Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: december

januari 1, 2019

December: het ererondje van 2018. Wat was het een mooi jaar. Ik studeerde af, ging werken bij de krant (en dat is het leukste ooit!), stopte met mijn vaste baan omdat ik meer wilde freelancen, maakte prachtige reizen naar Parijs, Londen, Kroatië en Bosnië en Gdańsk, at bij het mooiste restaurant ooit in Kroatië, ontmoette mijn vriend en ging samenwonen. Dat had ik vorig jaar echt allemaal niet durven dromen. Dat hebben jullie dit jaar natuurlijk allemaal kunnen lezen, ik neem jullie als afsluiter nog even mee naar mijn december.

Netflix en december:  wat een geweldige combi. Stan moet werken en dus heb ik alle tijd om The Christmas Prince 2 te kijken. Ik zet deze poll op Instagram en kom tot de prachtige conclusie dat alle vrouwen laaiend enthousiast zijn over de film en alle mannen met liefde hun huis verlaten om de kleffe bende te ontlopen, haha.

Mijn ouders sturen ons voor Sinterklaas allebei een lekkere chocoladeletter van Tummers op. Ik krijg er al eentje zo lang ik me kan herinneren. Altijd van Tummers, want dat is de lekkerste.

We krijgen ook een cadeaubon voor de bioscoop en dus pakken we maar weer eens een filmpje. Altijd leuk om te doen.

Happy birthday to Stan! Hij is 24 geworden en dus mag hij bepalen waar we dat gaan vieren. Het wordt Blue Sakura, waar we voor de verandering maar weer eens flink wat sushi wegwerken. Ik klaag niet.

Eindelijk heb ik tijd om de Victoria’s Secret show te kijken en dat doe ik dan ook.

Stan en ik hadden beide geen zin om te koken en dus gaan we ergens wat eten. Het is druk in de stad dus we moeten even zoeken naar een plekje, maar komen uiteindelijk bij Bluff terecht. Ik bestel een glas rode wijn en deze lekkere lamsracks.

Finally! Ik krijg mijn rokje van Pamela x Na-kd binnen. Ik wilde hem bij haar vorige collectie al bestellen, maar had net te lang gewacht. Gelukkig zat dit rokje ook in haar decembercollectie en was ik deze keer wel op tijd. Dit is dan ook mijn outfit voor de eerste kerstborrel van december.

En die is van Saxion, bij Wijnbar Bruut. We kregen daar ook een aantal hapjes, waarvan ik deze gamba’s by far het lekkerste vond. Het was een super gezellige avond, waarbij we ook nog even naar de karaokebar gingen, haha. Deze borrel was ook meteen mijn afscheid,want zoals jullie weten ga ik me vanaf nu volop richten op freelancewerk. Het hele verhaal over mijn beslissing om te stoppen met mijn vaste baan kunnen jullie lezen in de blog  ‘Hoe mijn overvolle agenda me steeds meer tegen ging staan (en wat ik eraan deed)’ 

Van Saxion krijgen we een cadeaukaart om zelf iets uit te zoeken. Gezien mijn oude pannen niet werken op inductie, besluit ik er nieuwe pannen van te kopen. Ja jongens, jullie lezen het goed: pannen. Het burgerleven is echt begonnen hoor.

Ik heb dus een nieuwe hobby en dan heb ik het niet over het eten van de ovenhapjes op de foto (oke dat vind ik ook heel leuk), maar over het WK Darts. Elke dartdag staat de tv aan en dat had ik zelf ook eigenlijk niet verwacht. Mijn vriend is namelijk gek op sport kijken en dus was ik heul blij dat er even geen voetbal was. Kondigt hij doodleuk aan dat hij darten ging kijken. Lang verhaal kort, die tv ging aan en ik kan nu iedere darter die meedeed aan het WK herkennen. Wat een fantastisch evenement.

Ik heb dus geheel economisch verantwoord mijn oude kleren verkocht bij Appel en Ei. Tijd om op een mooie maandagmiddag de winst op te halen dus. Hangt daar hét perfecte jurkje voor kerst. In. Mijn. Maat. #doeiwinst #hallofantastischjurkje.

Ook mijn hond had een goede kerstoutfit.

When je allebei geen zin hebt om moeite te doen voor een kerstboom.

Op Tweede Kerstdag moeten Stan en ik beide thuis aan het werk. Ik van 8-16 en hij van 16-24. Stan verzorgt dus een heerlijk ontbijtje en ik neem het avondeten op me.

Het kerstmenu van de avond bestaat uiteraard uit meerdere gangen. Als voorgerecht maak ik mijn gambasalade met avocado en sinaasappel, die ook op mijn blog te vinden is. Het hoofdgerecht wordt de vlinderkip omwikkeld met spek van Donna Hay met aardappeltjes. De kip was een gokje, want ik had hem nog nooit gemaakt, maar hij was gelukkig super lekker!

Het toetje is een sneeuwmanijsje van de Appie en natuurlijk een Vegter’s rolletje. Easy, maar lekker.

Op derde kerstdag gaan Stan en ik naar mijn ouders in Haarlem om daar te winterbbqen voor kerst. Voor het zover is gaan we even de stad in.

Ik wil hem namelijk meenemen naar Meneer Frans, mijn lievelingshotspot in Haarlem. We bestellen allebei zo’n heerlijke kaasfonduebol. Vooral die champignons zijn zo lekker.

Daarna lopen we nog wat rond en sluiten we af met een biertje in een echte Haarlemse hotspot: de Jopenkerk. Het was er enorm druk en we hadden de mazzel dat er net twee mensen weggingen. Terechte drukte, want het is supermooi van binnen, de sfeer is goed en ze hebben heel veel lekkere biertjes. 

Ook bij mij als foodblogger gaat er echt wel eens iets mis in de keuken. We halen de verkeerde currypasta, waardoor ons healthy gerecht op zijn zachtst gezegd niet te vreten is. Gelukkig luisteren onze overburen naar de naam Doner Company en worden onze magen toch nog gevuld.

Na wederom een zinderende dartavond, gaan we de stad nog even in om zelf te poolen en darten. Het werd een hele gezellige avond, waarbij het misschien iets te laat werd, haha.

Oud en nieuw vieren we samen met de pizzarette. We maken de lekkerste pizza’s tot we geen eten meer kunnen zien en kijken tv tot de champagne ontkurkt mag worden.

Words to live by van de AKO in Enschede.

Happy 2019 allemaal! Ik wens jullie een heel mooi jaar toe. In januari ga ik lekker een weekje op vakantie naar de zon. Ik kan niet wachten, want het is daar 27 graden en ik ben echt toe aan een weekje relaxen. 

    Leave a Reply