Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Hotspots Nijmegen

Nijmegen hotspot guide #5: Munt Saladebar

februari 14, 2020
Gezond lunchen Nijmegen Munt Saladebar

Als je kiest om The Salad Junkie te hanteren als blognaam, moet je natuurlijk ook op zoek naar dé saladebar in Nijmegen. Na kort gespeurd te hebben, bleek dit Munt te zijn. Aangezien deze hotspot er goed uitzag, besloot ik op een druilerige maandag om hier wat uurtjes door te brengen en wat werk af te ronden. Vandaag vertel ik je of Munt saladebar aan mijn verwachtingen voldeed!

Munt is een toffe, healthy hotspot in Nijmegen centrum. Het pand is licht, er staan rotan stoelen (love it, helemaal mijn stijl!) en de vitrine ligt vol met lekkere, verse producten. Ik neem plaats in de serre, want hier kun je makkelijk bij de stopcontacten en zit je lekker rustig. Wel zo fijn als je zo snel mogelijk je to do list af wilt werken.

Al snel word ik geholpen en bestel ik een verse gemberthee met citroen en honing. Munt heeft naast koffie, losse thee, sappen en smoothies, namelijk ook flink wat verse theeën op de kaart staan. Nu ben ik voor mijn all time favorite gegaan, maar je kunt ook kiezen voor meerdere variaties van muntthee en verschillende versies met kaneel, yum!

Gezond lunchen in NijmegenGezond lunchen Nijmegen Munt Saladebar

Pure, verse gerechten: daar draait het bij Munt om. Het is dan ook bij uitstek de plek om gezond te lunchen in Nijmegen. Op het menu vind je soep, verschillende sandwiches en natuurlijk salades. Je kunt kiezen voor een van de standaard combinaties, maar zelf samenstellen is ook mogelijk. Dit is dan ook precies wat ik ga doen. Het is handig om in dit geval even mee te lopen naar de vitrine en te kijken wat er allemaal is. Na even te hebben getwijfeld, kies ik voor gemengde sla, quinoa, pompoen, geroosterde kikkererwten, komkommer en walnootjes on top. Als dressing ga ik voor de limoen-sesamdressing. Weet je niet welke combinaties lekker zijn? Vraag het gerust aan het personeel, dan krijg je advies.

Lekker & voedzaam

Eenmaal gesetteld is het tijd om te proeven. Ik doe de dressing over mijn salade en ben gelukkig zeer tevreden over mijn keuze. Vooral de geroosterde kikkererwten zijn echt mega lekker, dus zorg ervoor dat dit fijne ingrediënt zeker in je salade zit. Ook de komkommer bleek een goede zet: dit geeft het geheel net wat meer frisheid. Ik had trouwens nu gekozen voor een grote kom, maar de volgende keer bestel ik een kleine met avocado als extra toevoeging. Hier had ik namelijk ook genoeg aan gehad. Neemt niet weg dat ik super lekker heb gegeten!

Kortom, ben je op zoek naar een plek om gezond te lunchen in Nijmegen? En ben je gek op salades? Dan is Munt een aanrader. Vooral in de zomer, want ze hebben een heerlijk terras. Die wil ik zeker nog eens testen!

Adres Munt Saladebar: In de Betouwstraat 28, Nijmegen.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Nijmegen? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Gezond lunchen Nijmegen Munt Saladebar

Gezond lunchen Nijmegen Munt Saladebar

 

 

  • Reply
    Suzanne
    februari 20, 2020 at 8:24 am

    Wat een leuke hotspot, ik kende het nog niet!

Leave a Reply