Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots

WijnSpijs: awesome & nice

april 25, 2018

Foto: lonnekenoordeloos.nl voor wijnspijs.nl

Wie mij op Instagram volgt, zag het al voorbij komen in mijn story. Afgelopen zondag stond er iets heel leuks op het programma: de #Instawalk van WijnSpijs door Amsterdam-West. Samen met 20 andere bloggers maakte ik kennis met zes hotspots, zes wijntjes en zes bijpassende gerechten onder een heerlijk lentezonnetje. Dat klinkt niet alleen leuk, dat was het ook! Daarom vertel ik jullie vandaag alles over deze toffe wandeling en lees je welke leuke adresjes in Amsterdam je echt niet over mag slaan.

WijnSpijs - The Salad Junkie

Restaurant Forno

We beginnen onze WijnSpijs wandeling bij het Italiaanse restaurant Forno. Op het terras, met een lekkere kop koffie. Al snel wordt de koffie ingeruild voor waar het vandaag om draait: wijn! Op tafel verschijnt een lichtgekoelde spatburgunder. Een superlekker wijntje, zonder zware nasmaak en het past goed bij onze spijs: carpaccio met truffelmayo. Erg lekker, de truffelmayo is goed op smaak, maar wel een stuk minder spannend dan de gerechten die we bij de andere restaurants geserveerd krijgen. Qua sfeer is Forno erg gezellig: klein maar fijn. Dat geldt ook voor de kaart. Het menu is geen boekwerk, maar een weloverwogen selectie van smaakvolle Italiaanse gerechten die je onder de noemer ‘altijd goed’ kunt scharen.

Rayleigh & Ramsay

De tweede stop is Rayleigh & Ramsay. Een unieke plek, waar je je gelijk thuisvoelt en een walhalla voor winelovers. Bij de bar kun je een kaart halen met krediet naar keuze. Vervolgens loop je naar een winedispenser en kies je een van de 100 wijnen. Je kunt kiezen voor een heel glas, half glas of een proefslokje. Ideaal!

Anyway, vandaag werd de wijn vakkundig voor ons uitgekozen: een wijntje van eigen bodem van Wijnhuis de Linie. Heel erg lekker, al vonden de mannen aan tafel het wel echt een vrouwenwijntje, doordat hij zo zoet was. Ik hou heel erg van zoete wijn (tot grote ergernis van mijn vrienden, die me al tijden aan de droge wijn proberen te krijgen), dus voor mij was dit een voltreffer. Het gerecht vond ik ook waanzinnig lekker: een coquille met asperge, garnalen en zeekraal. De smaken van het gerecht waren mooi in balans en vormde een goede combinatie met de vino. Naar dit restaurant wil ik echt een keertje terug. Top!

WijnSpijs - The Salad Junkie

Bartack

Bartack is een mooi, licht restaurant en heel sfeervol. Toch vond ik dit de minste van de zes en dat had met name te maken met het gerecht (je bent een foodie of je bent het niet he). Een vegan tartare van rode biet met knolselderij en avocado. Werkelijk een plaatje qua presentatie, maar een beetje smakeloos en daardoor maakte deze spijs geen indruk op mij. Wel een lekker wit wijntje: een Riesling. Minder zoet dan de keuze van Rayleigh & Ramsay, maar ik hou er wel van.

Nelis

Next up: Nelis. Inmiddels is de zon nog feller gaan schijnen, dus we zijn allemaal blij dat we lekker op het terras kunnen zitten om te genieten van het mooie weer. De Franse rosé smaakte daardoor extra lekker en bracht me weer even helemaal terug naar mijn tripje naar Parijs. Leuk is dat toch, dat smaken herinneringen naar boven brengen. Het gerecht werd niet echt versterkt door de wijn, maar damn, wat was dat lekker. Een op de huid gebakken eendenborst met zoete aardappel, groene asperge en een padronpeper. Normaal ben ik niet zo van de pepers, maar deze was niet zo scherp en daardoor zelfs geschikt voor mij. Kudos trouwens ook voor het heerlijke sausje! Hier zou ik graag eens terugkomen.

WijnSpijs - The Salad Junkie

Bar Spek

Zeker weten de meest Instagramable locatie van de zes, met mooie marmeren tafels en een hele gave bar in het midden. Van deze entourage word ik heel blij! Bij Bar Spek krijgen we pulled brisket met zuurkool en mierikswortelcrème. Vanwege mijn allergie heb ik de zuurkool even achterwege gelaten, maar de pulled brisket was ook zonder erg lekker. De wijnkeuze viel hier op een primitivo. Een lekker rood wijntje dat goed paste bij het gerecht.

Remise 47

De laatste hotspot die we bezoeken is Remise 47, gelegen bij de Hallen. Wederom een erg leuke entourage en tof dat de bediening iets kwam vertellen over het restaurant. Vooraf had ik al heel veel zin in dit gerecht: gamba’s met venkel, een taugésalade en wasabikroepoek. Van die wasabikroepoek had ik best een zakje mee naar huis willen nemen. Jeetje, wat lekker! Al met al was het een heerlijk Oosters gerechtje. Ik hou enorm van die smaken dus hier werd ik heel blij van. Het wijntje, een fruitige viognier, was mijn favoriet van de dag. Een mooie afsluiter!

WijnSpijs: doen!

Ik hoef jullie na het lezen van deze blog vast niet meer te overtuigen waarom een WijnSpijs wandeling een heel goed idee is. Ik heb in korte tijd zo veel leuke, nieuwe plekken ontdekt en lekkers geproefd dat ik de hele maandag nog aan het nagenieten was. WijnSpijs organiseert elke zondag een wandeling in een stad. Ze zijn actief door heel Nederland, dus mocht je zin hebben om eens een iets heel anders te doen tijdens je lazy day, kan ik je echt aanraden om eens een kijkje te nemen op de website. Ik wil WijnSpijs in ieder geval bedanken voor een geweldige dag!

    Leave a Reply