Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

My month in pictures: augustus

september 1, 2019

My month in pictures is terug van weggeweest na een maandje afwezigheid. Ik ben absoluut een voorstander van het delen van momenten waarop het minder goed gaat, maar in juli stond mijn hoofd even niet naar mijn blog. Mijn relatie ging redelijk onverwachts uit en dat betekent dat ik ook op zoek moet naar een ander huis tussen mijn mega workload door. Kortom: het was chaos en dan kan je maar een ding doen: een reisje boeken naar je lievelingsland en tijd maken voor de dingen waar je happy van wordt.

Augustus begon goed, ik was namelijk uitgenodigd voor het evenement ‘Discover Dordrecht’ van Rosemarijn. Zij wilde deze dag haar leuke stad aan ons laten zien. Onze eerste stop was Osteria Luca, een super stijlvol restaurant in de binnenstad. Daar kregen we deze waanzinnig lekkere borrelplank. Ook deden we toffe spelletjes om elkaar te leren kennen.

Een van de leukste onderdelen van de dag is de boottocht met Imbarcazione Barone. We varen door Dordrecht en kunnen onderweg genieten van heerlijke sapjes en cupcakes van Coffeelicious. Dordrecht is echt een prachtige stad, maar nog veel mooier vanaf het water. We hebben ook nog eens heerlijk weer, dus het is echt genieten.

We hebben nog steeds een beetje last van zeebenen, maar het is alweer tijd voor de volgende halte: Allenbrand’s Gourmet Popcorn, een heuse popcornwinkel in Dordrecht. Eerst mogen we allerlei verschillende smaken proeven en daarna gaan we zelf aan de slag. Echt ontzettend leuk om te doen en als kers op de taart mogen we onze favoriete smaak mee naar huis nemen. Ik twijfel lang, maar kies uiteindelijk voor de Snickerdoodle. Hier zit een lekkere kaneelsmaak aan.

Ook vandaag is het beste voor het laatst bewaard: een taartje bij Bakkerij van der Sterre. Ze zijn alom geliefd door hun appelmarijn-gebakjes, maar ik kies voor deze heerlijke tartelette. Hij smaakte net zo lekker als hij eruit ziet. Daarnaast is de bakkerij ook nog eens geweldig ingericht en daarom is het een feestje om hier te eten. Er komt nog een aparte blogpost over deze leuke hotspot.
Even een rustdagje inlassen en genieten van de zon met mijn hondje…
…om vervolgens dit aan te treffen onderweg naar Enschede. Geen. Pretje.
Thuis vind ik het dan ook tijd voor de popcorn van Allebrand’s en de nieuwste aflevering van Love Island Australia.
Ik moet iets bekennen: ik heb echt een enorme hekel aan boodschappen doen. Het kost me aardig wat tijd en de motivatie om alleen voor mezelf naar de supermarkt te gaan, was ook niet bepaald groot. Daarom besloot ik Hellofresh eens een kans te geven. Het bevalt me echt heel goed: ik eet lekker gezond, het eten is zo klaar en ik hoef niet meer iedere dag moeilijk te doen met boodschappen.
Mijn haar heeft ook weer even een upgrade gehad. Zo blij mee! Weer even wat korter en blonder.
Ook dit recept was mega lekker: gemarineerde varkenshaaspuntjes met noedels en gebakken sla.
Deze maand werkte ik enorm veel en had ik (op mijn vakantie na) weinig vrije uren. Degene die ik wel had, besteedde ik dan ook zo goed mogelijk. Samen ontbijten met Bo was daar een goed voorbeeld van. We gingen gezellig bijkletsen bij Stoet.
Een van de eerste dingen die ik deed na mijn break-up, was een vakantie boeken. Ik voelde aan alles dat ik even weg moest. Ik koos voor het vaste recept: met Simi Reizen naar Kroatië. Half augustus kon ik dan eindelijk mijn koffer gaan pakken.
14 augustus is het eindelijk tijd om op het vliegtuig te stappen. Ik begin mijn dag met een ontbijtje bij Starbucks en vlieg daarna via Praag naar Kroatië.
Terug bij een van mijn favoriete plekken op aarde: de boulevard van Strobrec, zo’n 8 kilometer verwijderd van Split. Natuurlijk gaat mijn eenhoorn Merel ook mee en geniet ik volop van de heerlijke temperaturen.
We bezoeken onder andere de Krka watervallen en het mooie Trogir. Ik ga nog een blog schrijven met leuke tips voor de omgeving van Split en Trogir, dus houd mijn website vooral in de gaten.
Ik kon het niet laten om mijn favoriete reisfoto alvast met jullie te delen. Ik ging suppen en vond het heel leuk. Sowieso ben ik gek op watersporten.
En dan is de vakantie alweer voorbij :(. We hebben vertraging en halen maar net onze overstap in Praag. Gelukkig maar, want ik moet de volgende dag weer gewoon aan het werk.
Na de prachtige Kroatische stranden is dit daarna mijn uitzicht. Ik mag voor het eerst een rechtbankverslag schrijven en vind dat echt heel interessant om te doen en om te zien hoe zo’n zaak nou eigenlijk gaat.
Ook het weekend erna heb ik geen vrij: mijn klanten hebben content nodig en dus gooi ik er maar snel een ijskoffie in. Let’s get to work!
Ik mis het reizen nu al en dus kruip ik met een Kroatisch likeurtje en de nieuwste Lonely Planet in bed. Als ik niet zelf naar het buitenland kan, dan lees ik er maar over.
Mijn plan is eigenlijk om binnenkort naar Nijmegen te verhuizen. Geen makkelijke beslissing, want Enschede heeft veel voor me betekend, maar ik denk dat ik toe ben aan iets nieuws. De huizenzoektocht is nog niet succesvol gebleken, maar als iemand zich nog afvraagt waarom ik niet opgeef: kijk naar deze foto die ik maakte vanuit de trein.
De laatste maanden ben ik sportiever geweest dan ooit (ja echt). Dat komt doordat ik eindelijk een sport heb gevonden die ik echt leuk vind: waterskiën/wakeboarden. Ik had dit jaren geleden al eens in Kroatië gedaan, maar daarna deed ik het eigenlijk nooit meer. Tot mijn vader een bedrijfsuitje had waarbij we dit gingen doen. De liefde is weer helemaal terug.
Ook deze liefde doet soms pijn: iets met mensen die hun zooi niet van de baan halen en een harde knal (check die snee naast mijn oog).
De leukste week ooit is weer van start: de HOI, aka de introductieweek in Enschede. Ik mag namens Saxion verslag doen en dat is voor mij als oud-bestuurslid natuurlijk geweldig. Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen, weinig geslapen en natuurlijk genoten van de sfeer in de stad. Natuurlijk maakte ik ook even een foto met mijn maatje Ramon. Ik leerde hem jaren geleden tijdens de intro kennen en inmiddels zijn we heel goed bevriend. Dit soort weken maken het wel moeilijker om ervoor te kiezen om naar een andere stad te verhuizen. We zullen zien hoe het loopt.
De beste plek om bij te tanken na een week met minder slaap dan ooit: het ouderlijk huis. Het is heerlijk weer en dus geniet ik in de tuin en wordt de barbecue aangestoken. Ideaal!
September wordt een ingrijpende maand. Ik ga sowieso verhuizen, alleen waarheen is dus nog niet helemaal duidelijk. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van alles wat op mijn pad komt. Op de huizenstress na, voel ik me namelijk hartstikke goed en heb ik vooral zin om alles te doen wat ik altijd al wilde. The best is yet to come <3. 

    Leave a Reply