Instagram

Follow Me!

Review

Review: Lidl wafelijzer

april 12, 2018
Review lidl wafelijzer silvercrest

Toen ik op Facebook dit mintgroene Silvercrest wafelijzer van Lidl voorbij zag komen, was ik verkocht. Want 1) mintgroen 2) wafels en 3) klein prijsje. Kort verhaal nog korter: die werd dus besteld. Een paar dagen later stond de bezorger voor de deur met mijn nieuwe eyecatcher en ik kon vanaf dat moment niet wachten om hem uit te proberen. Is hij naast leuk om te zien ook handig in gebruik? Tijd voor de test!

Met mijn nieuwe keukenvriend kan je niet alleen traditionele wafels bakken, maar ook figuurwafels en donuts (DONUTS!). Hiervoor zijn drie verschillende platen meegeleverd, die je makkelijk kunt verwisselen door middel van een schuifsysteem. Voor elke plaat staan er in de handleiding een aantal recepten. Nu vertrouw ik voor wafels liever op de recepten uit mijn kookboeken, maar er is dus wel aan gedacht voor als je dat makkelijker vindt.

Lidl wafelijzer - The Salad Junkie

Klaar? Bakken maar!

Nadat je het beslag hebt gemaakt, doe je de stekker in het stopcontact en warmt het wafelijzer zichzelf op. Zodra het groene lampje brand, ben je ready to go en doe 2 à 3 eetlepels beslag per wafel op het ijzer. Je kunt twee wafels te gelijk bakken en door de anti-aanbaklaag hoef je het ijzer voor die tijd niet eens in te vetten. Vervolgens doe je de klep dicht en is je ontbijt in de maak. Na ongeveer zeven minuten waren mijn wafels mooi goudbruin en kon mijn weekend brunch beginnen. Yum!

Uitbakken? Na afloop is het wafelijzer is makkelijk schoon te maken door de platen eruit halen en deze te reinigen met warm water en een beetje afwasmiddel. Ik had door het kleine prijsje van Lidl niet verwacht dat het apparaat zo goed zou werken, maar ben dus aangenaam verrast door de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. De komende tijd staan hier regelmatig wafels op het menu. Oh en donuts, die wil ik ook zeker uitproberen!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.