Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Londen

Belle & het Beest high tea bij The Kensington Hotel in Londen

november 23, 2018
Belle & het Beest high tea Kensington Hotel Londen

Sprookjesachtig high tea’en doe je in Londen. Daar kwam ik twee jaar geleden al achter tijdens de Alice in Wonderland high tea bij hotel Sanderson. Na een beetje googlen kwam ik erachter dat er in de Engelse hoofdstad nog een high tea voor Disneylovers te vinden is. Bij The Kensington Hotel waan je je even als Belle (of het beest) tijdens een thee-ervaring die je nog lang bijblijft.

The Kensington Hotel is prachtig. Je komt in een zaal terecht met allemaal boekenkasten,  waar je massive Belle-vibes van krijgt. Op tafel ligt er al een speculooskoekje voor je klaar in de vorm van de jurk van onze lievelingsprinses. We krijgen de theekaart voor ons neus en ik kies voor de cloud tea, mijn moeder gaat voor jasmijnthee. Hiervoor krijgen we superleuke blauw-witte kopjes en ook de welbekende roos staat op tafel. Aan alle details is tijdens deze Belle & het Beest high tea gedacht.

Belle & het Beest high tea Kensington Hotel Londen

Vlak erna brengt de ober ons drie appetizers:

 • Bite-size Venison Pie
 • Beef Ragu & Saffron Arancini Lemon Creme Fraiche
 • Cheese Souffle Roscoff Onion Pissaladiere

Vooral de beef ragu in combinatie met de lemon creme fraiche is heel erg lekker. We hebben dan ook heel veel zin in de ronde met hartig & zoet. Hiervoor wordt alles van stal gehaald: we krijgen gezelschap van Cogsworth en Lumière, de zoetigheden zijn tot in de puntjes voorzien van details en iedereen grijpt dan ook direct na het serveren naar zijn of haar telefoon om flink wat foto’s te  schieten.

Belle & het Beest high tea Kensington Hotel Londen

Op de etagere staat het volgende:

Hartig:

 • Potted Argyle Smoked Salmon & Creme Fraiche, ik hou niet van zalm dus ik krijg een extra sandwich met eiersalade
 • Roast Devon Red Chicken with Cranberry
 • Cucumber & Cream Cheese
 • Egg Mayonnaise & Cress
 • Marie’s Sweet Brioche Baguette met Apricot Preserve & Chocolate Pot

Zoet:

 • Vanilla & Gold Jelly, compleet met rozenblaadje
 • ‘Try the Grey Stuff’ White Chocolate Mousse
 • Chocolate Clock Tart Chocolate Ganache
 • Spiced Snow Ball Macaron Coconut & Chocolate

Belle & het Beest high tea Kensington Hotel Londen

Sandwich o’clock

Laten we beginnen met hartig. We starten met de brioche baguette en besmeren die met abrikozenjam. Yum, wat een lekkere combinatie! Ook de sandwiches vallen erg in de smaak, die met kip en cranberry is in het bijzonder erg smaakvol, maar ook de eiersalade is goed op smaak en de komkommer-creamcheese sandwich is heerlijk fris.

Chocolate & jelly

Dan de prachtige gebakjes. Ik begin met de macaron. Hij smaakt goed. Nu haalt hij het niet bij een Laduree macaron, maar dat is ook best logisch, aangezien ze daar natuurlijk al heel lang gespecialiseerd zijn in het maken van macarons. Daarna probeer ik de jelly.  Dit is geïnspireerd op de betoverde roos uit de film. Ik was een beetje huiverig, want meestal vult gelei heel erg. De serveerster heeft speciaal voor deze zoete verleiding Mrs. Potts op tafel gezet. Het is de bedoeling dat je de room op de gelei schenkt en dat doen we dus ook, met een heerlijke smaak tot gevolg, zeker in combinatie met het rozenblaadje. Vullend is de jelly niet en dat is alleen maar heel positief.

De ‘try the grey stuff’ witte chocolademousse wordt geserveerd in mini chip cup. Hoe leuk! De chocolademousse is mijn favoriete zoetigheid van deze Belle & het Beest high tea, maar ik ben dan ook gek op witte chocola. Op de tweede plaats staat ook een gebakje met chocolade: de ganache in de vorm van onze tafelgenoot Cogsworth. Dit was mijn moeders favoriet. Bewaar dit lekkers dus zeker voor het laatst..

Belle & het Beest high tea: aanrader?

Absoluut! Je wordt in The Kensington Hotel koninklijk onthaald en de hele sfeer is gewoon top. Het eten is lekker, de stijl is tot in de puntjes doorgevoerd en er komt regelmatig iemand vragen of alles nog naar wens is en je genoeg thee hebt (je kunt onbeperkt thee bijbestellen). Betaal je ervoor? Zeker, de Belle & het beest high tea kost 42 pond per persoon exclusief service, maar het is dan ook echt het hoogtepunt van je citytrip en een ervaring die je nooit meer vergeet. Zelf ook deze Belle & Het Beest high tea meemaken? Zorg er dan voor dat je op tijd reserveert via de website van The Kensington Hotel, anders heb je waarschijnlijk geen tafeltje.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

  Leave a Reply