Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Haarlem Hotspots

Lunchen bij Meneer Frans in Haarlem

april 4, 2018
Meneer Frans Haarlem - The Salad Junkie

Meestal ga ik, als ik in Haarlem ben, lunchen bij Barista Café. Maar deze keer werd ik door mijn moeder meegesleept naar Meneer Frans. Een vriendin raadde haar deze hotspot aan en de website zag er leuk uit, dus weken we af van ons standaard lunchtentje. Al snel werd me duidelijk waarom ik er nog nooit was geweest: Meneer Frans ligt verscholen achter een meubelzaak op de Gedempte Oude Gracht. Een echte hidden gem dus!

Na één stap over de drempel, was ik gelijk fan van deze hippe Haarlemse hotspot. De inrichting is heel erg leuk en de stoelen zitten verrassend lekker. Eenmaal gesetteld krijgen we de kaart in handen, waar enorm veel smaakvolle ontbijt- en lunchgerechten op staan. Heb je pas later op de dag afgesproken? Ook voor een borrel met hapjes kun je bij Meneer Frans terecht.

Meneer Frans Haarlem - The Salad Junkie

En hoe smaakt dat?

Na flink wat keuzestess, bestellen we allebei een smoothie. Mijn moeder kiest voor een combinatie van twee verschillende flammkuchens (de pittige kip met gegrilde groenten, spinazie, rode ui, geroosterde cashewnoten en chilisaus en de serranoham met verse vijgen, rode ui, rucola en pesto). De flammkuchen met serranoham is heerlijk. De andere heb ik helaas niet kunnen proeven wegens mijn allergie voor spinazie, maar ik heb me laten vertellen de versie met pittige kip die ook erg lekker is. Fijn voor de vega’s: tegen een meerprijs van €1 kan je de flammkuchen ook met vega kip bestellen.

Meneer Frans Haarlem - The Salad Junkie

Zelf koos ik voor het broodje avocado (want avocado is life) met biologische kip (vega kip is ook mogelijk), spek, tomaat, komkommer, sla, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Ik heb zelden zo’n lekker broodje gegeten en die truffelmayonaise is echt to die for. Ik ben overigens later nog een keer terug geweest en heb toen de kaasfondue in een brioche bol met kastanjechampignons, radijs, nachos, jalapeños, komme, zilveruitjes en cornichons besteld. Ook een echte aanrader.

Let er wel op dat het op zaterdag erg druk is bij Meneer Frans. Als je op die dag wilt gaan en zeker wilt zijn van een plekje raad ik je aan om te reserveren. Ook de service duurt dan wat langer. De tweede keer ging ik op een zondag en toen was het personeel juist heel leuk en snel. Houd hier dus rekening mee als je wilt genieten van de heerlijkheden van Meneer Frans!

Meneer Frans
Adres: Gedempte Oude Gracht 90-92 in Haarlem

 Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply