Instagram

Follow Me!

Recepten Vis

Rode viscurry met kabeljauw en garnalen

oktober 5, 2017
Rijkgevulde viscurry met kabeljauw en garnalen

Een paar maanden geleden maakte ik voor het eerst een rode viscurry, maar sindsdien ben ik gek op dit heerlijke en smaakvolle gerecht. Het leuke is dat je met curry eindeloos kunt experimenteren door steeds andere groentes en vis toe te voegen. Ik heb maandenlang verschillende versies gemaakt en geproefd, maar deze rode viscurry met kabeljauw en garnalen vind ik echt de lekkerste.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 2 PERSONEN

  • 300 ml kokosmelk
  • rode currypasta, ik gebruik altijd die van AH huismerk
  • 200 gram kabeljauw
  • 100 gram garnalen
  • 70 gram sugar snaps
  • 0,5 rode paprika
  • 1 ui
  • 0,5 gele courgette
  • 0,5 komkommer
  • 160 gram zilvervliesrijst

Rijkgevulde rode viscurry met kabeljauw en garnalen

ZO MAAK JE DE RODE VISCURRY

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui, paprika, courgette en komkommer in stukjes en verwijder de uiteinden van de sugar snaps.
  3. Breng in een hapjespan de kokosmelk aan de kook. Voeg steeds een klein beetje currypasta toe, tot je tevreden bent over de smaak. Currypasta’s verschillen onderling heel erg qua scherpte, dus proef regelmatig en bepaal dan of je hem nog scherper wilt. Het zou zonde zijn als je in één keer veel toevoegt en je de curry liever wat milder had gehad.
  4. Voeg de gesneden groentes, de kabeljauw en de garnalen toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof in 7-9 minuten de groenten beetgaar en de vis gaar.
  5. Serveer de curry met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Ga jij deze rode viscurry met kabeljauw en garnalen maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Miljoenen artikelen

  • Reply
    Demi
    oktober 12, 2017 at 8:20 pm

    Ik kom voor het eerst op je website, maar wow wat een mooie content zeg 🙂 Goede kwaliteitsfoto’s! Houd ik van. Wat betreft de viscurry: ik heb dit gerecht nog nooit op met vis, maar maak de curry eigenlijk standaard met rijst en kip. Een van mijn favoriete maaltjes! Deze variant ga ik zeker eens voorleggen thuis 🙂

  • Reply
    WULLEMAN N oël
    augustus 22, 2018 at 2:32 pm

    Ziet er heerlijk recept uit.
    Kunt u mij zeggen wat sugar snacks zijn ?

    • Reply
      Roxanne
      augustus 22, 2018 at 6:05 pm

      Hoihoi!

      Sugarsnaps is een erwtensoort die het meeste weg heeft van peultjes, alleen dan net wat zoeter. Ze zijn bij vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar!

      • Reply
        WULLEMAN N oël
        januari 15, 2019 at 3:01 pm

        Dank voor de info.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.