Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Napels Personal

My month in pictures: januari

februari 2, 2020

Hallooo 2020! Ik had echt zin om 2019 achter me te laten en om het nieuwe jaar goed te beginnen. Dat deed ik dan ook, ik ging met Thessa naar Napels, zag Michael van Gerwen eindelijk in levende lijve en nog veel meer leuks. Dit was mijn januari.

Dag 1 na de heftigste en gezelligste oud & nieuw ooit: ik wil eigenlijk slapen, maar de dartsfinale roept. Ik heb met Evi en haar vriend afgesproken in de pub en we drinken alleen maar thee, haha. Van Gerwen verliest ook nog..

Een paar dagen ga ik bijkletsen met een oude vriend van de studie. Hij woont in Arnhem dus lekker dichtbij! Het was zo leuk om elkaar weer even te zien.

We dronken koffie bij Puck en de broodjes zagen er daar zó lekker uit, dat ik de dag erna terug ging om te lunchen. Met mijn moeder, want ze kwam langs om mijn huisje te bekijken en Nijmegen te zien. Het broodje was trouwens net zo lekker als hij eruit zag.

Maandag na de kerstvakantie: een to do lijst van hier tot tokio en een laptop die niet wil meewerken.. Wil. Je. Niet.

Oh ik word hier zo ontzettend blij van: mijn eigen rubriek in foodies! Het was altijd mijn droom om bij een kooktijdschrift te werken en nu is het echt zo. Naast dat ik iedere maand dus mijn favo hotspots deel, ben ik verantwoordelijk voor de website van foodies. Veel zelf schrijven, strategieën bedenken en echt bouwen aan een merk. Denk niet dat ik een baan had kunnen vinden die leuker is dan deze.

Na 3 dagen zeg ik foodies HQ weer even vaarwel, want het is tijd voor het eerste reisje van 2020. En dat begint om 5:30 ‘s ochtends met Starbucks.

De bestemming: Napels. Ik maak dit mooie plaatje vanuit de lucht.

Overnachten doen we bij de leukste Bed & Breakfast ooit in hartje stad. Wil je daar meer over lezen? Ik schreef een blog over ons verblijf.

‘We’ is ik en Thessa. We zijn al superlang bevriend en na het succes van Rotterdam 2019 vonden we Napels 2020 een topidee. Zij kwam met het voorstel voor de stad en als ik ergens blind op vertrouw, is het wel Thessa’s vermogen om een leuke bestemming uit te zoeken.

And oh men, she was right. Napels is heel rauw en ongepolijst en dat maakt het nou juist zo leuk.

I mean, look at this…

Mijn favoriete Napolitaan is zonder twijfel deze man. De beste kerel heeft zijn scooter omgetoverd tot drumstel :’) en speelt hier dus op in de straten. Wat. Een. Held.

Op links mijn happy face, want dat doet zonnig Italië met je in januari.

Het hoogtepunt van de reis was dat we zonder dat we het wisten bij de Eat, Pray, Love pizzeria belandden. Ik kan nog steeds zó happy worden van deze herinnering en schreef er dan ook meteen een blog over zodat jullie konden meegenieten van deze fantastische ervaring.

Pompeii is maar half uurtje van Napels verwijderd en dus gingen Thessa en ik op culturele trip. Super leuk dat we dit allebei wilden zien! Het was echt mega indrukwekkend, er is namelijk ontzettend veel bewaard gebleven. Heel bijzonder om met eigen ogen te zien waar je vroeger in de geschiedenisboeken over las.

Na 4 dagen zit onze geweldige trip er helaas al weer op. Wat een stad, wat een leuke mensen en oh dat eten. Pasta en pizza zijn nooit meer hetzelfde.

Oké, dan gaat dus alles goed. Treinen in Italië, bussen in Italië, zelfs het vliegtuig. EN DAN KOM JE IN NEDERLAND EN RIJDT ER GEEN ENKELE TREIN MEER. Zit je dan, om 23:15 op Schiphol terwijl je de dag erna gewoon weer in Nijmegen wil werken. Uiteindelijk was ik out of options en heb ik mn lieve madre maar uit bed gebeld of ze me alsjeblieft op kon komen halen.

Dat wilde ze wel en ik kreeg de ochtend erna ook nog ontbijt op bed <3.

Toen ik door het hele treingedoe met vertraging op kantoor arriveerde maakte deze reep ook heel veel goed trouwens. Werken bij foodies, heeeel vervelend jongens.

Na een week kaas, pasta, pizza en nog meer kaas heb ik vooral zin in salade. Het wordt deze vegan falafelsalade met bulgur en het recept kan je hier vinden.

Mijn liefde voor fotografie, die heb ik dus van mij vader. Sterker nog: de camera waarmee ik mijn eten fotografeer kreeg ik ooit van hem. Zelf schiet hij trouwens ook nog steeds graag een mooi plaatje, zoals deze.

Ik had nog wat falafel over. Zonde om weg te doen, dus ik maak er deze heerlijke wraps mee. Ze pakten echt heel goed uit, dus ik ga ze ook nog een keer voor The Salad Junkie maken 🙂

De dag erna ga ik naar Haarlem voor een bezoekje aan het thuisfront en nieuwe granola. Die ik overigens vergeten was om weer mee te nemen, maar gelukkig bood Postnl uitkomst. De ouders hebben aardig wat karmapunten verdiend deze maand zoals je kunt lezen.

Maakt niet uit dat het januari is, bij mijn ouders staat de barbecue gelukkig het hele jaar door aan. Mega lekker. Na het eten kijken we de nieuwe show van Jochem Myjer en ik heb echt anderhalf uur lang in een deuk gelegen. Wat een geniale show.

Ik zag deze mooie lucht toen ik naar werk fietste en werd er spontaan blij van…

Nog meer leuks deze maand want…DE ROOMIE IS BACK. Met kaasfondue en wijn. Zo vind je ze zelden hoor. Echt heerlijk dat ze er weer is. Wonen met een huisgenoot is hartstikke leuk als je een goede hebt. Vond het stiekem maar saai in mijn eentje.

Halverwege januari heb ik een beetje een energiedipje door alle drukte. Even lekker de Lonely Planet lezen met een kop thee is dan exact wat je nodig hebt.

Zelden was januari zo leuk, want dit was alweer het volgende hoogtepunt. Ik ging met Evi naar Kings of Darts en het was helemaal fantastisch. We zaten bij een groep mega leuke gasten aan tafel, zagen Michael van Gerwen en FALLON SHERROCK en nog veel meer. Het was een groot feest en ik wil nu naar nog meer toernooien. Helemaal top dit.


De dag erna ga ik naar Enschede, want 1. Ik moet naar de kapper en 2. Ik wil mijn vrienden zien. Dat betekent dus lunchen met Rik, koffie met Renier en avondeten met Mike. Een lekker vreetdagje dus, die ik begin met mijn favoriete salade van Fabels.

Dan door naar de kapper want niemand doet mijn haar zo mooi als Jady. Ben weer helemaal tevreden!

 

Daarna drink ik ‘hipsterkoffie’, zoals Renier het zo mooi noemt. Hipster of niet, deze red velvet latte was wel mega lekker.

De dag na mijn Enschede-bezoekje heb ik even een dipje. Ik vind het altijd mega leuk om er te zijn en iedereen te zien, maar weggaan is altijd een beetje dubbel. Hoe fantastisch ik Nijmegen ook vind, soms is het best wel klote dat je niet zomaar even langs je beste vrienden kunt voor een knuffel. Heb het hier nog steeds ontzettend naar mijn zin en nooit spijt gehad van mijn keuze, maar soms mis ik mijn maatjes wel. Het beste medicijn? Heel veel sushi.

Ik kookte deze maand echt heel veel en dit was mijn favoriet: oosters gemarineerde kip met noedels en zelfgemaakte satésaus. Ga dit snel weer maken!

Het laatste weekend van januari plan ik even helemaal niks. Ik heb deze maand mega veel leuke afspraken gehad en was toe aan een weekendje zonder plannen. Als ik iets wilde doen, kon ik dat op de dag zelf wel plannen. Evi appt me of ik zin heb om te lunchen en dat hoef je me geen tweede keer te vragen. We gaan naar De Fabriek in Nijmegen, echt een mega leuk tentje met heerlijke broodjes. Ze hebben daar ook een winkeltje waar ik heel veel leuke lepeltjes koop. Mega gezellig dus!

De avond besteed ik lekker aan rommelen in mijn kamer. Ik sla voor het eerst een spijker in de muur en was echt helemaal trots. Mijn kamer krijgt steeds meer de boho uitstraling die ik zo leuk vind. Ik heb dan ook een paar leuke interieuritems gekocht deze maand, maar ik zal binnenkort eens een roomtour online zetten zodat jullie alles kunnen zien.

Had ik al gezegd dat ik blij ben dat de roomie terug is? Ik eindig januari met een gezellige avond met een paar wijntjes. Januari was zelden zo leuk als in 2020.

    Leave a Reply