Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

Mad Hatter doet het net even anders

november 13, 2017
Mad Hatter Enschede

Edit: Mad Hatter Enschede is helaas permanent gesloten.

Toen ik hoorde dat er een op Alice in Wonderland geïnspireerd restaurant zou komen in Enschede, was ik gelijk benieuwd. De films heb ik vaker gezien dan me lief is en ik boekte al eerder een high tea in de sferen van Alice in Wonderland. Afgelopen maand opende Mad Hatter BBQ lounge eindelijk haar deuren in Enschede en kon ik, na maanden hun Facebook op de voet te hebben gevolgd, de gerechten en de sfeer proeven. Uniek waren deze ervaring en het restaurant zeker. Voor herhaling vatbaar? Dat vertel ik je uitgebreid in deze blog.

Mad Hatter Enschede

Mad Hatter EnschedeDirect bij binnenkomst word je begroet door de Mad Hatter himself, waarna je plaats kunt nemen aan een van de vele tafeltjes of op de witte bankjes. De bediening is erg vriendelijk en als je geluk hebt komt de Mad Hatter ook nog even een goocheltruc doen aan je tafel. Maar ook het restaurant zelf is geweldig qua entourage en super sfeervol ingericht. Wat meteen opvalt is de enorme ‘lamp’ aan het plafond, die gemaakt werd van maar liefst 3500 (!) flesjes Grolsch. Ook vind je overal en nergens theepotten en worden de toiletten aangeduid met de tekst ‘down the rabbit hole’. Je moet het maar bedenken, maar al deze leuke details hebben zeker invloed op de unieke en gezellige sfeer die in het restaurant hangt. En dat terwijl ze pas net open zijn.

Mad Hatter EnschedeMad Hatter EnschedeKeuzes, keuzes…

Mad Hatter richt zich op gerechten van de barbecue, vlees, vis en vega. Je kunt de chef aan het werk zetten of zelf gaan barbecuen. Wij kiezen ervoor om de kok zijn werk te laten doen en krijgen vervolgens een superleuk vormgegeven menukaart die meer lijkt op een boekwerk. Aan keuze in ieder geval geen gebrek, maar dat maakt het ook lastig kiezen. Uiteindelijk besluit ik met een vriendin de gamba’s en de tournedos te delen. Een goede keuze, want beide gerechten zijn goed op smaak, lekker gekruid en in combinatie met de bijgerechten precies genoeg. Ik bestelde er ook nog een champignonsaus bij, die een echte toevoeging was aan mijn tournedos.

Bijgerechten en sauzen worden er overigens niet standaard bij geserveerd, maar voor een hele kleine meerprijs kun je kiezen wat je wilt. Ze hebben verschillende soorten aardappeltjes en friet, maar ook groentes. Qua sauzen kun je onder andere kiezen uit champignonsaus, satesaus, pepersaus en nog veel meer. Ideaal eigenlijk, je kunt je hoofdgerecht zo helemaal aanpassen aan jouw wensen.

Cocktails & toetjesMad Hatter Enschede

Normaal bestel ik niet zo snel een toetje (ik blijf een arme student), maar deze keer maakte ik een uitzondering. Tsja, wat wil je als je Eton mess op de kaart zet. De merengue was heerlijk in combinatie met de verse aardbeien en het ijs en een perfecte afsluiter van een geslaagde avond.

Wil je alles nog beter maken? Bestel dan een van de vele cocktails. Mijn favoriet is absoluut de Tea Time, een drankje op basis van koude appel-kaneelthee(!) met likeur 43, frangelico en suikersiroop. Het klinkt misschien als een aparte combinatie, maar geloof me: dit wil je proberen. De Homemade Hugo is volgens de bediening trouwens ook een aanrader, helaas hadden ze een van de ingrediënten niet meer toen ik er was en heb ik hem dus niet kunnen proeven. Ik kom er vast nog eens terug, dus die cocktail proef ik zeker nog wel een keertje!

Adres:
Mad Hatter BBQ Lounge
Stationsplein 1, Enschede

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

 

    Leave a Reply