Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Milaan

Het lekkerste ijs van Milaan eet je hier

mei 21, 2019
Lekkerste ijs Milaan

Overal in Milaan zie je ze lopen, mensen met ijsjes in de vorm van rozen. Toegegeven: de koude traktatie van Amorino smaakt goed en scoort gegarandeerd likes op Instagram. Maar voor het lekkerste ijs van Milaan moet je toch echt ergens anders zijn. Bijkomend voordeel: deze hotspot is nog niet ontdekt door toeristen, waardoor je niet alleen een stuk minder lang in de rij staat, maar ook goedkoper uit bent. Maak kennis met het best bewaarde geheim van Italië: La Gelateria Della Musica.

Tijdens mijn solotripje naar deze fijne stad at ik meer ijs dan broodjes. Wat wil je ook, in een land dat zo uitblinkt in het maken van dit lekkers? Om te voorkomen dat ik echt kilo’s zwaarder thuis zou komen door mijn zoektocht naar het lekkerste ijs van Milaan, riep ik de hulp in van local Alessandro. Ik leerde hem kennen tijdens mijn reis naar Cambridge en toen ik hem vroeg om tips, riep hij meteen dat ik naar La Gelateria Della Musica moest.

#Eigenwijs

De eerste keer koos ik toch voor de lange rij van Amorino. In Parijs had ik hier ook al een ijsje gehaald en dat beviel goed. Toch knaagde het aan me en besloot ik diezelfde dag nog naar Alessandro te luisteren. Voor mijn tweede ijsje ging ik naar La Gelateria Della Musica. Zouden ze hier echt het lekkerste ijs van Milaan hebben? Er was maar een manier om daarachter te komen.

Lekkerste ijs Milaan

Ik besluit twee bolletjes te nemen en heb direct last van keuzestress. Deze ijssalon heeft een uitgebreid aanbod van zoete smaken zoals chocolade, biscuit en witte chocolade ganache en fruitsmaken zoals peer en banaan. Aangezien het echt super warm is ga ik voor perzik en citroen. Ik neem mijn ijsje mee naar een rustige plek en neem plaats op een bankje in de zon, klaar om de eerste hap te nemen.

Luisteren naar de locals

Alessandro had gelijk. In mijn bakje zit het meest pure, smaakvolle fruitijs wat ik ooit heb geproefd. Vooral de perzik is uitmuntend. Hier zitten kleine stukjes van de schil in en dat geeft de koude traktatie een unieke textuur en smaak. Citroen is fris en een beetje zurig, maar absoluut niet op een nare manier. Het werkt beter tegen de dorst dan een glas koude cola. Heerlijk.

Als ik de dag erna tegen mijn moeder, die inmiddels ook in de stad is aangekomen, zeg dat ik weet waar je het lekkerste ijs van Milaan kunt eten, is ze sceptisch. We belanden dan ook eerst wederom in de lange rij bij Amorino, tussen de toeristen. Aan het einde van de dag probeer ik het nog eens en sleep ik haar mee naar La Gelateria Della Musica. Na haar eerste hap knikt ze goedkeurend. Op onze laatste dag slaan we de Instagramable rozenijsjes over en gaan we direct voor het lekkerste ijs van Milaan. La Gelateria Della Musica klinkt tot de dag van vandaag nog steeds als de mooiste muziek in mijn oren.

Op zoek naar meer leuke hotspots? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

    Leave a Reply