Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Napels Reizen

Review: Bed & Breakfast Casamatta in Napels

januari 18, 2020
Review: Bed & Breakfast Casamatta in Napels

Vorige week was ik in Napels en daar had ik de allerleukste tijd ooit. Toen ik na afloop vroeg waar jullie graag blogs over wilde lezen, kreeg ik vaak te horen dat jullie benieuwd waren naar waar we verbleven tijdens de reis. Dat was bij Bed & Breakfast Casamatta. Vandaag deel ik dan ook een review over deze accommodatie in hartje Napels.

Hoe heb ik mijn reis geboekt?

Op aanraden van mijn beste vriendin en tevens reisgenoot boekten we bij Wigwam Travel. 4 dagen Napels inclusief vlucht met Transavia voor volgens mij zo’n €230 per persoon, super chill. Mocht je zelf ook willen boeken: via deze link krijg je €25 reistegoed. Scheelt je toch weer :). Je vliegt trouwens dan gewoon op Napels en met de zogenaamde Alibus (ik heb de naam ook niet bedacht) ben je binnen 20 minuten op het centraal station. Vanaf daar is het nog een kwartiertje lopen naar de B&B.

B&B Casamatta in Napels

Van tevoren heb ik al contact gehad met Ida, de eigenaresse. Ze vraagt hoe laat we aankomen en we kunnen al wat eerder inchecken middels een self check in. Hiervoor krijgen we een video met instructies en eigenlijk gaat dat super makkelijk. Even later komt ze langs bij onze super stijlvolle kamer om te kijken of alles gelukt is. We zijn helemaal fan van alle modieuze details (Die lampen! Die stoel!)

Nadat we een beetje gesetteld zijn worden we door Ida uitgenodigd voor cappuccino of thee. Voor we het weten, krijgen we tientallen leuke tips over wat we allemaal kunnen doen, waar we allemaal moeten eten en ga zo maar door. Het is super veel, dus gelukkig stuurt ze ons alles ook nog even door via WhatsApp. Direct daarna gaan we de stad in en laten we ons verrassen door Napels. Er komen nog blogs aan over de beste plekken om te eten en drinken en de mooiste fotospots, dus houd mijn blog vooral in de gaten. Je kunt al wel lezen over ons bezoek aan de Eat, Pray, Love pizzeria.

Zzz…

Na zo’n hele dag lopen ben je toe aan twee dingen: een warme douche en een bed. Gelukkig is dat hier allemaal dik in orde. Lekkere warme douche en de shampoo/douchegel die je krijgt zijn super fijn. Nadeel is wel dat de WiFi niet echt werkt en dat de poort waar je beneden door moet een flinke gebruiksaanwijzing heeft. Hij werkt wel hoor, maar je moet even door hebben hoe. Meestal is de poort trouwens wel open, maar ‘s avonds laat heb je de sleutel wel nodig.

What’s for breakfast?

Mijn favoriete onderdeel van B&B Casamatta in Napels is deze geweldige ontbijtbar. Je weet: ik hou van marmer en was dus gelijk helemaal verliefd. Ida heeft de interieurstyling helemaal zelf gedaan trouwens, zo gaaf. Qua ontbijt: het is niet super uitgebreid, maar wel alles wat je nodig hebt. Per dag wordt er iets anders helemaal zelf gebakken. Ook kan je kiezen voor yoghurt, muesli, vers fruit en er is koffie, thee en sap. Het lekkerste is trouwens de appelcake. Dat mis ik nog iedere ochtend!

Kortom, als je op zoek bent naar een fijne B&B in Napels, is Casamatta een aanrader. Ida is super vriendelijk en behulpzaam, de kamers zijn schoon en stijlvol en oh, die appelcake. Ik heb gelukkig het recept gekregen en ga hem thuis maken…

B&B Casamatta: Via Duomo, 228 in Napels.

Review: Bed & Breakfast Casamatta in Napels

    Leave a Reply