Instagram

Follow Me!

Recepten Vegan

Herfstige pompoen-paprikasoep (vegan)

november 2, 2017
Pompoen-paprikasoep

Bij de herfst hoort een goede pompoensoep. Meestal wordt er wortel aan deze soep toegevoegd, maar ik besloot het eens anders te doen en een variant te maken met oranje paprika. Het resultaat is een fluweelzachte vegan pompoen-paprikasoep die heerlijk is om bij op te warmen. Een aanrader als voorgerecht of als smakelijk hoofdgerecht met een quiche on the side.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PAN SOEP

  • 1 pompoen van ongeveer 800 g
  • 2 flinke oranje paprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • 1 liter water

Pompoen-paprikasoep

ZO MAAK JE DE POMPOEN-PAPRIKASOEP

  1. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. De schil mag je gewoon laten zitten.
  2. Snipper de ui en, snijd de knoflook fijn en de oranje paprika’s in stukken. Dit hoeft niet te fijn, want je pureert alles aan het einde.
  3. Zet een grote pan op het vuur en bak de pompoen, paprika en ui ongeveer 7 minuten. Voeg de komijn, laurierblaadjes en knoflook toe. Schenk er een liter water bij en voeg het tuinkruidenbouillontablet toe.
  4. Breng het water aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Draai het gas lager, maar zorg dat het water wel blijft koken.
  5. Laat de pompoen-paprikasoep 30 minuten koken.
  6. Haal de pan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Pureer het geheel tot je een gladde soep krijgt.
  7. Breng de pompoen-paprikasoep op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Ga jij deze heerlijke vegan pompoen-paprikasoep zelf maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

  • Reply
    Lana
    november 8, 2017 at 3:58 pm

    Oeh, dit ziet er heel lekker uit! Heerlijk om bij op te warmen inderdaad. Ben echt fan van pompoen. In humus, door mijn havermoet, in een curry love it :).

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.