Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Hotspots Kroatië

Mijn allermooiste restaurantherinnering: Konoba Argola vlakbij Split

juli 16, 2019
Konoba Argola - restaurant Split

Als er een moment is dat ik nooit meer vergeet, is het mijn bezoek aan restaurant Konoba Argola, gelegen in de buurt van Split. Het was onze laatste avond in Kroatië, we hadden een geweldige groepsvakantie gehad en wilden met een aantal mensen nog een keer uit eten. Ik mocht als allerlaatste nog aansluiten en als ik aan deze ervaring denk krijg ik nog kippenvel.

Ik had in eerste instantie geen flauw idee waar we heen gingen. De naam kon ik destijds niet onthouden, dus TripAdvisor werd voor de verandering eens niet gecheckt. Ik vertrouwde op de local die ons Konoba Argola had aangeraden. We moesten een dag van tevoren doorgeven wat we wilden eten en vervolgens werd er voor ons gereserveerd. Op de dag zelf regelden we een Uber. Onze chauffeur wist waarschijnlijk ook niet waar hij heen moest, anders had hij de rit niet geaccepteerd. Het restaurant is gelegen op een hoge berg vlakbij Split en dus moest hij allerlei lastige bochten maken en kreeg hij de hellingproef van zijn leven. Ik was al blij dat we heelhuids aan waren gekomen, maar toen we het terrein van het familiebedrijf betraden, leek de tijd pas echt stil te staan.

Another day in paradiseKonoba Argola - restaurant Split

Met elke stap die we dichter bij onze tafel kwamen, hoorden we de muziek van Phil Collins beter. Er stond een karaf met water op de gedekte tafel en toen we eenmaal zaten werden de wijntjes en biertjes gebracht. Als we naar links keken hadden we een ongekend mooi uitzicht over de omgeving. Keken we naar rechts? Dan zagen we het personeel hard werken om gasten te laten genieten van het karakteristieke restaurant. Terwijl ik me nog altijd verwonder over deze magische plek, hoor ik de eerst noten van Another Day in Paradise. Sinds die dag is Another Day in Paradise mijn favoriete nummer en als ik het hoor, staat de tijd weer even stil.

Het mooiste restaurant in de buurt van Split

Goed, Konoba Argola stond dus al 10-0 voor en dat terwijl ik nog geen hap genomen had. Gelukkig is het eten even smaakvol als de omgeving. We zijn met een groep en dus krijgen we grote schalen met vlees en vis. Dat draagt bij aan het groepsgevoel wat we deze vakantie hebben opgebouwd. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook. We bestellen nog een drankje, genieten van het perfect gegaarde eten en elkaars gezelschap. Een betere afsluiter van de vakantie is er niet.

Vaak krijg ik de vraag waarom ik eigenlijk begonnen ben met The Salad Junkie. Het antwoord: voor restaurants als Konoba Argola, een bijzonder familierestaurant dat al je zintuigen aanspreekt en zich zo diep in je geheugen nestelt, dat je herinnering een jaar later nog springlevend is.

Restaurant Konoba Argola vlakbij Split: Ul. Don Petra Cara 205, 21312, Podstrana, Kroatië. Neem minimaal een dag van tevoren contact op om je menukeuze door te geven en te reserveren. Telefoonnummer: +385 99 355 0800.

    Leave a Reply