Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Haarlem Hotspots

Haarlemse Hotspot: Barista Café

oktober 23, 2017
Barista Café Haarlem

Zelf woon ik al vijf jaar op mezelf in Enschede, maar mijn ouders wonen nog steeds in Haarlem en dus kom ik er regelmatig. Er zijn super veel leuke hotspots te vinden in de stad, waaronder het fantastische Barista Café Haarlem. Ze doen hun naam absoluut eer aan, want de koffie is er geweldig en als je een blik werpt op de kaart kun je bijna niet kiezen tussen al het lekkers. Kortom, de perfecte plek om bij te kletsen.

Barista Café HaarlemHeel veel keus (ook voor vega’s!)

Wat ik heel erg leuk vindt aan deze hotspot is de huiselijke sfeer en de hippe inrichting. Bij Barista Café Haarlem voelt het echt alsof je thuiskomt na een lange dag. Je wordt begroet door vriendelijk personeel én de geur van verse koffie. Het interieur is Pinterestwaardig: compleet met een brick wall, gave lampen en comfortabele stoelen.

Maar het draait natuurlijk om het eten en dat is dik in orde. Je kunt er terecht voor uitgebreide ontbijtjes, smaakvolle broodjes of koffie met iets lekkers. Op de kaart staan onder andere smoothiebowls, (club) sandwiches, wraps, salades, allerlei soorten fingerfood en nog veel meer. Daarnaast werken ze ook met maandelijke koffiespecials, die mij elke keer weer weten te verrassen zoals de coconut latte en de tiramisu latte. Als vegetariër kun je hier trouwens ook gerust binnenlopen, want de kaart is erg uitgebreid en er zijn flink wat vegetarische opties.

Barista Café Haarlem

Waanzinnige worteltaart

Ik ben dus inmiddels al flink wat keren naar dit gezellige koffietentje geweest en heb de halve kaart uitgeprobeerd, maar voor de worteltaart blijf ik terugkomen. Dit is by far de lekkerste die ik ooit heb gegeten (en dat wil wat zeggen, want ik heb ook in Engeland trationele carrot cake geproefd). Deze taart heeft hier een super zachte smaak en een creamy topping. Ook niet onbelangrijk: je krijgt gewoon een goed stuk taart en geen mini stukje zoals bij veel andere cafés. Bestel er een lekkere smoothie of koffie bij en jouw dag kan gegarandeerd niet meer stuk.

Barista Café Haarlem
Adres: Grote Houtstraat 165 Haarlem

    Leave a Reply