Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Flying solo Personal

Flying solo #1: Alleen uit eten gaan, hoe doe je dat?

juli 1, 2018
Alleen uit eten - The Salad Junkie

Alleen reizen: ik hou ervan. Je bent aan niemand gebonden en kunt dus gaan en staan waar je maar wilt. Als ik dit aan mijn omgeving vertel, is “Maar hoe doe je dat dan met eten?” een van de eerste reacties die ik krijg. Kortom, alleen uit eten gaan is nogal een ding. Zelf heb ik er geen moeite mee en daarom besloot ik, nu het vakantieseizoen weer voor de deur staat, er een blog over te schrijven met mijn tips en tricks. Zo rock jij die table for one!

1. Fuck it!

Om maar meteen met het goede nieuws te beginnen: het is tegenwoordig veel meer geaccepteerd om alleen uit eten te gaan. Solo travelling is hot en dat merk je. Ik ben nog nooit raar aangekeken toen ik ergens in mijn uppie aan het genieten was van een lekker broodje, risotto of zelfs een volledige high tea. Jezelf niet druk maken over wat andere mensen denken is echt het belangrijkste.

2. Begin makkelijk

Je hoeft niet meteen alleen uit eten te gaan in een luxe restaurant, dus maak het jezelf makkelijk en begin in een andere setting. Kijk bijvoorbeeld of je bestemming een toffe foodhal heeft. De sfeer is vaak wat losser en streetfood is makkelijk en snel, maar toch vaak super lekker. Ook kun je, als het mooi weer is, ergens wat lekkers afhalen en dat opeten in een park in de buurt. Who needs company anyways?

3. #Workmode

Goed, je bent rustig begonnen en klaar om de volgende stap te zetten. Bezig zijn helpt dan enorm om dat ongemakkelijke gevoel weg te werken. Ik neem dan ook vaak mijn laptop of tablet mee als ik ergens alleen ga eten. Tijdens het wachten kun je dan blogs schrijven, mail wegwerken, dat toffe idee uitwerken of checken welke hotspots je tijdens je reis nog meer wilt bezoeken. Heb je meteen wat nuttigs gedaan tijdens het wachten op je overheerlijke maaltje.

4. Lees!

Als je geen zin hebt om elektronica mee te slepen of wel even klaar bent met werken, is een boek of tijdschrift meenemen de gouden tip voor alleen uit eten gaan. Het is echt ultiem genieten met een boekje in je hand en een drankje on the side. Kom je eindelijk eens toe aan je ellenlange to read list. Wat je ook in de tussentijd kan lezen? De appjes van je vrienden en familie, waar je tijdens dit rustmomentje eindelijk tijd voor heb. Wedden dat zij staan te popelen om je solo travelverhalen te horen?

5. Let’s get social

En nee, dan bedoel ik niet dat je je koffie op Instagram moet dumpen, maar écht sociaal zijn. Zeker als je naast iemand zit die ook alleen zit, kun je makkelijk een praatje maken. Of vraag eens aan de restauranteigenaren naar de achtergrond van het bedrijf, dat vinden ze alleen maar leuk. Zelf raak ik vaak aan de praat door te vertellen dat ik een blog heb. Bovendien werkt het ontwapenend als je alleen bent en is de bediening sowieso sneller geneigd om met je te praten. Zo heb ik bij Spontini in Milaan een lang gesprek gevoerd over toffe festivals omdat de ober zag dat ik een Nederlandse pinpas had. Zo simpel kan het zijn!

Wat zijn jouw beste tips voor alleen uit eten gaan? Laat het me weten!

  • Reply
    Sanne
    juli 2, 2018 at 10:44 am

    Super leuke tekst Rox! ^^

Leave a Reply