Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Napels Reizen

Vakantie naar Napels: tips voor de mooiste plekjes

februari 8, 2020

Ik mag dan alweer twee weken terug zijn, uitgepraat over Napels ben ik nog steeds niet. Het heerlijke weer, de vriendelijke mensen en oh, dat eten. Daar heb ik inmiddels al over geschreven, maar ik geef je graag nog wat extra inside information voor je vakantie naar Napels: tips voor leuke plekjes en dingen om te doen mogen namelijk niet ontbreken op mijn blog. Ready? Let’s go!

Verwonder je over de stad

Voor ik je echte tips geef voor Napels: dwaal lekker door de stad, want gewoon rondlopen is al een ervaring op zich. Napels is heel ongepolijst en dat maakt het nou juist zo leuk. Overal hangt de was buiten en in de stad staan allemaal kraampjes. Ook kom je markante figuren tegen, zoals de meneer op links die een eigen scooterdrumstel had gemaakt en vrouwen die poppenkastvoorstellingen spelen. Bonustip: blijf wel in de grote straten. Napels is net als iedere andere grote stad een plek waar je op jezelf moet passen. Ga dus niet doelloos ronddwalen in steegjes en vertrouw op je intuïtie. Laat je overigens niet tegenhouden door de spookverhalen op internet, want Napels is echt ontzettende leuke plek om te zijn als je gewoon logisch na blijft denken.

Vakantie naar Napels tips

Galleria Umberto I

Ken je die prachtige galleria in Milaan? Napels heeft dus ook zo’n pareltje van een winkelcentrum. Het grote verschil is dat je hier gewoon normaal kunt lopen zonder je een sardientje in een blikje te voelen tussen alle toeristen. Echt waanzinnig gaaf om hier rond te lopen en je te verwonderen over al dat moois.

Bezoek Castel dell’Ovo

De wandeling naar Castel dell’Ovo is al een feestje op zich, want dit prachtige kasteel ligt aan zee. Dat betekent dat je langs de boulevard loopt. Je kunt gratis naar binnen dus als je een van mijn vakantie naar Napels-tips aanneemt: laat het deze zijn en ga aan het einde van de dag. Vrijwel ieder hoekje is een foto waard, zeker met die mooie zonsondergang…

Vakantie naar Napels tips

Santa Chiara

Santa Chiara is mijn lievelingsplek in de stad. Een echte hidden gem waar ik anders nooit in was gegaan, maar gelukkig had ik voor ik op vakantie naar Napels ging om tips gevraagd op Instagram. Van een van mijn volgers kreeg ik een foto van dit prachtige klooster toegestuurd met de mededeling: hier moet je echt heen. Zo gezegd, zo gedaan. Je betaalt een paar euro entree, maar voor deze prachtige plek had ik zelfs het dubbele willen betalen. Niet overslaan dus!

Vakantie naar Napels tips

Breng een bezoek aan Pompei

Wist je dat je met slechts een half uurtje treinen van Napels naar Pompei reist? De stad waar je vroeger over las in de geschiedenisboeken is absoluut een bezoekje waard. Het is heel indrukwekkend om rond te lopen op de plek die bedolven werd onder de lava van de Vesuvius. Er is echt veel bewaard gebleven.Ik vond het amfitheater en de oude villa’s super bijzonder en je mag bijna overal gewoon in. Ze zijn trouwens nog steeds bezig met opgravingen en vinden soms nog steeds nieuwe gebouwen, wow! Als je trouwens jonger bent dan 25 en niet met een guided tour mee wil, kun je al voor twee euro naar binnen. Doen! Oh, en ga daarna nog even naar het ‘nieuwe’ gedeelte van de stad. Niet groot, wel leuk. Blijf je er ook eten? La Bettola Del Gusto is een absolute aanrader.

Wil je meer weten over een vakantie naar Napels? Tips voor restaurants vind je hier. Andere vragen? Stuur me gerust een mailtje of berichtje via Instagram.

Vakantie naar Napels tips

    Leave a Reply