Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots

Hagelswag laat alle hagelslagdromen uitkomen

oktober 2, 2017

Onlangs opende een heuse hagelslagwinkel in Amsterdam en ja, dat is net zo awesome als het klinkt. Al van kinds af aan ben ik gek op dit zoete broodbeleg en toen ik de verpakking zag (een fles!) wist ik het zeker: dit moet ik hebben en proeven. Afgelopen week moest ik toevallig in Amsterdam zijn, dus kon een bezoekje aan deze nieuwe hotspot natuurlijk niet uitblijven. Benieuwd of Hagelswag  echt zo anders is dan gewone hagelslag van de supermarkt? Ik heb het voor je uitgetest.

Hagelslagwinkel Amsterdam: Hagelswag

Hagelswag is een klein winkeltje (ik liep er in eerste instantie zelfs voorbij!) in de Heisteeg in Amsterdam. Het is er superleuk ingericht en de flessen hagelslag hangen overal aan de muur. Maar waarom een hagelslagwinkel? “De founders vonden het zo jammer dat er niets met deze oerhollandse traditie werd gedaan. Pindakaas en stroopwafels zijn bijvoorbeeld wel al ruimschoots vertegenwoordigd met eigen winkels”, vertelt de verkoopster. Kortom, het was hoog tijd voor een winkel die helemaal draait om ‘Hollands greatest breakfast tradition’.

Geen standaard hagelslag

Als je een hagelslagwinkel gaat beginnen, kun je natuurlijk niet aankomen met iets standaards. Daarom vonden ze het product helemaal opnieuw uit en maakte ze hagelslag echt van deze tijd. Alles wordt fairtrade geproduceerd en in plaats van de standaard sprinkles, vind je hier echte chocolate chunks in je pak of fless die niet zomaar van je brood vallen. Omdat mensen tegenwoordig ook bewuster en anders eten, werd hier ook rekening mee gehouden. Hagelswag bevat minder suiker, meer cacao en is zelfs vegan.

En hoe zit dat met de smaken? Naast de ‘gewone’ versie met 57% cacao, kun je bij Hagelswag ook terecht voor een aantal variaties: kokos-banaan, pinda’s-rood fruit of appel-karamel. Voorlopig heb je dus genoeg te proeven en is er voldoende keus om af te wisselen tijdens je ontbijt.

Hagelslagwinkel Amsterdam: Hagelswag

Is Hagelswag écht zo lekker?

Na al deze veelbelovende woorden, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig geworden naar het product. Ik nam een fles ‘gewone’ Hagelswag mee naar huis en ben erg enthousiast. Niet alleen staat de fles superleuk in je keuken, de smaak van de hagelslag zelf is ook dik in orde. Je proeft echt dat de chocolade van goede kwaliteit is. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van pure chocolade, maar deze hagelslag is gezoet met een beetje vanille en daardoor niet zo bitter. Ik vrees dat ik nu ik Hagelswag heb geproefd, ik niet meer tevreden kan zijn met een pakje van De Ruijter of Venz…

Deze superhippe hagelslagwinkel vind je aan de Heisteeg 8 in Amsterdam. Ga jij een kijkje nemen?

    Leave a Reply