Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

featured Hotspots Nijmegen

Nijmegen hotspot guide #3: Down Town

november 15, 2019
Lunchen in Nijmegen hotspot Down Town

Wat word ik toch ontzettend blij van alle leuke restaurants en koffiezaakjes in Nijmegen. Het liefst zou ik dan ook iedere dag buiten de deur eten, maar dat vind mijn portemonnee niet zo leuk. Toch heb ik inmiddels al aardig wat plekjes getest en stiekem is er al een favoriet. Vandaag ga ik je dan ook alles vertellen over Down Town, misschien wel de leukste hotspot om te lunchen in Nijmegen.

Down Town is het mooiste meisje van de klas als het aankomt op Nijmeegse koffietentjes. Nergens kan je zo lekker met een boek in de vensterbank zitten of genieten van een lunch met een vriend(in) aan een van de prachtige marmeren tafels. Extra leuk zijn de plekken in de nisjes tussen de planten. Ik denk dat Down Town ook alle plaatsen vol zou krijgen als ze drie keer zo groot was, maar dat is nou juist de kracht van deze hotspot. Het is klein, knus, licht en daardoor een plek voor iedereen. Van twintigers tot moeders en van zakenmannen tot senioren: letterlijk iedereen lijkt fan te zijn.

Lunchen in Nijmegen hotspot Down Town

Tealicious

Gelukkig is er nog een klein tafeltje vrij, want onderweg naar onze stoel komt er het ene na het andere heerlijke gerecht de keuken uit. Het is dan ook ontzettend lastig om een keuze te maken, want er staan zo veel lekkere dingen op de kaart. Uiteindelijk kies ik voor de brioche met gepocheerde eieren, hollandaisesaus en verse bieslook. Eigenlijk wordt dit broodje geserveerd met zalm, maar daar hou ik niet van. Gelukkig maakt dat bij Down Town niets uit en kan ik hem ook met bacon bestellen.

Wat ik ook top vind, zijn alle lekkere verse theeën op de kaart. Dit gaat verder dan alleen munt en gember, ze hebben ook verse appel en sinaasappel. Ik kies voor de verse munt met lavendel en die is super lekker. Bonuspunten ook voor de heerlijke brownie die je erbij krijgt. Dat is mede de reden dat we na ons broodje nog een warme chocomel bestellen ;).

Heerlijk lunchen in Nijmegen bij Down Town

Goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen. Voordat die warme choco op tafel kwam, kregen we namelijk onze broodjes. Voor ik ook maar een hap genomen had, was ik al enthousiast want het eten zag er waanzinnig goed uit. Zo leuk als restaurants aandacht besteden aan de opmaak van de borden. Goed servies en de juiste presentatie zijn echt de helft.

Dan de smaak: die is top! Bij Down Town weten ze hoe je eieren moet pocheren en de bacon is perfect crispy. Ook de brioche en de hollandaisesaus smaken vers en verfijnd. Hier word ik echt ontzettend blij van en stiekem wilde ik dan ook dat er geen einde kwam aan dit broodje.

Kortom, als je lekker wilt lunchen in Nijmegen, is Down Town the place to be. Natuurlijk woon ik er pas net, maar na een vragenrondje op Instagram blijkt dat ook anderen vinden dat deze hotspot ongeëvenaard is…

Op zoek naar meer leuke hotspots om te lunchen in Nijmegen? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Lunchen in Nijmegen hotspot Down Town

Lunchen in Nijmegen hotspot Down Town

Lunchen in Nijmegen hotspot Down Town

  • Reply
    Suzanne
    november 19, 2019 at 2:08 pm

    Oh ziet er heel leuk uit!

Leave a Reply