Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Personal

Hoe mijn overvolle agenda me steeds meer tegen ging staan (en wat ik eraan deed)

december 12, 2018

Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een harde werker ben. Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik druk met van alles en nog wat: werken, studeren (tot afgelopen zomer), commissiewerk, vrienden, familie, bloggen en ga zo maar door. Als iemand aan me vroeg wanneer de eerstvolgende dag was dat ik niets te doen had, was dat vaak pas over 1,5 maand. Steeds vaker begon die overvolle agenda me tegen te staan, zeker nu ik samenwoon en een geweldig fijn huisje heb. Ik wilde tijd hebben om daarvan te genieten.

 Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op hard werken en houd ervan om veel te doen op een dag. Toen ik na mijn studie direct bij mijn afstudeerbedrijf aan de slag kon, zei ik volmondig ja. Daarnaast bleef ik ook bij de krant werken, omdat ik dat nou eenmaal geweldig vind om te doen (en nog steeds!) Het nadeel? Soms werkte ik zo zes dagen in de week en dan moesten alle andere andere afspraken er nog omheen gepland worden. Elke dag begon die wekker net een stukje vervelender te worden en had ik steeds meer zin om gewoon eens een dag in de keuken te staan of op de bank te chillen met Netflix of een boek.

Toe aan vrijheid

Tijdens een spaarzame vrije avond zat ik op de bank en bedacht ik me wat ik nou echt leuk vond om te doen. Het antwoord was eigenlijk heel simpel: mijn werk als freelancer. De uitdaging van het werken op de internetredactie vind ik geweldig. Geen dag is hetzelfde en daardoor blijf ik het leuk vinden. Langzaam maar zeker begon ik te denken: wat als ik dit voor meerdere opdrachtgevers en media kan doen? Wat als ik zelf in zekere mate kan bepalen wanneer ik werk, geen rekening meer hoef te houden met vakantiedagen en minder uren van huis ben? Na een paar belletjes bleek dat het kon. En dus hakte ik de knoop door.

Hét gesprek

Het kiezen voor een bestaan als freelancer vond ik toch nog wel een dingetje. Mijn vaste baan zorgde voor zekerheid en dat is heel wat waard. Toch voelde ik dat dit het juiste moment was om voor mezelf te kiezen en vroeg ik zo snel mogelijk een gesprek aan met mijn werkgever. De hele dag was ik er nerveus voor, maar mijn baas reageerde vol begrip en wilde me gelijk helpen. Dat deed me zo goed, een betere reactie was er niet geweest. Ik wist dat ik de goede beslissing maakte, echter heb ik enorm veel gedaan en geleerd bij mijn oude werkgever. Op moment supreme is dat toch even moeilijk. In overleg besloten we dat ik mijn huidige opdrachten nog afmaak. Daarna kon ik mijn vakantiedagen opmaken en aan de slag met alle nieuwe avonturen.

Ruimte

Als ik naar mijn agenda in januari kijk, moet ik toch even wennen dat er niet iedere dag een afspraak in staat. Ik merk nu al dat ik iets meer tijd en ruimte heb om gewoon eens een boek te lezen, een film te kijken of aan mijn blog te werken. Zijn er dan alleen maar voordelen? Natuurlijk niet, ik benoemde net al even dat ik als freelancer dat stukje zekerheid opgeef. Daarnaast ga ik er ook financieel op achteruit, maar ik krijg er zo veel voor terug. Vrijheid en tijd om mijn vrienden en familie te zien en van mijn huis te genieten. Dat is veel meer waard. Dan maar een paar schoenen minder kopen en een kleinere stapel shirts in mijn kast.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.