Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Kopenhagen

The Corner 108: Noma’s koffiebar in Kopenhagen

maart 5, 2019
The Corner 108 Kopenhagen

Kopenhagen is als je het mij vraagt dé culinaire hoofdstad van Europa. Er zijn namelijk weinig steden waar zo veel leuke restaurants, bars en cafeetjes te vinden zijn. Een van die toffe plekken is The Corner 108, gelegen bij de haven van Kopenhagen.  Het is het kleine zusje van het wereldberoemde restaurant Noma, dat Kopenhagen op de kaart zette als foodwalhalla en ik dronk  er ooit een van de lekkerste warme dranken ooit.

Toegegeven: ik wist destijds niet eens dat The Corner 108 gerelateerd was aan Noma. Misschien mijn onderbewustzijn wel, want ik wilde echt even bij deze hotspot naar binnen. Waarschijnlijk was het destijds de industriële stijl die me aantrok, want The Corner 108 heeft een fantastische brick wall, gave lampen en het menu staat met krijt op de wand achter de bar geschreven. Ook is er een kast vol met flessen wijn, want in de avonduren verandert de koffiehotspot in de hipste wijnbar van Kopenhagen.The Corner 108 Kopenhagen

Hot chocolate? Not chocolate!

Wij waren er vroeg in de ochtend en dus zei ik nog even nee tegen een glas wijn. Waar ik wel zin in had, was een warme chocolademelk. Bij The Corner 108 noemen ze dit echter een not chocolate, “Want we hebben helemaal geen cacaoplantages in Denenmarken”, legt de vriendelijke barista uit. Oke, een not chocolate it is! Tot op de dag van vandaag is dit een van de lekkerste drankjes die ik ooit heb gedronken door de heerlijke, pure smaak. Het drankje kost 35 kronen (ongeveer 4,60) en dat vond ik meevallen. Kopenhagen is sowieso een redelijk prijzige stad en ik had dus verwacht dat ik meer kwijt zou zijn voor zoiets lekkers.

Something to eat?

The Corner 108 serveert ook prachtige ontbijt -en lunchgerechten waar je spontaan honger van krijgt. Ik had die dag helaas al ontbeten, maar ik hoop binnenkort weer eens naar Kopenhagen te vliegen om hun apple salad te proberen. Mocht je eerder gaan dan ik, laat me dan vooral weten hoe hij smaakt, want ik ben ongelooflijk benieuwd.

The Corner 108 Kopenhagen vind je aan Strandgade, jawel, 108.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

How we brunch 💁‍♀️🍽 (@blueberrrynights)

Een bericht gedeeld door The Corner @108cph (@thecorner_108) op

 

The Corner 108 Kopenhagen

    Leave a Reply