Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Nijmegen

Nijmegen hotspot guide #4: Black Fox

november 27, 2019
Eten in Nijmegen Black Fox ervaring

Eigenlijk ging ik gewoon naar Black Fox om gezellig samen met een vriendin te eten en niet met de intentie om een blog te schrijven. Maar soms is een restaurant zó verbazingwekkend goed, dat ik spontaan van gedachten verander. Gelukkig maak ik sowieso al foto’s van vrijwel alles wat ik eet en kan ik jullie nu in tekst en beeld over mijn ervaring met Black Fox in Nijmegen vertellen.

Black Fox is een slagerij, bar en restaurant in één en dat maakt deze plek zo uniek. Al bij binnenkomst merk ik op dat er een hele fijne, ontspannen sfeer hangt. We worden vriendelijk ontvangen en vervolgens naar onze tafel gebracht. Het restaurant heeft veel gezellige, knusse hoekjes en ik ben vooral enthousiast over de gave muurschilderingen. Als ik van mijn rosé nip, voelt het net alsof ik in een Amerikaans restaurant in hartje Parijs ben.

Uitmuntende bediening Eten in Nijmegen Black Fox ervaring

We eten vanavond bij Black Fox via Social Deal en hebben daarom keuze uit een beperkt aantal gerechten. Niet dat dit vervelend is, want al snel spot ik mijn favoriete voorgerecht op de kaart: carpaccio. Dat wordt ‘m! Ik ben namelijk heel benieuwd of ik hier verschil proef met de carpaccio bij een ‘regulier’ restaurant.

Voordat ons voorgerecht wordt geserveerd, komt de bediening langs om te checken of alles nog naar wens is. Dat is het zeker, mijn rosé smaakt heerlijk. Ook krijgen we de vraag of we meer willen weten over het restaurant. Zo ontdekken we bijvoorbeeld dat de koeien hier eerst zeven jaar dienstdoen als melkkoe voordat het vleeskoeien worden. Ook staan ze ‘gewoon’ in de wei en worden ze dus niet vetgemest. Het is ontzettend fijn, maar ook leuk om te merken dat de medewerkers hier zo van wanten weten en de feitjes over Black Fox maken je avondje uit nog veel specialer en leuker. Van mij zouden alle restaurants dit mogen doen.

Carpacci-ohyeah

Laat ik je nu vast waarschuwen: als je hier carpaccio gaat eten, ben je voor het leven verpest. Het vlees is echt zo ontzettend mals, wauw. Je krijgt ook voldoende rucola, pijnboompitjes, kaas en pesto, al had ik hem met truffelmayonaise stiekem nog lekkerder gevonden. Maar dat is een kleinigheidje, want de smaak is zoals gezegd echt top. Ik ben dan ook direct na de laatste hap benieuwd naar het hoofdgerecht: een vleesplank samengesteld door de slager. Hier wachten we echter nog even mee, om zo lang mogelijk van onze avond te kunnen genieten.

Eten in Nijmegen Black Fox ervaring

Perfectie op een plank

Even later wordt het hoofdgerecht geserveerd. Wederom krijgen we een fijne uitleg over wat we nou eigenlijk eten en wat de beste volgorde is om van de verschillende soorten vlees te genieten. Dat volgen we dan ook graag op. Als eerste is het de beurt aan de kip. Deze is gemarineerd in mosterd en daardoor wat zoeter, wordt ons verteld. Wat mij vooral opvalt, is dat het vlees wederom ontzettend mals is. Echt heerlijk. Dit is dan ook mijn favoriete stukje vlees van de avond. Waar ook ontzettend veel aandacht aan besteedt is, zijn de frietjes. Die zijn super crispy, goed gekruid en de mayo is waanzinnig lekker. Dit is wat ik maar wat graag zie als ik uiteten ga. De salade smaakt ook goed, maar had qua presentatie wel iets beter gekund. Tsja, je bent een Salad Junkie of je bent het niet he ;).

Daarna is het de beurt aan de venkelworst, iets wat ik nog nooit had gegeten. De subtiele anijssmaak is echter heerlijk en perfect in balans met het vlees. Hier merk je echt hoeveel aandacht er is besteedt aan wat er op jouw bord (of in dit geval plank) terecht komt. Als laatste eten we de perfect gebakken biefstuk, waar ik ook helemaal niks op aan te merken heb. Bij Black Fox weten ze precies wat ze je moeten voorschotelen om indruk te maken. Volgende keer zou ik er trouwens wel een sausje bij bestellen, ik denk dat dit het nog lekkerder had gemaakt.

Eten in Nijmegen Black Fox ervaring

De grande finale

Mijn Black Fox ervaring was al een succes voor het toetje kwam, maar ook hier maken ze indruk. Voor de gelegenheid bestel ik er een dessertwijntje bij, de Chateau Montifaud ‘Pineau de Charentes’. Zelfs hier werd de bediening het fijne van. Deze wijn is geheel toevallig gemixt met cognac. De most lag opgeslagen naast de cognac, toen een van de vaten begon te lekken en zich vermengde met de most. Eerst dachten ze dat de drank verloren was, maar deze combinatie bleek eigenlijk hartstikke goed te werken. Het resultaat is een bijzonder drankje: eerst proef je de cognac, dan de wijn en als laatste de rozijnen. Heerlijk en perfect passend bij mijn dessert: de poke caké met pure chocolade , witte chocolademousse, frambozencoulis en rood fruit. Vooral de witte chocolademousse vind ik super lekker, maar dat is dan ook mijn favoriete zoetigheid.

Eten in Nijmegen bij Black Fox: mijn ervaring

Op zoek naar een plek om te eten in Nijmegen? Black Fox is een echte aanrader. Het is misschien niet het meest budgetproof restaurant als je er zonder Social Deal heengaat, maar je krijgt er ook echt iets voor terug: een avond die tot in de puntjes verzorgd is, uitleg over alles wat je eet en bijzondere weetjes die ervoor zorgen dat een dinertje verandert in een echte beleving. Mijn ervaring met Black Fox is dan ook super positief en ik kan het je zeker aanraden om hier eens heen te gaan.

Adres Black Fox: Kelfkensbos 32, Nijmegen.

Op zoek naar meer leuke hotspots om te lunchen in Nijmegen? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Eten in Nijmegen Black Fox ervaring

  • Reply
    Suzanne
    november 28, 2019 at 9:50 am

    Ziet er heel leuk uit!

Leave a Reply