Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: juli

augustus 5, 2018

Juli was voor mij een hele bijzondere en vooral spannende maand. Ik mocht na maanden hard werken eindelijk mijn afstudeerscriptie verdedigen. Ook solliciteerde ik naar een baan, boekte ik een vakantie en bezocht ik weer meer restaurants dan me lief is. Tijd voor een terugblik!

Ik begin de maand goed bij mijn ouders. Sinds mijn vader een nieuwe barbecue heeft, is hij niet achter dat ding weg te slaan. Laat ik dat nou helemaal niet erg vinden. We aten onder andere deze lekkere gamba’s.

Maandagmiddag heb ik een sollicitatiegesprek bij Saxion, dus qua outfit kies ik voor een classic black & white. Ik word niet lang na het gesprek gebeld dat ze me graag aan willen nemen! Vanaf eind juli werk ik drie dagen per week als redacteur voor Saxion.nl. Dat betekent dat ik heel veel gave verhalen mag gaan maken over alles in en om Saxion. Daarnaast blijf ik twee dagen per week werken als freelancer bij de krant, want daar heb ik het ook nog steeds enorm naar mijn zin.

De dag erna is er meer goed nieuws: ik heb mijn afstudeerpresentatie gehaald en ben dus afgestudeerd! Een enorme opluchting, want ik vind presenteren vreselijk, al ging het deze keer wel goed.  Mijn beste vriend heeft me er deze ochtend echt doorheen gesleept en als ik buiten kom, staat mijn beste vriendin klaar met een fles meloenprosecco. Super lief! Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat ik nu afgestudeerd ben, want ik heb echt een leuk studentenleven gehad. Aan de andere kant is het ook wel goed zo. Tijd voor nieuwe avonturen!

‘s Avonds ga ik met mijn vriend eten bij Novi. We bestellen onder andere deze gamba’s en die waren fantastisch. Sowieso was gamba’s eten  een beetje het thema van deze maand als ik het zo zie…

Op donderdag heb ik avonddienst bij de krant tot 00:00, dus ik haal van tevoren een salade bij ETN Saladebar. Ik vond deze zo lekker, dat ik er zelf een variatie op maakte. Het recept vind je hier.

De dag erna ga ik met mijn beste vriendin sushi eten bij Blue Sakura. We gaan propvol de deur uit, maar dat hoort er wel een beetje bij als je onbeperkt sushi gaat eten, toch? 😉

Ik spreek met mijn leukste vakantievriendin Merel af in Rotterdam. We appen van tevoren al waar we willen gaan lunchen en zijn het er unaniem over eens dat het Lilith wordt. Zowel het eten als de bediening is top en dan heb ik het nog niet eens over de aandacht die er aan de opmaak is besteed. Binnenkort komt er post online over Lilith dus hou The Salad Junkie vooral in de gaten.

We lopen die dag flink wat kilometers, dus halverwege vinden we het wel tijd voor een drankje. We halen een sapje bij het piepkleine Sappi. Echt een aanrader als je in het centrum van Rotterdam bent.

Ik was niet van plan om te gaan shoppen, tot ik deze superleuke ballerina’s zag bij Omoda. Met 50% korting. Tsja, daar ga je al. In my defense: ik had echt nieuwe ballerina’s nodig.

We sluiten de dag af bij Five Guys. Merel en ik hebben allebei jaren geleden bij Five Guys gegeten in het buitenland en hebben het in de tussentijd enorm gemist. We bestellen allebei een milkshake, die goddelijke frietjes en een burger. Veels te veel, maar wel enorm lekker. Pluspunten voor de vrolijke bediening ook.

Wat. Een. Hitte. En dus trek ik mijn ventilator uit de kast voor de broodnodige koelte. Vorig jaar heb ik hem de hele zomer niet nodig gehad, maar nu…

De dag erna ga ik naar mijn ouders (ik werd omgekocht met barbecue en foto’s van hondjes). Ze hebben een tafelhaard gekocht voor in de veranda. Geweldig ding, super sfeervol. We zitten nog tot laat buiten met een drankje.

De dag erna rij ik met mijn ouders mee terug naar Enschede voor mijn diploma-uitreiking. Heel apart om het papiertje in ontvangst te nemen waar je jarenlang voor gestudeerd hebt. Nog aparter dat het daarna gewoon voorbij is.

Na de uitreiking ga ik met mijn ouders bij Bluff eten. Dat was heel gezellig en gelukkig vonden ze het eten net zo lekker als ik. Daarna halen we nog een ijsje bij Van der Poel. Ik ga voor twee bolletjes, maar mijn vader bestelt als echte ijsaddict een enorme bak. Check het verschil, haha.

Het is nog steeds warm, dus op mijn enige vrije dag van de week ga ik lekker met mijn vriendengroep naar het zwembad. Het is daar echt genieten.

Ik heb dat weekend weer een late dienst bij de krant, dus ik haal voor die tijd een lekker sapje bij Backwerk in Enschede. Dit is mijn lievelings, met onder andere meloen en munt. Mijn dienst is ook heel leuk dus ik heb een topdag.

Mijn XXL unicorn is binnen en hij is inderdaad huge. Heerlijk, ik kan er helemaal languit op liggen. Deze gaat volgende week mee naar Kroatië.

Het is de maand van de citytripjes binnen Nederland. Ik ga met mijn moeder naar Amsterdam en we hebben een geweldige dag. We wilden eerst bij het avocadorestaurant gaan eten, maar daar was het belachelijk druk. In plaats daarvan gaan we naar Coffee & Coconuts. Een geweldige keus, kijk alleen al naar de smoothies. Binnenkort vertel ik meer over deze hotspot.

De dag erna komt mijn vriend eindelijk terug van vakantie (oke, nu klinkt het alsof hij een maand weg is geweest, maar het waren 11 lange dagen jongens). We hebben allebei zin in iets gezonds en dus maak ik mijn vegan gazpacho. Verder halen we verschillende dingen om salades mee te maken. Super lekker!

De dag erna eten we weer samen, want Moeke heeft iets geweldigs bedacht: onbeperkt gamba’s eten op maandagavond. Dat hoef je tegen ons geen tweede keer te zeggen. Bij onbeperkt eten vind ik het altijd maar de vraag of iets lekker is, maar deze gamba’s waren geweldig. Sterker nog, we gaan morgen gewoon weer ;).

Die avond boeken we ook een minivakantie. In september gaan we een paar daagjes naar het Poolse Gdansk. Ik heb de foto even van Pixabay geleend, want ik ben er dus nog nooit geweest. Super veel zin in! Als iemand nog tips heeft, let me know.

Ooh jongens, wat een vreetmaand weer. Twee dagen later kom ik mijn beste vriend vlak voor werk tegen. Een tijdje geleden hebben we afgesproken om een gigantische borrelplank te bestellen als we afgestudeerd zijn. Of we dat niet toch eens even moeten gaan doen. Het is toch te warm om boven het fornuis te gaan hangen en dus eindigen we die avond bij Bluff voor een bomvolle borrelplank. We regret nothing.

De dag erna compenseer ik weer even voor de borrelplank. Ik maak een variatie op de vegetarische pastasalade door de pasta te vervangen door 80g zilvervliesrijst. Ook super lekker!

Nog maar een keer zwemmen tegen de warmte. Dit keer bij Ter Mors in Delden. Echt een superleuk zwembad met duikplanken en toffe glijbaan. Veel leuker dan Aquadrome in Enschede.

Ik sluit de maand af met een heerlijke relaxavond: een boek, maskertje en een flinke kop gember-citroenthee. De dag erna ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik er vol tegenaan!

In augustus ga ik even lekker elf dagen bijtanken in Kroatië, zin in! Daarna weer volle bak aan het werk, maar dat is helemaal niet erg want ik heb twee superleuke banen. Verder zie ik het wel :).

 

    Leave a Reply