, I mean, ik ben nog steeds van mening dat ik dood zou gaan in een klein dorp (sorry) en ik geef mijn geld nou eenmaal graag uit aan kleren, maar toch is het goed om er eens bij stil te staan. Volgens Renee is het eigenlijk heel simpel om zo te leven als zij. Bespaar zoveel je kunt en ga meer genieten van het leven: tijd is het nieuwe geld.

Duur huis, nooit thuis review

Duur huis, nooit thuis: een aanrader?

Duur huis, nooit thuis is een boek dat lekker wegleest en zorgt voor een stukje bewustwording. Zo zuinig leven als Renee zou ik zelf niet willen, maar toch heb ik er zeker wat aan gehad. Wat ik wel jammer vind, is dat er wel vaak hetzelfde wordt verteld op een net iets andere manier. Daardoor wordt het soms wat langdradig en dat is jammer. Ik had graag iets meer praktische tips gezien in dit boek om mee aan de slag te gaan. Al met al is Duur huis, nooit thuis een motiverende peptalk voor iedereen die graag eens wat meer tijd thuis wil door brengen in plaats van op het werk, maar niet weet hoe.

Enthousiast geworden? Je kunt het boek Duur huis, nooit thuis van Renee Lamboo hieronder bestellen bij Bol.com. 

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.