Instagram

Follow Me!

Recepten Zoet

Moeders appeltaart met custardvulling

oktober 19, 2017
Moeders appeltaart met custardvulling

Heerlijk vind ik het, om samen met mijn moeder een taart te bakken op een gure herfstdag. Al zo lang als ik me kan herinneren is appeltaart mijn favoriet en ook de eerste taart die ik als kind zelf maakte. Deze versie met een heerlijke custardvulling en geschaafde amandelen maakte ik voor het eerst, maar het is er echt eentje waar je mensen blij mee kunt maken. Pluspunt: tijdens het bakken ruikt direct je hele huis lekker.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 APPELTAART


VOOR DE BODEM

  • 225 g bloem
  • 100 g koude roomboter (ongezouten)
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

VOOR DE VULLING

  • 4 elstarappels
  • kaneelsuiker
  • handje rozijnen
  • 30 g bloem
  • 2 eieren
  • 30 g lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom

OM HET AF TE MAKEN

  • geschaafde amandelen
  • poedersuiker

Moeders appeltaart met custardvulling

ZO MAAK JE DE APPELTAART MET CUSTARDVULLING

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de bodem door de bloem, lichte basterdsuiker en een snufje zout door elkaar te mengen. Snijd de koude boter in kleine stukjes en kneed tot je een kruimelig deeg krijgt. Voeg het ei toen en meng deze erdoor met de mixer.
  3. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in en druk het kruimeldeeg in de vorm.
  4. Schil de appeltjes, snijd ze in kwarten en vervolgens in gelijke plakjes. Voeg naar smaak de kaneelsuiker toe en leg ze in een waaier op de taartbodem. Als de hele bodem bedekt is met de appelwaaier, kun je de tweede laag erop leggen. Strooi het handje rozijnen eroverheen.
  5. Maak de vulling: klop de eieren los met een vork en voeg de lichte basterdsuiker, de vanillesuiker, bloem en slagroom toe. Klop het geheel even met een mixer tot alles goed gemengd is. De slagroom hoeft niet stijf te worden. Giet de custardvulling in de vorm en beweeg de vorm even zodat alles gelijkmatig verdeeld wordt.
  6. Bak de appeltaart 35 minuten in een voorverwarmde oven.
  7. Haal de taart uit de oven en verdeel het amandelschaafsel over de taart. Bak nog tien minuten in de oven.
  8. Laat de taart even in de vorm afkoelen en serveer met de poedersuiker. Eet smakelijk!

Ga jij deze appeltaart met custardvulling maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

  • Reply
    Marlies
    oktober 19, 2017 at 9:22 am

    Hij ziet er heerlijk uit. Ik ben wel benieuwd hoe de binnenkant er uit ziet met de custard.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.