Instagram

Follow Me!

Recepten Zoet

Aardbeienkwarktaart met bastognebodem

september 21, 2017
Aardbeienkwarktaart met bastognebodem

Ik ben groot fan van de combinatie aardbeien en bastogne. Hoog tijd om deze twee ingrediënten te combineren in een heerlijke aardbeienkwarktaart. Ik heb hem door een flink testpanel laten proeven en zij waren enthousiast, dus hier ga je gegarandeerd indruk mee maken op een feestje.

BOODSCHAPPENLIJSTJE:

Voor de taart

  • 220 gram bastognekoeken
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 600 gram kwark
  • 125 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels aardbeienjam

Voor de topping

  • 75 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 2-3 eetlepels aardbeienjam
  • Bakje verse aardbeien

Aardbeienkwarktaart met bastognebodem

ZO MAAK JE DE AARDBEIENKWARKTAART

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en vet een springvorm van 23 cm doorsnede in. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Verkruimel de bastognebodem in de keukenmachine of gebruik de bodem van een glas om alles te verkruimelen. Spatel de gesmolten boter erdoor en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Druk iets aan en zet voor zolang even in de koelkast.
  3. Doe de kwark samen met de suiker in een kom en klop deze los en luchtig. Voeg de slagroom en de aardbeienjam toe en vervolgens één voor één de eieren. Zeef als laatste de bloem erboven en spatel deze erdoorheen.
  4. Giet de vulling in de springvorm en zet de aardbeienkwarktaart in het midden van de oven. Bak 50-60 minuten (de vulling mag in het midden nog licht wiebelen) en zet de oven dan uit. Laat de taart nog een uur in de uitgeschakelde oven staan en laat daarna een nachtje opstijven in de koelkast.
  5. Meng voor de topping 75 ml slagroom met 25 gram suiker en 2-3 eetlepels aardbeienjam. Verdeel deze roomvulling rondom de taart en maak het geheel af met de verse aardbeien.

Eet smakelijk en serveer de aardbeienkwartaart wel in kleine stukjes, want hij is vrij machtig!

  • Reply
    Isabelle
    september 25, 2017 at 7:55 pm

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb het recept opgeslagen! ?

  • Reply
    Evelyne
    september 30, 2017 at 1:33 pm

    Hmmm, ziet er heerlijk uit! Krijg er al het water van in mijn mond 😉

  • Reply
    Emmy
    september 30, 2017 at 1:42 pm

    Heerlijk recept! Die ga ik bewaren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.