Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: mei

juni 7, 2018
Maandoverzicht mei

Ik denk dat ik mei het beste kan omschrijven als intens. Er gebeurde veel leuks, maar ik heb ook enorm veel stress gehad door mijn afstuderen. Deze maand stond namelijk mijn afstudeerevent op het programma. Daarnaast ging ik naar Freshtival en ohja, ik was ook nog jarig. In mei deed ik dus alles behalve stilzitten en dat leverde weer leuke plaatjes op!

Ik begin de maand alles behalve goed. Op 1 mei haal ik allerlei afspraken door elkaar, heb ik enorm veel stress en word ik elke keer dat ik naar buiten ga natgeregend. Als ik thuiskom, zijn er dan ook maar twee dingen waar ik zin in heb: sushi van Blue Sakura en Neflix. Ik zet The Kissing Booth aan, die echt verrassend leuk was en de rest van de avond verlaat ik mijn huis niet meer.

De dag erna is alles een stuk beter. De zon schijnt en ik ga naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven. Ik werk sinds eind april als freelancer bij de krant, vandaar. Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin. Het schrijven voor een krant is weer heel anders dan voor Saxion.nl en ik vind het heel leuk om dit allemaal te leren.

Het weekend van 4-5 mei ben ik bij mijn ouders en dat betekent dat ik ook mijn hondjes even kan zien <3. Toen deze foto gemaakt werd probeerde ik te studeren, maar uiteindelijk lag de hond vijf minuten later op schoot in plaats van mijn laptop.

Die dag krijg ik ook cadeautjes voor mijn verjaardag van mijn ouders. Ik ben dan nog niet jarig, maar ik kan door afspraken pas aan het einde van de maand weer in Haarlem zijn. Ik ben super verwend! Echt heel erg leuk.

Op Bevrijdingsdag staat traditiegetrouw Bevrijdingspop op het programma. De line-up is dit jaar echt ruk, maar het is evengoed heel gezellig doordat ik mijn vrienden van de middelbare school weer kan zien.

Mijn vader heeft een nieuwe barbecue gekocht en dat ding is dus geweldig. Het smaakt allemaal echt geweldig lekker. We gaan waarschijnlijk heel veel barbecuen deze zomer en dat vind ik helemaal niet erg.

De dag na Bevrijdingspop ga ik met mijn moeder high tea’en voor mijn verjaardag bij mijn lievelings in Haarlem: Meneer Frans. We worden ontvangen met een glas bubbels en krijgen daarna een lekker wortel-paprikasoepje. Daarna volgen er verschillende broodjes, waaronder mijn favoriet (het broodje avocado) en onbeperkt thee naar keuze. Als laatste volgt er een ronde met zoete hapjes. We krijgen het niet allemaal op, dus besluiten de worteltaart mee naar huis te nemen. Alles was zo lekker, en dat voor €19,50. Zelden zo’n goede prijs/kwaliteitsverhouding meegemaakt.

Bij mijn favoriete IJssalon, Van der Poel in Enschede, hebben ze dus aardbei-straciatella ijs. Dat is dus echt the best of both worlds en daarom nam ik twee bolletjes van dezelfde smaak. Normaal doe ik dat nooit, maar anders had ik spijt gekregen. Ik hoop echt dat ze dit ijs vaker maken.

Een weekend later ga ik naar een goede vriend. Zijn ouders wonen aan het water en komen dus regelmatig (baby)eendjes op bezoek. Zo lief! Ik kan daar helemaal blij van worden.

Ehm ja, wat kan ik hierover zeggen. Ik ben niet ineens kleuterjuf geworden. Dit waren inkopen voor mijn afstudeeractie. Saxion heeft een nieuwe nieuwsredactie en om studenten daarmee bekend te maken, moest ik een toffe marketingcampagne bedenken. Het werd een guerrillacampagne, waarbij we 25 studenten een nacht lang allemaal gekke opdrachten hebben laten uitvoeren. Een daarvan was het fabriceren van een ballenbak in de wc, maar we hebben ook archery tag gespeeld in het gebouw en zijn met een glijbaan van de trap gegleden. Als je precies wilt weten hoe en wat, lees dan even deze blog.

De dag na mijn afstudeeractie (en dus na een nacht zonder slaap), lig ik eigenlijk de hele dag in bed met een serietje aan. Op 16 mei voel ik me gelukkig weer wat fitter, want ik ben jarig. Als ik wakker word, staat mijn telefoon vol met lieve appjes. Het verschil tussen goede vrienden en beste vrienden is me ook weer duidelijk geworden. Van goede vrienden: “Lieverd! Gefeliciteerd, we gaan snel een drankje doen.” Beste vrienden: “Gefeliciteerd ouwe zak!” Tsja…

De hele dag is er goed voor me gezorgd. ‘s Ochtends komt en vriendinnetje ontbijt brengen en ‘s avonds neemt een goede vriend mij mee uit eten bij Foodbar Bluff, mijn lievelingsrestaurant in Enschede.

Het Pinksterweekend is onverwacht leuk. Last minute krijg ik te horen dat ik voor 3voor12/Overijssel verslag mag doen van Freshtival. Veel van mijn vrienden hadden kaartjes en dus kon ik lekker met hen mee. Ik vond het zo’n tof festival! Mijn hoogtepunt was absoluut Sam Feldt, maar ook Chef’s Special, Freddy Moreira, Steve Aoki en Ran-D waren te gek. Mijn beste vriend was trots dat hij me meekreeg naar de hardstylestage. Wel alleen voor Ran-D en Wildstylez hoor, voor de rest hou ik echt niet van hardstyle. Meer foto’s (en filmpjes!) staan trouwens op mijn Instagram. Volgend jaar wil ik zeker weer naar Freshtival!

Nu we toch bezig zijn met festivals: de Pinkstermaandag is het superlekker weer en gaan we met de vriendengroep naar het Mout Bierfestival in het Volkspark. De entourage is leuk, maar meer dan de helft van de brouwers was al weg en veel biertjes waren op. Bummer, dat moet volgend jaar echt beter. Dit vond ik trouwens wel echt een heel lekker biertje: de honing trippel van Twents.

Een weekend later is er nog een foodieproof festival in town: Stoer Voer. Ik moest die dag werken en besloot nog even langs te gaan, omdat ik het vorig jaar een heel leuk festival vond. Mijn hele report over Stoer Voer kun je op mijn blog lezen.

Nog meer food! Het laatste weekend van mei staat de Social Tea Twente op het programma. Een supergezellige meeting voor Instagrammers uit de omgeving. De middag is bij Perron22, een nieuwe zaak in Enschede. Het eten is oké, maar ik denk niet dat ik er vaker heen zou gaan omdat ik niet echt omver geblazen werd door hoe lekker de gerechten waren. De entourage is wel echt heel leuk en sowieso vind ik het altijd tof om nieuwe mensen te leren kennen.

Op woensdag ga ik shooten met Sanne. Ik ken haar van school en ze kan dus echt prachtige foto’s maken. Dit is de eerste foto die ik van haar kreeg en ik ben heel benieuwd naar de rest. Kijk ook vooral even op haar Instagram, want ze is echt een super talentvolle fotografe.

Volgende maand is heel belangrijk voor mij, want dan hoor ik of ik mijn scriptie mag gaan verdedigen. Zo raar om bijna afgestudeerd te zijn. Je krijgt toch een heel ander leven en daar moet ik best wel aan wennen.

 

    Leave a Reply