Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: oktober

november 11, 2018

Mijn photodiary van oktober is flink later dan gepland. Met een reden, want inmiddels ben ik verhuisd (daarover later meer!). Oktober was dan ook een echte regelmaand vol onverwachtse, maar hele leuke veranderingen. Daarnaast ging ik een dag naar Deventer om te werken, genoot ik van het weer (bijna dertig graden in de herfst is helemaal mijn stijl!) en ontdekte ik mijn nieuwe favoriet op Thuisbezorgd. Take a look!

De eerste dag van oktober voel ik me niet heel lekker en dus maak ik paddenstoelensoep met mijn nieuwe staafmixer. Dat ding werkt fantastisch, met een lekker soepje tot gevolg. Mijn vorige overleed vorige maand tijdens het pureren van een soep met geroosterde groenten (ja, echt…).

‘s Avonds voel ik me weer iets beter en ga ik met Stan naar de bios. De stijl van deze film was even wennen, maar het einde zat goed in elkaar.

Op dierendag duikel ik wat oude foto’s op van de doggo’s en van mijn visjes. Vooral die rechtsonder vind ik zo lief.

Dat weekend ga ik high tea’en met Thessa bij mijn lievelings in Haarlem: Meneer Frans. Thessa gaat een paar maanden de wereld rondreizen, dus we kletsen nog even gezellig bij voor ze weggaat. Inmiddels word ik dus bedolven onder haar mooie plaatjes op Instagram, terwijl ik op kantoor zit #verschilmoeterzijn.

Ik en Stan gaan een dagje naar Haaksbergen. ‘s Middags gaan we zwemmen en daarna eten we bij Kornuiten, op het terras, want het is nog steeds heerlijk weer. Bij Kornuiten kun je dus echt superlekker eten (en dat had ik eerst niet verwacht).

Ik krijg mijn foto’s van de shoot die ik eerder dit jaar met Sanne deed. Dit is mijn favoriet.

Op maandag ga ik naar Deventer. Ik heb verschillende interviews voor Saxion. In de trein lees ik de Santé.

Omdat het zulk lekker weer is, werk ik ‘s middags op het terras bij Eigenwijs. Ik bestel een healthy pokebowl en die is echt heerlijk. Aanrader voor als je in Deventer bent.

Je weet dat je studentenleven echt voorbij is zodra je op donderdagavond legpuzzels maakt in plaats van dat je in de kroeg staat.

Ik overwoog al een tijdje om de iPhone 8 plus te halen en uiteindelijk kocht ik hem dan ook. Met hartkloppingen en zweethandjes en al, want dat ding is natuurlijk niet goedkoop. Toch heb ik er nog geen spijt van gehad, want de kwaliteit van de camera is echt top en ik vind een grotere telefoon echt heel fijn. Ideaal voor Netflix.

Die week ga ik ook naar Saxion Apeldoorn. Ricardo Rozema geeft daar een workshop wijn en spijs. Hij werkte bij verschillende Michelin restaurants, waaronder Librije’s Zusje in Amsterdam en runt nu met drie anderen Gastrobar Base. Heel leuk om hier voor werk bij te mogen zijn. De wijn, een red muscadel van Lindenhof, groeide direct uit tot een van mijn favorieten. Helaas kan je hem nergens kopen en moet ik hem dus echt online bestellen.

Ja eh. Dit ging even mis he. We zouden gaan koken, maar uiteindelijk belanden we bij Sensazia. Onbeperkt wokken en tepanyaki en loempia’s = life.

In my defense er was een chocoladefontein.

Tijdens het eten appen Stan’s zusjes of we mee gaan bowlen. Ging in mijn geval nog verrassend goed, al heb ik de bal een keer bijna op de andere baan gekregen. Kleinigheidjes, hou je toch he.

In het weekend is het tijd voor nog meer eten. Het is prachtig weer en ik ga met mijn moeder brunchen bij Roberto’s in Amsterdam. We krijgen vier gangen: antipasti, pasta, vlees/vis en een toetje. Het is allemaal super lekker. Misschien schrijf ik er binnenkort nog iets over op mijn blog.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om de camera van mijn nieuwe iPhone uit te proberen op mijn hond en maak deze foto <3.

Stan is afgestudeerd en dus gaan we dat vieren met een diner bij Bluff en een drankje. Het was weer heerlijk! Die middag kijken we ook naar een appartement voor ons samen. In eerste instantie willen we het graag huren, maar er komen zo veel kosten bij dat we later die week toch nee zeggen.

Later die week heeft Stan avonddienst en ik heb ook een lange dag. Daarom haal ik een lekker soepje en een wrap bij ETN. Met een boek kruip ik vervolgens in bed en maak ik er een rustige avond van.

Er is een nieuwe hotspot in town, dus je begrijpt: dat moet ik testen. Wok& is de naam en het is een aanrader voor iedereen die gek is op een gezonde en snelle hap. Je krijgt bij Wok& een heerlijk wokgerecht met pure smaken en voldoende groenten en eventueel vlees of vis. Ik ben er inmiddels al heel vaak geweest en ben nog steeds heel enthousiast.

Ik ga eindelijk weer eens de stad in voor een paar biertjes met vrienden. Dat was lang geleden, haha. Ze hebben een speciale avond waarbij je bij iedere LaChouffe een goodie krijgt. Ik scoor deze heksenmuts. Het was een supergezellige avond.

De week erna kijken we online naar wat er nog meer te huren is in Enschede. Ik stuit op een advertentie voor 34 nieuwe appartementen op een prachtige locatie en mail meteen of we kunnen bezichtigen. We kiezen drie appartementen uit om te bekijken van verschillende formaten, maar allemaal met een woonkeuken, slaapkamer, badkamer, apart toilet, berging en nog een extra kamer. Alles is helemaal nieuw en mooi afgewerkt. We hoeven er dus helemaal niets aan te doen.

Onder het genot van een lunch bij De Branderie overleggen we over de bezichtigingen. We zijn allebei super enthousiast over de appartementen en besluiten voor de kleinste van de drie te gaan, die alsnog echt flink ruim is. Deze woning had de mooiste indeling en het meeste daglicht. Daarna volgt een periode van mail non-stop refreshen en wachten…

…En dan is er goed nieuws! We mogen het appartement gaan huren en kunnen er op 5 november al in. Ik doe de eerste aankoop voor ons huisje: deze zeepdispenser. Ben er nog steeds heel blij mee!

De maand wordt afgesloten met de bruiloft van de tante van Stan. We hebben een supergezellige avond en maken deze foto waar ik heel blij mee ben.

Inmiddels zijn we verhuisd naar ons prachtige nieuwe huisje. Houd The Salad Junkie dus in de gaten voor foto’s van ons nieuwe stulpje. Ik kan nu alvast zeggen dat de hoeveelheid ruimte heerlijk is als je jarenlang met een bed in je kamer hebt geleefd. Ook ga ik bijna naar Londen. Zin in!

    Leave a Reply