Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: september & oktober

november 2, 2019

Nu ik eindelijk een beetje gesetteld ben, is het hoog tijd om my month in pictures terug te brengen. Ik heb namelijk genoeg om jullie te showen en vertellen. September was immers mijn laatste maand in Enschede en oktober mijn eerste in Nijmegen. Ik laat jullie alles zien van mijn verhuizing, talloze etentjes en nog veel meer.

Mijn laatste maand in Enschede! Die begin ik met een ijskoffie bij Bagels & Beans. Zo’n raar gevoel dat ik deze stad, die 6,5 jaar mijn thuis was, ga verlaten. Voor de gelegenheid heb ik trouwens al mijn favoriete adresjes gebundeld. Wil je weten wat mijn lievelingshotspots zijn in Enschede? Ik heb ze voor je verzameld in deze blog.

Op 6 september reis ik af naar Soest, want een van mijn vrienden gaat trouwen! Echt zo leuk om hen zo happy te zien en de jurk van zijn inmiddels vrouw (!) was echt prachtig. Tussen de ceremonie en het feest door gaan we een hapje eten.

Wedding vibes <3

Soms zit geluk in hele kleine dingen. De perfecte avocado bijvoorbeeld.

Ik ben echt een drama als het aankomt op truien kopen, maar dit najaar gaat het verrassend goed. En dat begon allemaal met dit exemplaar van Zara. Heb hem zelfs aan als het stiekem te warm is.

Ik heb echt enorm veel werk wat allemaal nog gedaan moet worden. Met een skinny latte en een paar kaarsjes erbij is het gelukkig allemaal goed te doen!

…En ‘s avonds beloon ik mezelf dan ook met sushi van Blue Sakura.

Voordat jullie denken dat ik deze periode helemaal niet zelf heb gekookt: ik heb dat juist super veel gedaan. Een van mijn favorieten was deze parelgortsalade van HelloFresh. Ik heb een tijdje een box van hen gehad om mezelf tijd en kopzorgen te besparen. Binnenkort begin ik hier weer mee denk ik. Ik bestel trouwens de box voor drie dagen en twee personen, dat is een stuk goedkoper dan de box voor 1 persoon voor vijf dagen. Vaak vries ik dan de helft in :).

Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik een kamer heb in Nijmegen! Zo blij mee. Het grote zoeken naar een passend interieur kan beginnen. Een van de eerste dingen die ik koop, is deze supergave birth chart. Ik laat hem drukken met een afwerking van goudfolie om hem extra mooi te maken.

Had ik al gezegd dat ik echt super veel buiten de deur at? Dat komt ook omdat er nog flink wat mensen waren die ik even gedag wilde zeggen voor mijn verhuizing. Met Wendy ga ik een taartje eten bij Mrs. Brown. Ik kies voor de monchou, mijn favoriet. Wendy is een oud-collega van me die mij tevens heel veel geleerd heeft over journalistiek! Na mijn ontslag zijn we altijd contact blijven houden (gelukkig) šŸ™‚

Natuurlijk mag ook een dinertje met mijn beste vriend Mike niet ontbreken. We kiezen ervoor om iets nieuws te proberen. Dat nieuws is Oaks Gastrobar. Hier hanteren ze een shared dining concept, zo leuk!

Uiteraard schrijf ik een blog over Oaks Gastrobar in Enschede. Heerlijk met een kopje thee on the side en een dekentje. Je kunt hier alles lezen over deze hotspot.

Zo typisch: tijdens mijn laatste week in Enschede gaat mijn band lek en mijn vaste fietsenmaker is permanent gesloten. Dat werd lopen.

Ik zweer je dat ik niet anders kon. Dit was vier dagen voor mijn verhuizing en ik had geen stoelen, geen tafels Ć©n geen bureau meer. Ik heb echt zo ontzettend veel spullen verkocht en naar de kringloop gebracht. Zo’n verhuizing is verschrikkelijk, maar het ruimt wel lekker op. Anyway, omdat ik nog genoeg werk te doen had en er dus haast geen meubels meer in mijn huis stonden, breng ik mijn dag door bij Doppio.

Ik mag dan geen student meer zijn, maar een goede pasta pesto gaat er nog steeds in. Super lekker, goedkoop en snel klaar.

My life in boxes… Dit was maar een heel klein deel van wat er allemaal wĆ©l meeging naar Nijmegen. Je komt er tijdens een verhuizing echt achter hoe veel spullen je eigenlijk hebt. Vooral keukenspullen had ik echt in overvloed.

Moving day, aka tetris in een busje. Het paste allemaal nĆ©t. En ik maar tegen mijn vader zeggen dat een kleiner busje wel had gekund…Niet dus. Ik was echt ontzettend blij toen deze dag aanbrak, maar zag er ook heel erg tegenop. Het is niet niks om alles achter je te laten. We brengen de spullen naar Nijmegen en daarna ga ik lekker een weekje naar mijn ouders in Haarlem.

Dit is echt het fijnste ooit na een mega lange verhuisdag <3

Mijn liefde voor koken en eten heb ik niet van een vreemde. Dit toverde mijn moeder op tafel!

Die week haal ik nog wat spullen voor mijn nieuwe kamer. Ook een bezoekje aan het tuincentrum hoort daar natuurlijk bij. Uiteindelijk gaan er twee planten en rotan potjes mee naar huis.

Met mama ga ik lunchen bij Ted’s in Haarlem. Ik was er al eens geweest in Utrecht, maar nu zitten ze dus ook in mijn geboortestad. Het was echt een heerlijk rustmomentje tussen de drukte en chaos door. Dit broodje kip was ook echt mega goed.

En dan is het echt tijd om in Nijmegen te gaan wonen! Ik deel een superleuk appartement met een huisgenootje. Ze heeft voor mijn komst bloemen op mijn kamer gezet. Zo leuk!

Vorige week hebben we dus alle spullen gebracht, nu zijn de meubels in elkaar gezet en kan het uitpakken beginnen. Maar eh… Waar begin je?? Wat. Een. Chaos.

Gelukkig zag het er een paar dagen later zo uit. Wat ben ik ontzettend blij met mijn kamer! Er komt nog een post met meer foto’s :). Ik heb deze keer voor een hele andere stijl gekozen dan in mijn oude huis. Zo voelt alles echt helemaal van mij zegmaar.

Genieten in mijn nieuwe (gedeelde) woonkamer <3

Just my luck. Op de eerste werkdag dat ik er woon, beginnen mijn bovenburen met verbouwen. Dan maar werken bij The Yoghurt Barn in de stad (nadat ik 80x verdwaald was).

Zelfgemaakte wafels op zondag. Is er iets beters?

De verhuizing heeft er flink ingehakt en dus doe ik een poging om wat meer tijd voor mezelf in te lassen. Onder andere met The Politician. Ik vond het een hele leuke serie.

When je twee favo darters tegen elkaar moeten… Uiteraard wint Van Gerwen.

De dag erna ga ik gezellig lunchen met twee vrienden die ik ken van mijn vakantie naar Kroatiƫ. Zo leuk om elkaar weer even te zien en bij te kletsen. We strijken neer bij Bar Wolkers, waar ik dit broodje hummus bestel.

Selfietime <3

Op dit soort momenten twijfel ik of ik niet alsnog mijn rijbewijs moet gaan halen. Er rijden geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen en het is CHAOS. Niks is duidelijk en de rij is gigantisch. Great job NS.

Een van mijn favoriete snelle maaltijden: wok met ketjapsaus. Zo lekker en binnen 25 minuten heb je eten.

‘s Middags ga ik met Thessa lunchen bij Down Town. Ze was jarig geweest en aangezien ze echt alles al heeft, vond ik het een goed idee om haar op lunch te trakteren. Dit broodje was echt mega lekker. Er komt binnenkort een artikel over Down Town online, dus houd mijn blog in de gaten. Het eerste deel van de Nijmegen city guide, over Kushiin, staat al online. Die blog kun je hier lezen.

In de avond speel ik Kolonisten met mijn huisgenootje en een vriendin van haar. Guess wie er twee keer won? (Hint: ik was oranje).

Stappen met de roomie, want daarna gaat ze een aantal maanden reizen. Ik heb nu dus het huis voor mezelf, maar van mij mag ze wel weer terugkomen, haha.

De dag erna doe ik het lekker rustig aan met het nieuwe nummer van Foodies en wederom een lekkere wokmaaltijd. Met rijst deze keer.

Ik moet de week erna een dagje werken in Arnhem en tsja, als je er dan toch bent kun je net zo goed de stad ingaan. Het is koopavond, dus ik haal deze heerlijke friet en kroket bij het Frites Atelier. Dit is opgezet door Sergio Herman. Echt, ze hebben hier zulke goede friet en allerlei verschillende soorten mayo. Ik vond die met truffel het lekkerst.

Ook laat ik mijn wenkbrauwen doen bij Douglas (was heel hard nodig!) en koop ik deze jas. Vond hem zo leuk!

In de trein terug lees ik de Lonely Planet. Als je zelf niet op reis kan, kun je er altijd nog over lezen.

Ik was met veel dingen blij afgelopen maand, maar vooral met mijn zelfgemaakte kofta. Slechts 4 ingrediƫnten plus kruiden en mega lekker. Het recept volgt!

Toen de bovenburen eindelijk klaar waren met verbouwen, begonnen de buren aan de linkerkant. Just. My. Luck. Gelukkig hebben we in Nijmegen een kattencafƩ, waar ik de hele dag lekker kon werken en chillen.

Thessa organiseert die avond haar housewarming. Het is gezellig, het wordt laat…

…en de volgende dag voel ik me zo.

Gelukkig doet noedelsoep wonderen.

Oktober eindigt ontzettend leuk met een halloweenparty van Rosemarijn (Uit de keuken van Roos). Samen met andere Instagrammers mogen we geheel in stijl komen eten. Zo ontzettend tof en het eten was heerlijk.

Dat was mijn bomvolle fotodagboek weer! In november begin ik aan iets heel leuks, maar daarover later meer… Wil je op de hoogte blijven van alles wat ik meemaak in mijn nieuwe stad? Volg mij dan op Instagram.

  • Reply
    Suzanne
    november 4, 2019 at 5:48 pm

    Heel erg leuk om te zien!

Leave a Reply