Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Kaapverdië

Hotel RIU Funana Sal: 5 geheime tricks die je wilt kennen

januari 18, 2019
Hotel RIU Funana TUI

Is het echt alweer een week geleden dat ik terugkwam van mijn vakantie naar Kaapverdië? Time flies! Ook nu denk ik nog met heel veel plezier terug aan deze heerlijke bestemming en hotel RIU Funana, waar we verbleven tijdens onze tijd op Sal. Zoals elk groot resort, heeft ook RIU Funana wat geheimen. Het duurde even voor wij ze ontrafelden, maar geloof mij: ze maken je verblijf zo veel leuker en fijner! Met de lezers van mijn blog deel mijn inside informatie graag, dus wil jij ook alles uit je vakantie halen? Lees dan snel verder!

  1. RIU Funana heeft vier restaurants: buffetrestaurant Espargos is het algemene restaurant waar je gewoon in en uit kunt lopen op de gezette tijden. Mambana is overdag een snackrestaurant voor iedereen en verandert ‘s avonds in een grillbuffet, waarvoor je drie dagen van tevoren bij de receptie moet reserveren. Dit geldt ook voor Mandalay, het Aziatische buffetrestaurant en Kulinarium, het à la carte restaurant. Het lekkerst eet je absoluut bij Kulinarium. Doe mij en jezelf een plezier en bestel het banoffee toetje, daar droom ik namelijk nog over.
  2. Is het niet gelukt met reserveren bij het restaurant van jouw keuze? Zoals bij elk restaurant komen sommige mensen ondanks hun reservering niet opdagen. Is natuurlijk niet netjes, maar wel fijn voor jou. Elke dag zijn er twee rondes bij de RIU Funana restaurants waarvoor je moet reserveren: eentje om 19:00 uur en eentje om 21:00 uur. De truc is om rond 19:10 uur of 21:10 uur even langs te lopen en te vragen of er nog tafels vrij zijn. Zo ja, dan kun je gewoon aanschuiven!Hotel RIU Funana TUI
  3. Heb je even genoeg van de drukte bij het zwembad of op het strand? Mijn beste tip voor hotel RIU Funana is absoluut deze: ga naar de spa. Dit is een oase van rust en er zijn ook enkele plaatsen waar je lekker in de zon kunt liggen. Even het water in doe je in de jacuzzi. Zowel de relaxruimte als de jacuzzi kun je bezoeken zonder extra te betalen.
  4. Het strand is op 300 meter lopen van het hotel. Een klein stukje, maar dan wil je wel zeker weten of je in de zee kunt zwemmen. Op Sal werken ze net als wij met een vlaggensysteem en rood betekent dus dat je niet mag zwemmen. Vanaf de relaxplekken buiten bij de spa kun je zien welke kleur vlag er hangt. Wappert er een groene of gele vlag? Dan kun je doorlopen naar het strand. Is het toch rood? Dan scheelt deze trick je een heel stuk lopen.
  5. De bartenders bij hotel RIU Funana zijn nogal fan van sterke cocktails, terwijl jij misschien liever een wat minder flinke sloot alcohol naar binnen wilt werken. Wees dus slim en bestel er een glas Sprite bij. Verandert weinig aan de smaak van je drankje, maar maakt je cocktail een stuk lekkerder en drinkbaarder. Cheers!

Meer over RIU Funana lees je hier.

Wil je weten wat er buiten hotel RIU Funana te beleven is op Sal? In deze blog lees je welke plekjes je niet mag missen. Als je eenmaal geboekt hebt, zijn dit de 13 dingen die je moet weten voor je vertrekt. Geniet van je vakantie op Sal!

    Leave a Reply