Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Napels Reizen

Eten in Napels: dit zijn de leukste food hotspots

januari 19, 2020
Eten in Napels hotspots

Normaal gesproken heb ik weken van tevoren al honderd hotspots verzameld om tijdens mijn reis te bezoeken, maar voor citytrip naar Napels lag dat toch net even anders. Ik was namelijk super druk en er zijn maar weinig artikelen geschreven over hotspots in Napels. Gelukkig had Ida, de eigenaresse van onze super leuke Bed & Breakfast heel veel tips en kwamen we zelf ook nog duizend  toffe plekjes tegen. Wat mijn favorieten waren? Dat vertel ik je in deze blog.

Eten in Napels hotspots

1. Café Gambrinus

Caffe Gambrinus is by far de meest stylish hotspot in Napels. Bij dit prachtige historische koffiehuis ontmoetten veel intellectuelen, zakenmannen en politici elkaar, waaronder Ernest Hemmingway, Prinses Sissi en Oscar Wilde. Hier ga je heen voor een lekker warm drankje of een goed glas prosecco en een taartje. Mocht je denken: goh, wat zijn mijn bubbels duur: dat komt omdat je er allerlei hapjes bij krijgt. Laat je niet tegenhouden om ook nog iets zoets te bestellen trouwens, de babà met rozen is echt mega lekker. Ik zou je echt aanraden om hier iets te eten in Napels.

Napels hotspot Café Gambrinus: Via Chiaia, 1/2

Eten in Napels hotspots

2. Don Vinchenzo (1)

Op avond twee besloten we de aanraderslijst van Ida er bij te pakken. Daarop stond Don Vincenzo. Het was een half uur lopen, maar vooruit, ze was er zo enthousiast over dat we onze doodmoeie voeten aan het werk zetten (het ov in het centrum van Napels is niet om over naar huis te schrijven, dus je doet vrijwel alles met de benenwagen). Eenmaal binnen kwamen we in een hilarisch tafereel terecht: er was een complete Italiaanse familie uitgerukt om een 18e verjaardag te vieren, maar wij mochten gewoon komen eten. Na wat handen en voeten Italiaans bestelden we een fles wijn voor acht euro en een pasta voor iets van 7 euro. Het eten was heerlijk en het bekijken hoe het eraan toegaat op een Italiaanse verjaardag was misschien nog wel leuker. Je zit hier echt tussen de locals.

Napels hotspot Don Vinchenzo: Via Salvator Rosa, 92

Eten in Napels hotspots

3. Don Vinchenzo (2)

Nog een Don Vinchenzo? Ja eh, een dag later kwamen we er dus achter dat Ida ons helemaal niet naar de andere kant van de stad wilde sturen. De juiste Don Vinchenzo zat gewoon bij ons om de hoek. Erg vonden we het niet, want we hadden een topavond gehad, maar wat ben ik blij dat we hier alsnog heen zijn gegaan. Verwacht niet dat je gelijk een tafeltje krijgt, want het is een populair plekje. Je wordt echter met alle vriendelijkheid op een bankje gezet met een glas wijn en een menukaart om je alvast te verwonderen over wat komen gaat. De meeste plaatsen zijn buiten onder een plastic tent met daarin een heater. Laat je daar niet door afschrikken, want hier eet je volgens ons de lekkerste pasta van Napels. Een fles wijn kost wederom minder dan een tientje en zowel de bruschetta als de carbonara als de pasta met zeevruchten zijn geweldig. Nog een bonustip: bestel na afloop een glaasje meloncello of drie, want dat is het lekkerste drankje ooit.

Napels hotspot Don Vinchenzo: Via San Biagio Dei Librai, 60

Eat, Pray, Love pizzeria in Napels

4. Pizzeria Da Michele

Van de lekkerste pasta van Napels gaan we direct door naar de lekkerste pizza van Napels. De ervaring bij ‘Eat, Pray, Love’ pizzeria Da Michele was zo uniek dat ik er al een volledige blog aan wijdde, maar ik wil hem toch nog even noemen mocht die blog je ontglipt zijn. Hier. Moet. Je. Heen. Je moet ook hier buiten wachten en een nummertje trekken, zit onder een tl balk, hebt keuze uit slechts twee pizza’s (margherita of marinara) en je drinken wordt geserveerd in plastic bekertjes, maar that’s part of the fun. Wat je daarvoor terugkrijgt: de lekkerste pizza die je ooit gaat eten voor een schamele vijf euro. Cash afrekenen alsjeblieft, want Da Michele doet geheel in stijl niet aan pinnen. Sla deze plek alsjeblieft niet over als je gaat eten in Napels, want aan de woorden van Julia Robberts in de film was niets gelogen. Wij kunnen het weten.

Napels hotspot Pizzeria Da Michele: Via Cesare Sersale, 1

Eten in Napels hotspots

5. Libreria Berisio

Een van de leukste hotspots in Napels is Libreria Berisio: boekwinkel by day, cocktailbar by night. Dat betekent dus dat je van je drankje sipt in een setting waar Hermione Granger jaloers op zou zijn. Het personeel is super vriendelijk en de kaart is net zo’n boekwerk als dat ze in de kasten hebben staan. Van klassiekers tot namen die niet direct een belletje doen rinkelen: ze hebben het hier allemaal. Mijn favoriet was de amaretto sour met een smaak die perfect in balans was.

Napels hotspot Libreria Berisio: Via Port’Alba, 28

6. La Figlia del Presidente

Een tip van Ida, want toen wij erheen wilde was deze hotspot helaas gesloten. Bij deze pizzeria kan je volgens haar ontzettend goed eten en aan de rijen te zien die er gedurende de week stonden, heeft ze gelijk. Mocht je gaan: maak me even jaloers en vertel hoe het was. Dat geldt trouwens voor al deze leuke plekken om te eten in Napels. Ik wil nu alweer terug naar deze geweldige stad!

Napels hotspot La Figlia del Presidente: Via Grande Archivio, 24

    Leave a Reply