Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Parijs

Ob-la-di, de beste ontbijtspot van Parijs

september 10, 2017
ob-la-di

Op mijn negentiende verjaardag verloor ik mijn hart aan het prachtige Parijs. Sindsdien ga ik elk jaar terug en tot op de dag van vandaag is het mijn lievelingsstad. Eerst bezocht ik nog vooral de toeristische trekpleisters, maar tegenwoordig verdwaal ik liever in een van de talloze kleine straatjes die de stad telt. Afgelopen jaar vond ik in een van die straatjes Ob-La-Di Café. De beste en leukste ontbijtspot van heel Parijs als je het mij vraagt.

Ontbijten als een koningin

Ob-la-di, een piepklein blauw-wit zaakje en een regelrechte hit op Instagram, vind je op een paar minuten lopen van metrostation Temple. Zodra je de winkel binnenstapt, ruik je de geur van versgebakken zoetigheden. Geen wonder dus, dat deze hotspot steeds populairder wordt onder ontbijtfans. Op de kaart staan onder andere yoghurt met granola, zoete lekkernijen, gepocheerde eitjes en mijn persoonlijke favoriet: avocado toast met granaatappel. Ze hebben een speciaal gerecht voor vegans, dus ook dan kun je hier terecht voor een smaakvol gerecht. Ook vind je er geweldige loose leaf tea en de cappuccino was de lekkerste die ik in Parijs dronk. Bovendien worden de gerechten zo mooi gepresenteerd, dat je er wel een foto van moet maken.

Tussen de locals

Het leukste aan Ob-La-Di is misschien wel dat deze hotspot nog onbekend is bij veel toeristen. Bestellen doe je aan de counter, waarna het vriendelijke personeel je gerecht komt serveren aan een van de kleine houten tafeltjes of de marmeren bar. Je waant je hier tussen de (veelal modebewuste) locals en door de beperkte ruimte kun je al hun gesprekken horen (als je Frans spreekt tenminste). Ook kun je hier echt genieten van die unieke Franse je-ne-sais-quoi sfeer. Ik raad je wel aan om op tijd te komen, door de kleine ruimte en de toenemende populariteit moet je mazzel hebben om een tafeltje te kunnen bemachtigen. Al is het zeker het wachten waard op een plekje!

Adres: 54, rue de Saintogne
Elke dag geopend, in augustus kunnen de openingstijden afwijken.

  • Reply
    Cassandra
    september 12, 2017 at 6:12 pm

    Ziet er echt lekker en gezellig uit! Bedankt voor de tip, ik vertrek dit weekend naar Parijs!

Leave a Reply