Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: mei

juni 2, 2019

Ineens was het mei. De maand waarin ik 24 werd, het leukste verjaardagscadeau ooit kreeg, een stedentrip maakte naar Bratislava en nog veel meer. Kijk je mee naar mijn maand in foto’s?

De dag goed beginnen met een van mijn favoriete ontbijtjes: Griekse yoghurt met fruit en chiazaad.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Ik werk voor een paar opdrachtgevers en ga daarna voor The Salad Junkie aan de slag. Ik schrijf hier een blog over een boek dat ik las tijdens mijn vakantie naar Kaapverdië. Dat is inmiddels alweer een paar maanden geleden, maar ik had zo veel materiaal voor blogs dat deze even bleef liggen.

Weekend en dus tijd om wat leuks te doen. Stan en ik gaan high wine’en bij Fabels in Enschede. Hoe dat was kun je lezen in deze blog.

Ooh jongens. Dit maakt mij zo trots. Een paar jaar geleden kon ik niet eens een waterplant in leven houden, maar onze Bruno Banani doet het zo goed. Hier zie je allemaal banani’s in wording.

Maandag kun je onbeperkt spareribs eten bij de Beiaard en dus is dat de perfecte locatie voor onze burgerborrelavond. In leven geroepen door een vriend van mij. We beginnen vroeg met borrelen, gaan vroeg naar huis, zijn de dag erna fit voor werk en hebben toch een leuke avond gehad. Topplan.

De dag erna doe ik een balansdagje en maak ik groenten uit de oven. Zo lekker!

Dat weekend vier ik mijn verjaardag vast met mijn moeder. We gaan lunchen bij Bam Boa in Amsterdam en het was echt geweldig. Dit is by far mijn nieuwe favoriete hotspot en ik wil er snel weer heen.

Bij een verjaardag hoort taart, dus ik sleep madre mee naar Café Blond. De taart was heerlijk en heel groot, ik kreeg hem niet eens helemaal op.

Het freelancen gaat heel goed de laatste tijd en daardoor moet ik oppassen dat ik mijn laptop tussendoor dichtklap en even naar buiten ga. Een wandeling door de stad zorgt er altijd voor dat ik daarna weer fris ben.

Even de stad in voor een drankje met vrienden. Helaas moet ik al op tijd naar huis, want Stan is zijn sleutel kwijtgeraakt tijdens een weekendje Keulen. Wonder boven wonder is er een Duitser die zijn sleutels gevonden heeft, de woningbouw heeft gemaild en de sleutels opstuurt naar Enschede. Faith in humanity restored.

En toen was je 24. Ik krijg deze superleuke kaart en bloemen van Nikki, waar ik voor werk.

Bij een verjaardag hoort een red velvet taartje van Mrs. Brown.

Stan en ik gaan op mijn verjaardag de stad even in. We lunchen bij Fabels en gaan daarna winkelen. Ik koop deze jas en ben er nog steeds mega blij mee. Ik wilde al jaren zo’n jas, maar kon steeds geen mooie vinden. Mooi cadeau voor mezelf!

Beste. Verjaardagscadeau. Ooit. Ik wist al een tijdje dat Stan een verrassing voor mij had, maar had echt geen idee wat het kon zijn. Vooraf werd ik al een beetje bang gemaakt: ‘Of je vindt het geweldig of je vindt het helemaal niks’. De enige hint die ik kreeg was dat ik geen stiletto’s aan moest trekken (die heb ik niet eens).

Na een tijdje rijden bleek dat we gingen high tea’en tussen de alpaca’s. Fan-tas-tisch. Wat hebben we gelachen en wat zijn die dieren leuk. Natuurlijk worden er mega veel foto’s gemaakt.

Het houdt niet op met de leuke uitjes, want de dag erna ga ik naar Utrecht voor de bloggerlunch van Blogbosses bij Karibu Café in Utrecht. Hierboven zie je hoe de foto’s tot stand komen. Ik moest daar zo om lachen :’). Het was super tof om ideeën uit te wisselen met andere bloggers. Ik zou zelf alleen niet zo snel nog eens naar Karibu gaan, de service duurde mega lang en de acai bowl was niet de bowl die ik gewend was. Doe mij die van Blender maar. Maar de netwerklunch is zeker voor herhaling vatbaar!

Daarna ga ik met bloggervriendin Valerie nog even Utrecht in. We drinken koffie bij Vascobelo. Echt een aanrader, wat een geweldige koffie. Natuurlijk krijgen ze ook pluspunten voor de marmeren tafels.

When je niet kunt kiezen tussen darts of songfestival. Hoe gaaf is het dat Duncan gewoon gewonnen heeft? Bij de jurypunten dacht ik echt dit wordt niks, aangezien Noord-Macedonië ineens alle punten kreeg. Gelukkig wel blijven kijken en toen kwam het verlossende woord. Daarbij werd er ook hier thuis geschreeuwd.

Ik wil die maandag flink aan het werk, maar niets lukt. Het is zo’n zeldzame dag dat ik mijn zinnen gewoon niet op papier krijg. Dan maar de nieuwe Lonely Planet lezen, morgen weer een dag.

Fun fact: ik heb geen rijbewijs en dus ook geen auto. De boodschappen doen we dus met de fiets. Meestal prima te doen, maar vandaag heb ik heel veel gehaald en dan is het toch een beetje onhandig.

De volgende dag lukt het werken gelukkig wel. Ik ben bij Stoet gaan zitten en bestel daar deze lekkere salade tussen het werken door. Halverwege de dag heb ik genoeg gedaan en ga ik thuis nog even wat kleine dingetjes doen.

Oma durft hoor. De tweede borrel van de maand al. Ook weer een hele gezellige avond. Ik ga wel op tijd naar huis, want ik moet de volgende dag veel doen.

Ik wilde vroeg opstaan, maar niet zo vroeg. Om half acht beginnen ze voor ons huis bomen te kappen. Wil. Je. Niet.

Even de cocktails van het pas geopende Bardot uitproberen. Ze hebben een binnentuin, waar je heerlijk in de zon kunt zitten.

Stan en ik gaan naar mijn ouders, aangezien we de volgende dag gaan vliegen en zij dicht bij Schiphol wonen. We hebben mazzel, want de barbecue staat aan. Heerlijk!

Eerste stop: Wenen. We lopen een paar uurtjes door de stad en drinken vooral veel koffie, aangezien we al om 4:30 ons bed uit moesten.

Daarna gaan we naar onze echte bestemming: Bratislava. Het is echt een super mooie stad met allemaal kleine straatjes. Ik schreef al een sfeerverslag over onze citytrip en binnenkort komen er nog een paar blogs online over Bratislava.

Helaas was het weer heel slecht tijdens onze vakantie. Gelukkig is het binnen bij de leuke hotspots wel droog. Houd mijn blog in de gaten, want binnenkort vertel ik waar je deze selfiechino drinkt (en of hij lekker was) en waar je deze gave bistro vindt.

We wilden ook nog naar Boedapest, maar onze Flixbus is bijna 2 uur te laat en daardoor is het de moeite niet meer. Fuck Flixbus, we zijn er klaar mee en gaan aan het zwembad liggen bij ons hotel. Ook mogen we gebruikmaken van de sauna. Boekje erbij. Prima alternatief.

‘s Avonds sluiten we onze trip goed af door te eten bij het restaurant met het mooiste uitzicht van Bratislava…

…waar we dit heerlijke eten krijgen. Een mooi einde van een geslaagde trip. De volgende dag komt de Flixbus gelukkig wel op tijd, heeft het vliegtuig geen vertraging en zijn we rond 21:00 uur weer in Enschede.

Het is nog niet over met de tripjes, want over een paar dagen ga ik met een vriendin naar Rotterdam. Ook staat Freshtival nog op de planning. Verder heb ik veel klussen staan, dus er wordt ook weer genoeg gewerkt.

    Leave a Reply