Instagram

Follow Me!

Recepten Vlees

Aziatische mihoensalade met kip

juli 6, 2018
Aziatische mihoensalade met kip - The Salad Junkie

Het is al een tijdje flink warm in Nederland. Niet dat ik het erg vind, ik hou echt van de zomer en ben blij dat de winter voorbij is. Mooi weer vraagt om lichte gerechten en dat is precies wat deze Aziatische mihoensalade is. Lekker als licht diner om buiten in de zon te eten, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. 

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PERSOON

VOOR DE MIHOENSALADE

  • 50 gram mihoen
  • 100 gram kip
  • 1 wortel
  • 1 flinke hand romainesla
  • 2 bosuitjes
  • handje taugé
  • 0,25 rode paprika
  • 0,5 mango
  • handje rozijnen
  • verse munt, naar smaak

VOOR DE DRESSING

  • 100 g magere yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • 2tl honing

ZO MAAK JE DE MIHOENSALADE

  1. Kook water in de waterkoker. Doe de mihoen in een hittebestendige kom en giet het water erover. Giet de mihoen af zodra hij gaar is en laat even afkoelen.
  2. Schil de mango en de wortel en snijd deze in stukjes. Snij ook de paprika en de bosuitjes klein.
  3. Snijd de kip en bak deze in wat olie in de koekenpan.
  4. Maak de dressing: meng yoghurt, limoensap, sesamolie, sojasaus en honing toe. Voeg niet gelijk al het limoensap toe, maar proef tussendoor of je de smaak lekker vindt.
  5. Doe de mihoen in een schaal en voeg de romainesla, de gesneden groenten en de mango, de taugé en de kip toe.
  6. Maak het geheel af met een handje rozijnen en wat fijngesneden verse munt.

Ga jij deze Aziatische mihoensalade met kip maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.