Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

featured Personal

Hoe het is om in je eentje naar een nieuwe stad te verhuizen

november 11, 2019

De afgelopen tijd is mijn leven flink veranderd. Niet in de laatste plaats omdat ik mijn vertrouwde Enschede achter me heb gelaten en in Nijmegen ben gaan wonen. Een stad waar ik vooraf drie mensen kende en nu nog dagelijks verdwaal, zelfs met Google Maps. Door alle drukte en chaos is het dan ook wat stil geweest op mijn blog. Tijd voor een uitgebreide persoonlijke update waarin ik je vertel hoe het is om in je eentje naar een nieuwe stad te verhuizen.

Ik heb er geen geheim van gemaakt dat afgelopen zomer nogal ruk was. Mijn relatie ging uit, ik moest daardoor noodgedwongen verhuizen en mezelf even helemaal opnieuw uitvinden. Daarmee begon ook de vraag in mijn hoofd te spelen of ik wel in Enschede wilde blijven. Ik kan je vertellen: door dit dilemma heb ik nachtenlang wakker gelegen. Maar als het enige wat minder goed voelt dan weggaan blijven is, weet je dat het tijd is om je biezen te pakken. En dat is wat ik deed. Sinds 5 oktober woon ik in Nijmegen, samen met een huisgenootje. Vanaf het moment dat mijn spullen op de juiste plek in mijn eigen 13 m2 stonden, voelde het alsof de lucht eindelijk opgeklaard was na drie maanden lang donkere wolken.

Vanaf het moment dat mijn spullen op de juiste plek in mijn eigen 13 m2 stonden, voelde het alsof de lucht eindelijk opgeklaard was na drie maanden lang donkere wolken.

Een van mijn grootste angsten was dat ik me eenzaam zou gaan voelen in mijn nieuwe stad. Dankzij mijn bestuursjaar, vijf introweken en lidmaatschap van meerdere studieverenigingen kende ik zo ongeveer half Enschede. Je kon me in een kroeg neerzetten en ik had een topavond, want er waren altijd wel vrienden of goede kennissen. Had ik zin in koffie of een pleurisdag? Dan ging ik gewoon even bij iemand langs.

Nu is dat natuurlijk wel anders: mijn inner circle is hier hartstikke klein. Eigenlijk vind ik dit wel fijn. Het klinkt cliche, maar door zo’n verhuizing merk je wel echt wie je tot je vrienden kunt rekenen en wie niet. Lijkt klote, is het niet: nu besteed ik mijn tijd en energie namelijk aan mensen waar ik echt happy van word.

Eigenlijk heb ik me hier dan ook nog niet eenzaam gevoeld. Wel momenten dat ik ervan baalde dat ik niet even bij iemand langs kon. Zo had ik laatst echt een enorme pleurisdag en konden de drie mensen die ik ken allemaal geen wijn met me drinken. Dan is het wel even ruk dat je verhuisd bent hoor. Natuurlijk mis ik mijn beste maatjes, mijn favoriete chinees (er zit hier geen goede :(), mijn kapper en ben ik nu al verdrietig dat ik volgende zomer niet iedere dag naar Van Der Poel kan.

Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik de godgansedag zin had om met Duncan Laurence mee te zingen.

Maar dat zijn dan ook dingen die je redelijk makkelijk op kunt lossen door in de trein te stappen. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik de godgansedag zin had om met Duncan Laurence mee te zingen. Dat was flink lang geleden kan ik je vertellen. Dit was voor mij dan ook echt een signaal dat ik de goede keuze had gemaakt. Ik heb weer zin om de deur uit te gaan, leuke dingen te doen en om als de beste versie van mezelf door het leven te gaan. En dat is verdomd fijn kan ik je vertellen.

 • Reply
  Ernstjan
  november 11, 2019 at 5:47 pm

  Mooi verwoord topper

  • Reply
   Roxanne
   november 12, 2019 at 3:33 pm

   Dankjewel lieverd <3

 • Reply
  Suzanne
  november 14, 2019 at 3:07 pm

  Heel leuk geschreven! Het lijkt mij heel erg wennen..

Leave a Reply