Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

featured Hotspots Nijmegen

Nijmegen hotspot guide #2: Kattencafé Balthazar

november 7, 2019
Kattencafe Nijmegen: Balthazar

Wat, een kattencafé in Nijmegen? Jazeker! Balthazar heeft namelijk naast een menukaart vol lekkers ook zes hartstikke leuke harige vriendjes rondlopen. Toen mijn buren maar niet wilde stoppen met boren en ik toch écht moest werken, was de keuze voor een plekje in de stad dan ook snel gemaakt. Ik bracht hier de hele dag door en kan je daarom precies vertellen of Kattencafé Balthazar een aanrader is.

Ik heb een mooie, zonnige zaterdag uitgekozen (nouja, met hulp van de buren dus…) om bij Balthazar te gaan werken. Gelukkig is er nog een plekje in de fijne, lichte ruimte. Terwijl ik plaatsneem, komt de eerste poes al even snuffelen wie die vrouw met die laptoptas eigenlijk is. De rest ligt te slapen in de vensterbank. Dit zijn dan ook de populairste plekjes van het hele café: iedereen wil wel even contact hebben met de dieren.

Vegetarisch & veganistisch lunchen in NijmegenKattencafe Nijmegen: Balthazar

Kattencafé Balthazar heeft een kleine, maar fijne kaart en ook diverse seizoenspecials. Mijn hart maakt een sprongetje als ik daarop mijn all time favorite zie staan. Nee, voor de verandering heb ik het eens niet over avocado’s, maar over de pumpkin spiced latte. Ik weet gelijk dat dit hem moet worden. Als broodje ga ik wel gewoon voor de avocadospread met zeekraal. Als je trouwens op zoek bent naar een leuke plek om vegetarisch of vegan te lunchen in Nijmegen, is Kattencafé Balthazar the place to be. Er staan hier uitsluitend gerechten op de kaart zonder vlees of vis en er zijn ook flink wat veganistische opties.

Pumpkin spice, everything nice

Ondanks de drukte, krijg ik in no time mijn pumpkin spiced latte en broodje. De pumpkin spice siroop krijg je apart, daardoor kan je zelf bepalen hoe sterk je deze smaak wilt. Ik ben er gek op en daarom gebruik ik gewoon alles. Het broodje is ook echt heel lekker en de smaakvolle, licht pittige, avocadospread combineert verrassend goed met de zoute zeekraal. Om mij heen hoor ik dezelfde positieve geluiden over dit broodje, dus daarom durf ik hem jullie van harte aan te bevelen.

Flexwerken in een kattencafé, lukt dat?

Toen ik op Instagram deelde dat ik bij Balthazar ging flexwerken, kreeg ik vooral vaak de vraag of ik daadwerkelijk wat gedaan had. Het antwoord is ja! Ondanks het feit dat je tussen de katten zit, kun je hier verrassend goed werken. Sterker nog: het is juist heel fijn dat je zo nu en dan je zinnen kunt verzetten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat er ook wel eens overenthousiaste en hyperactieve kinderen rondlopen die alles doen om een glimp van een kat op te vangen. Ik heb in de dik vier uur dat ik hier zat maar een zo’n groepje meegemaakt, dus laat dit je vooral niet tegenhouden. Neem lekker je laptop mee of geniet zonder te werken van dit geweldige Kattencafé in Nijmegen. Word je vrolijk van, beloofd.

Adres Kattencafé Balthazar: Van Welderenstraat 46, Nijmegen.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Nijmegen? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Kattencafe Nijmegen: Balthazar

Kattencafe Nijmegen: Balthazar

Kattencafe Nijmegen: Balthazar

    Leave a Reply