Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

The best burgers in town: Foodbar Bluff Enschede

oktober 16, 2017
Foodbar Bluff Enschede

Ik kan echt dromen over de heerlijke burgers van Foodbar Bluff in Enschede. Begin dit jaar opende dit restaurant in supermooi pand pal aan de Oude Markt en sindsdien sleep ik regelmatig vrienden en vriendinnen mee om er te gaan eten. Elke keer neem ik me voor om toch eens wat anders bestellen dan mijn geliefde bacon & cheeseburger, maar ik doe het niet. Puur omdat hij zó lekker is.

Foodbar Bluff Enschede Foodbar Bluff zit dus op een toplocatie middenin het centrum van Enschede. In de warme maanden beschikken ze over een groot terras, waar je lekker buiten kunt eten of wat kunt drinken. Neem plaats aan een van de lage of hoge tafels of op mijn favoriete plek: de bankjes aan de zijkant waar je met een grote groep kunt zitten. Maar ook binnen is het super sfeervol ingericht met leren banken en een houten bar. Vanaf sommige zitplaatsen kijk je zo de keuken in en kun je precies zien hoe jouw burger, steak of vis bereid wordt.

Over die burgers…

Ik begon er in de inleiding al over, maar de burgers van Foodbar Bluff zijn dus echt to die for. Ze hebben ze in alle soorten en maten, van een basic burger tot een gambaburger tot een Griekse burger. En het mooiste is, je kunt alle burgers ook vegetarisch bestellen. Neem dus gerust je vega vriendin mee naar deze leuke hotspot.

Nu bestel ik zelf dus altijd de versie met bacon & cheese. maar ik heb me laten vertellen dat ook de andere burgers een aanrader zijn. Ze zijn perfect medium gebakken op een houtskoolgrill en alles is lekker vers. Om mijn sla-hatende beste vriend te quoten: “Zelfs de sla is lekker”. Ook ben ik fan van de bijgerechten. De frietjes zijn knapperig en worden geserveerd met een heerlijke limoenmayonaise. Ook leuk: als je geen zin hebt in friet, kun je kiezen voor een gepofte aardappel met sour cream en bacon. Ik wissel altijd af tussen de bijgerechten, want ik vind ze beide erg lekker. Heb je geen zin in burgers? Ook dan kun je gerust bij Foodbar Bluff gaan eten. Ze hebben een groot aanbod aan vlees -en visgerechten.

GIN!Foodbar Bluff Enschede

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op een goede gin & tonic. Het is met afstand mijn favoriete drankje tijdens een borrel. Ik werd dan ook razend enthousiast toen ik zag dat Bluff verschillende gin & tonics op de kaart heeft staan, maar nog leuker vind ik de gin tonic van de week. Elke week is er dus een andere special die je weet te verrassen, de ene keer is het een versie met zwarte bessen likeur, dan weer met cointreau en ze hebben er zelfs eentje gemaakt met rozemarijn. Een van mijn favorieten was de special met groene appel en een vleugje rode wodka, die je hiernaast kunt zien. Ze hebben ook een high gin met meerdere soorten gin en lekkere hapjes, die heb ik nog niet gedaan maar staat heel hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Foodbar Bluff
Adres: Oude Markt 6
Website: https://www.bluff.nl/

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

  • Reply
    Linda | travellersoftheworld
    oktober 17, 2017 at 9:28 pm

    Ik had dit niet moeten lezen zo vlak voor het slapen gaan, nu heb ik dus echt heel erg veel zin in een hamburger. Wat ziet deze er goed uit zeg!

Leave a Reply