Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Hotspots Napels

Ik at bij de Eat, Pray, Love pizzeria in Napels en dit vond ik ervan

januari 14, 2020
Eat, Pray, Love pizzeria in Napels

Napels is de geboortestad van misschien wel het meest geliefde gerecht allertijden: pizza. Niet voor niets reist Julia Robberts in Eat, Pray, Love juist naar deze stad om dit lekkers te proeven. Hoewel ik de film minstens drie keer heb gezien, was ik even vergeten dat de pizzeria waar deze scene is opgenomen in Napels zit. Het toeval wilde dat ik geheel onverwachts mijn eigen Julia Robberts momentje beleefde.

Wie de straat uitloopt, ziet meteen waar de ‘Eat, Pray, Love pizzeria’ Da Michele zit. Voor de deur staat een flinke rij en bij de deur noteert een medewerker driftig met hoeveel personen je wil komen eten. Hoewel je misschien hordes toeristen verwacht, zijn het voornamelijk locals die in de rij staan te wachten tot ze aan een van de marmeren tafeltjes mogen plaatsnemen. Op dat moment hebben we nog steeds niet door met welke pizzeria we eigenlijk te maken hebben.

We worden aan tafel gezet bij een stel random Italianen

Na een kleine 20 minuten wachten mogen we naar binnen. Wie denkt dat je dan een heuse privétafel krijgt, heeft het mis. Je wordt neergezet waar plek is. Of dat nou een knus tafeltje in de hoek is of, zoals wij, aan een lange tafel voor de pizzaoven naast vijf willekeurige Italiaanse mannen die pauze hebben van hun werk. Vervolgens heb je keuze uit twee soorten pizza’s: margherita of pizza marinara. That’s it, geen kaart met duizend opties. Sterker nog: je krijgt überhaupt geen kaart en je drankje wordt geserveerd in een plastic bekertje.

Op dat moment valt mijn oog op een foto: zijn we bij de Eat, Pray, Love pizzeria in Napels beland?

Wie nu denkt dat het een ongezellige bedoeling is binnen: het tegendeel is het geval. De vrolijke pizzabakkers gaan helemaal op in hun werk en hun liefde voor pizza is duidelijk zichtbaar. Ik ben super blij dat we pontificaal voor de oven zitten, want het is geweldig om te zien. Nadat ik mijn biertje vakkundig in het plastic bekertje heb geschonken en mijn blik weer afglijdt naar de oven, valt mijn oog op een foto die met plakband en zonder lijst op de tegels is geplakt. Wacht eens even, zijn we bij de Eat, Pray, Love pizzeria in Napels beland? Na een klein rondje googlen blijkt het nog zo te zijn ook.

‘I am in love, I’m having a relationship with my pizza’

Even later krijgen we onze gigantische pizza en voel ik me helemaal Julia Robberts. Na de eerste hap spreekt ze in de film de legendarische woorden ‘I am in love, I’m having a relationship with my pizza’ uit en ik zou het niet beter kunnen omschrijven. Dit is by far de allerlekkerste pizza die ik ooit heb gegeten. Tegelijkertijd besef ik me ook dat ik voor het leven verpest ben en dit gerecht nooit meer hetzelfde zou zijn. Hoewel ik na driekwart nokkievol zit, eet ik hem helemaal op. Ik wil geen enkel stukje van dit meesterwerk op mijn bord laten liggen.

Het hielp dat we twee Nederlandse vrouwen zijn

Na het eten wordt deze ervaring alleen nog maar leuker. We raken aan de praat met onze Italiaanse tafelgenoten én de bediening, die het helemaal geweldig vinden dat twee jonge, Nederlandse vrouwen hier komen eten. Even later komt er een deeghartje uit de oven op mijn bord om zo aan te geven dat mijn liefde voor deze pizzeria geheel wederzijds is.

Dit was het hoogtepunt van onze reis

Stoppen doe je op je hoogtepunt en daarom rekenen we na de geweldige pizza en interactie met de locals af. Geheel in stijl wordt dat contant gedaan, want ondanks de populariteit van de Eat, Pray, Love pizzeria in Napels doen ze hier niet aan pinautomaten. Ik haal al mijn kleingeld uit mijn portemonnee als fooi, werp nog één blik op de foto van Julia Robberts voor ik de echte wereld weer begroet en weet op de tweede dag van onze vakantie al dat niets deze ervaring meer gaat overtreffen.

‘Eat, Pray, Love pizzeria’ Da Michele: Via Cesare Sersale, 1 in Napels.

Eat, Pray, Love pizzeria in Napels Eat, Pray, Love pizzeria in Napels

Leave a Reply