Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots

Van Wonderen: stroopwafels met een twist

november 6, 2017
Van Wonderen Stroopwafels

Soms zou ik willen dat Enschede net zoveel unieke winkels had als Amsterdam. Schreef ik vorige maand nog over de fantastische hagelslagwinkel Hagelswag, krijg ik de dag erna van een collega te horen dat onze hoofdstad ook een stroopwafelwinkel heeft! Dus stapte ik weer in de trein en bracht ik een bezoekje aan Van Wonderen Stroopwafels. Ik kan je alvast vertellen: da’s andere koek dan bij de supermarkt.

Van Wonderen Stroopwafels

Van Wonderen Stroopwafels is een klein winkeltje middenin het centrum van Amsterdam. De zaak is heel erg instaproof ingericht. Denk aan marmeren vensterbanken, een brick wall en houten wandrekken met gouden details. Nog voor je over de drempel stapt, merk je hoe populair deze hotspot inmiddels is. In eerste instantie zie ik namelijk meer mensen dan stroopwafels. Toch zijn die er wel degelijk, in alle soorten en maten. Ze verkopen er superleuke blikjes met de normale versie van deze lekkernij (cadeautip voor je (buitenlandse) vriend(in)!), maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Ik wilde een unieke smaak proberen. Gelukkig hebben ze heel veel verschillende toppings die jouw wafeltje anders dan anders maken..

Van Wonderen StroopwafelsDe meest bijzondere stroopwafels van Amsterdam

Bij Van Wonderen dopen ze de helft van de stroopwafel in chocolade, die vervolgens helemaal wordt afgemaakt met allerlei lekkers. Je kunt onder andere kiezen uit een topping met witte chocolade, M&M’s, oreo, salted caramel, marshmellows, nootjes en nog veel meer. Ze hebben kleinere stroopwafels die je per drie kunt kopen om mee naar huis te nemen, maar ook grotere die ze ter plekke voor je klaarmaken. Na lang twijfelen koos ik zelf voor de versie met M&M’s en die was god-de-lijk. Je krijgt een heerlijke, warme wafel waar de stroop nog net niet uitdroop met een topping van smaakvolle chocolade in combinatie met de M&M’s. Echt mensen, proef er eentje als je in de buurt bent.
Bonustip: ook handig als je iets goed te maken hebt, na deze traktatie ben je volgens mij gelijk vergeven…

Van Wonderen Stroopwafels
Adres: Kalverstraat 190 Amsterdam

 • Reply
  Inge
  november 6, 2017 at 7:06 pm

  Yes!! Genoemd in je blog, das een eer ? erg leuk en jaloersmakend!

  • Reply
   Roxanne
   november 7, 2017 at 11:20 am

   Natuurlijk! Je verdient de credits voor deze gouden tip 🙂

Leave a Reply