Instagram

Follow Me!

Recepten Vlees

Salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham

september 6, 2018
Salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham

Het saladeseizoen is op The Salad Junkie natuurlijk in volle gang. Mijn nieuwste creatie is een salade met parelcouscous, perzik en rauwe ham. Ik wilde al een tijdje iets doen met parelcouscous en door de zomerse temperaturen had ik zin in fruit. Deze zalige combinatie van zoet en zout kan iedere fijnproever waarderen. En, zoals je inmiddels van mij gewend bent, staat ook dit gerecht in een mum van tijd (buiten) op tafel. 

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 SALADE

  • 50 g parelcouscous
  • flinke hand rucolamelange
  • 1 perzik
  • 4 plakjes rauwe ham
  • kwart bolletje mozzarella

Dressing:

  • balsamicoazijn
  • water

ZO MAAK JE DE SALADE

  1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de perzik in stukken.
  3. Giet de gekookte parelcouscous af en leg dit op een bord.
  4. Voeg de rucolamelange toe en meng dit door de parelcouscous.
  5. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  6. Maak eventueel een dressing door wat balsamicoazijn te mengen met een klein beetje water. Dit geeft je salade net wat meer pit.

Ga jij deze salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

  • Reply
    Bertine
    september 13, 2018 at 5:52 pm

    Ik eet nooit parelcouscous, maar ik kan deze salade best eens maken! Lekker snel klaar lijkt me ja!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.