Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal Reizen

Mijn vakantie naar Kroatië & Bosnië in 25 foto’s

augustus 20, 2018

Ging jullie vakantie ook zo snel voorbij? Voor mijn gevoel knipperde ik twee keer met mijn ogen en was ik toen alweer in Nederland. Ik heb dan ook een supertoffe vakantie gehad in Kroatië. Het is mijn lievelingsland voor zonvakanties. Dit jaar ging ik naar Split en maakte ik tijdens mijn getaway ook nog een uitstapje naar Mostar en Medugorje in Bosnië. Hoe dat was? Dat laat ik je zien aan de hand van mijn 25 favoriete foto’s die ik in Kroatië en Bosnië maakte.

Dit jaar heb ik gekozen voor de Kroatië Easy reis van Simi Reizen. We reizen met de bus in 24 uur naar Split. In de bus kun je meestal niet echt lekker slapen, dus de eerste dagen rust ik vooral lekker uit aan het strand en in deze hangmat.

Zo’n busreis maakt niet alleen moe, maar ook hongerig. We staan op Camping Stobrec en daar hebben ze dus heerlijk eten op de camping. Ik ga voor deze lekkere pizza en tot mijn grote vreugde staat er Grimbergen Blond op de bierkaart.Dit was dus het uitzicht vanaf het campingrestaurant. Niet slecht, toch?
Tijd voor wat actie! We gaan zeekajakken en snorkelen in Brela. Heel erg leuk. Onderweg wordt er veel gelachen en mogen we ook van een rots springen. Ik film wat stukjes met mij actioncam.

Na de kayaktocht is het de beurt aan de andere groep. Wij wachten op hen op het stand in Brela. Absoluut geen straf, het water is er zo helder. Magisch mooi.

De dag erna heeft Simi niets voor ons op de planning staan en dus kunnen we zelf kijken wat we willen doen. Ik kies met een groepje voor de excursie naar het eiland Brac. We moeten al heel vroeg in de haven van Omis zijn en dat levert dit ansichtkaart waardige plaatje op.We varen naar Bol, het plaatsje van het welbekende puntstrand. Hier ga ik snorkelen en dat is echt adembenemend. Je zwemt hier tussen de vissen. Ze zijn totaal niet bang en zwemmen vlak voor de lens van mijn actioncam langs.

Eenmaal terug op camping Stobrec ga ik nog even chillen op mijn splinternieuwe unicorn. Hij is gigantisch en daardoor kun je er heerlijk op liggen. Beste aankoop van de zomer.

Op de andere vrije dag boeken we een excursie naar Bosnië. We beginnen de dag bij het piepkleine dorpje Pocitelj. Als je naar boven loopt via het straatje, heb je dit prachtige uitzicht.

De tweede stop is Mostar, een geweldige oude stad. Hier blijven we een paar uurtjes. We lopen door het mooie centrum en ik verbaas me echt over de schoonheid van Bosnië. Het is een land met zoveel onontdekte schatten. Echt een aanrader.

Hotspot in Mostar: restaurant Sadrvan national platter

 

We eten in Mostar bij het restaurant wat onze lokale gids heeft aangeraden: Sadrvan. Hier bestellen we twee van deze national platters: schalen gevuld met Bosnische gerechten. Ik ga niet te veel verklappen, want ik ga nog een post over dit restaurant schrijven, maar het was waanzinnig lekker voor een heel klein prijsje.

Onze laatste stop van de dag: Medugorje. We zwemmen hier bij de Kravica watervallen. Doordat we er aan het einde van de dag heen zijn  gegaan, is het lekker rustig. Heel fijn.Tijd om Split te ontdekken. Ik ga met een vriend eerst naar de mall en daarna pakken we de uber naar de stad. We willen eigenlijk na twee uur lopen weer teruggaan, maar op dat moment verdwalen we in de smalle straatjes. Dat is zo leuk en mooi dat we nog een paar uur ronddwalen. Uiteindelijk lopen we zo’n twaalf kilometer. Onderweg maken we heel veel foto’s.

We zijn bijna aan het einde van de vakantie, maar er staat nog een gave activiteit op de planning: rivertubing. Je kunt het het beste vergelijken met een xl versie van de lazy river in Duinrell. In een stevige band dalen we een rivier af met veel stroomversnellingen. Het is superleuk om te doen en onderweg kieperen we elkaar meermaals uit de banden. Een dikke aanrader als je zin hebt in een chille activiteit.

Die avond gaan we eten bij een familierestaurant. Een local heeft dit ons aangeraden. Je moet vooraf reserveren en doorgeven wat je wilt eten. Het restaurant is bovenop een berg van meer dan 300 meter hoog. Daardoor heb je uitzicht over de hele stad. Het is prachtig en alles klopt: de wijn, het heerlijke eten, het geweldige gezelschap en op de achtergrond de muziek van Phil Collins. Het enige wat het beter had kunnen maken, was een live optreden van Phil. Ik kan zijn muziek in ieder geval niet meer horen zonder aan dit etentje te denken.

De laatste dag alweer… We gaan naar de Krka watervallen. Zo mooi daar! Ik ben vorig jaar naar de Plitvice meren geweest, maar vond Krka eigenlijk nog mooier. Ook omdat je er kan zwemmen bij de grote waterval. Echt een unieke plek en een enorme aanrader voor iedereen.Het laatste avondmaal voor we de bus weer in moeten: deze heerlijke mixed grill. Iedereen heeft voor zichzelf iets besteld, maar Mark en ik zijn zo slim om een platter te bestellen die we kunnen delen. Hierdoor konden we heel veel proeven en dat was super leuk.

Gelukkig was dit niet de laatste vakantie van het jaar, want ik ga over een paar weken al met mijn vriend naar Gdansk. Zin in! Hoe was jullie vakantie? Hopelijk net zo geweldig als mijne.

 

  • Reply
    Naomi
    augustus 21, 2018 at 4:52 pm

    Ooh Kroatië is zo mooi! Inmiddels is het alweer 3 jaar geleden dat ik er voor het laatst geweest ben. De Plitivice meren zijn echt prachtig in de herfst, maar de Krka watervallen vond ik persoonlijk ook erg mooi! Net als Split trouwens!

Leave a Reply