Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

Hip, hot & happening: Moeke Enschede

maart 31, 2018
Moeke Enschede - The Salad Junkie

Donderdag stond er voor mij een superleuke avond op de planning. Niet alleen vanwege het Hbo gala (mijn favoriete feestje van het jaar!), maar ook omdat ik aan mocht schuiven bij Moeke. Tijdens een supergezellig persdiner mocht ik de gerechten van Enschede’s nieuwste hotspot te proeven. Spoiler alert: dat was absoluut geen straf.

Moeke neemt de plaats in van Bar Celona, pal aan de Oude Markt in het stadscentrum van Enschede. Wat meteen opvalt als je binnenloopt, is de gezellige en huiselijke sfeer in combinatie met de toffe inrichting. Ik vond Celona altijd een beetje kil, met name doordat het zo’n grote ruimte was. Daarom kwam ik er ook niet heel graag. Het team achter Moeke heeft gelukkig beter over de ruimte nagedacht, want het pand voelt een stuk knusser aan door de verschillende hoekjes die er gecreëerd zijn. Je hebt totaal niet meer in de gaten dat je in een restaurant eet dat ruimte biedt aan maar liefst 200 gasten.

Moeke Enschede - The Salad Junkie

Let’s eat!

Pluspunten dus voor de styling, maar het draait natuurlijk allemaal om het eten. De kaart is in ieder geval enorm uitgebreid en gevuld met gerechten voor zowel vlees- als visliefhebbers en vegetariërs. Als je net als ik alles lekker vindt, krijg je er spontane keuzestress van. Gelukkig hoef ik vanavond niet te kiezen en mag ik verschillende heerlijkheden proeven. Mijn favoriete gerecht van de avond was absoluut de salade Moeke met gamba’s en ossenhaaspuntjes (je bent een Salad Junkie of je bent het niet he ;)). Ik hou van zowel vlees als vis, maar had zelf nog nooit aan deze combinatie gedacht. Vraag me niet waarom, want het is echt een gouden duo. Extra fijn: de salade is te bestellen als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Dan maken ze hem extra groot voor je en krijg je er frietjes of brood bij. Ik weet al wat ik tijdens mijn volgende bezoekje aan Moeke wil eten.

Moeke Enschede - The Salad Junkie

Waar ik ook voor terug zou komen? Die heerlijke biefstuk met champignonsaus en de spareribs, die zo van het bot glijden. Doe jezelf een plezier en probeer een van deze gerechten met een gin tonic on the side, want ook drankjes maken kunnen ze bij Moeke wel. Zelf heb ik me door het personeel laten verrassen, want ze kunnen goed inschatten welke gin tonic past bij jouw smaak. Er is keuze uit zes verschillende combinaties, dus er zit er altijd eentje tussen die jij lekker vindt.

Moeke Enschede - The Salad Junkie

Toetjes!

Als laatste was het tijd voor mijn favoriete gang: toetjes! Ook daar staat de menukaart van Moeke vol mee. Mijn tip: bestel de ‘Van alles wat’, een proeverij van verschillende toetjes, dan zit je sowieso goed. Wil je toch liever een nagerecht? Dan kan ik je de witte chocolade cheesecake met bosvruchtensaus van harte aanbevelen. Dit heerlijke gebakje was bij de hele tafel favoriet en daardoor ook als eerste op. Persoonlijk was ik ook fan van de crème brûlée, maar dat is sowieso een van mijn lievelingstoetjes.

Moeke: een aanrader?

Ja! Ik vind Moeke echt een toevoeging aan de stad. De sfeer is gezellig en ongedwongen en op de kaart staat voor ieder wat wils. De gerechten zijn smaakvol en ook wat betreft drankjes is er volop keuze. Ze zijn open tot ‘s avonds laat, dus je kunt er ook gerust binnenlopen voor een gezellige borrel met vrienden of voor een leuke date night. De prijzen liggen iets hoger dan bij bijvoorbeeld De Kater en Foodbar Bluff, maar alles is prima betaalbaar. Zelfs als student (dus je hoeft niet gelijk ome duo in te schakelen). Hier kom ik zeker nog eens terug!

Moeke Enschede
Adres: Oude Markt 8

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply