Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Hotspots Rotterdam

Ontbijten als een keizer bij Rolph’s Deli in Rotterdam

juni 17, 2019
Ontbijten in Rotterdam

Soms kom je een hotspot tegen waarbij je meteen denkt: ‘Ja, dit is het’. Dat had ik toen ik ging ontbijten bij Rolph’s Deli in Rotterdam. Ons hotel zat vlakbij en na een heerlijke wandeling over de Erasmusbrug stapten we binnen bij de meest stijlvolle deli die ik ooit in mijn leven heb gezien. Gelukkig nog met een lege maag, want de kaart was een stukje hemel in papiervorm.

De inrichting van de zaak zorgt ervoor dat het voelt alsof je in een keizerrijk gaat eten. Het kleurgebruik is allesbehalve ingetogen – goud, geel en zwart voeren de boventoon – maar dat zorgt er nou net voor dat Rolph’s Deli zijn eigen karakter heeft. Bestellen doe je bij de bar, dus voordat je neer kunt ploffen op de comfortabele stoelen moet je toch echt eerst een keuze maken. Gelukkig vind ik dat deze keer totaal niet moeilijk. Mijn oog valt namelijk direct op het All-in breakfast. Voor €12,50 krijg je toast met avocado en een gepocheerd ei, yoghurt met granola, een croissant, jam, een chocoladebroodje en koffie of thee naar keuze.

Al snel komt het aardige personeel van Rolph’s Deli langs om onze drankjes te brengen. Een verrassend grote kop verse jasmijnthee, precies waar we zin in hadden op de vroege morgen. Naast ons is het contrast groot: aan de ene kant zit een vrouw te werken en aan de andere kant praat een groepje studenten over hun ochtend. Het laat meteen zien dat deze fijne hotspot een plek is waar heel de stad graag komt.

Ontbijten in Rotterdam

Ontbijten in Rotterdam bij Rolph’s Deli

Zodra het bord vol lekkers voor mijn neus wordt gezet, weet ik het al zeker: dit is dé plek om te ontbijten in Rotterdam. Alles ziet er waanzinnig goed uit. De croissant is precies zoals hij hoort te zijn en smaakt nog beter door de heerlijke jam. Het yoghurtje is afgetopt met knapperige granola en lekker vers fruit en ook het chocoladebroodje is een smaakbom. Het lekkerste gerecht bewaar ik natuurlijk voor het laatste: de toast met avocado en gepocheerd ei. Halverwege besluit ik wel even de chilivlokken van mijn broodje te halen: voor die pittigheid is het me nog net wat te vroeg. Het eitje is perfect zacht en combineert mooi met mijn geliefde avocado.

Rolph’s Deli is een plek waar ik zeker weer heen zou gaan om te ontbijten in Rotterdam. Het is er gezellig, het personeel is vriendelijk en voor een prima bedrag krijg je allerlei lekkers waar je lang op kunt teren. Wel zo prettig, je bent immers in een hele leuke winkelstad. Al is het zeker geen straf om halverwege de dag nog even terug te gaan voor een van de vele lekkere broodjes, salades, bowls of bites.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam of juist ver daarbuiten? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

    Leave a Reply