Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Test

De grote Van Delft pepernoten-test

oktober 9, 2017
Van Delft pepernoten

Ik weet dat het nog even duurt voor Sinterklaas in het land is. Toch sta ik, zodra Van Delft in Enschede weer opengaat, met meerdere zakken bij de kassa. Nu snap ik dat jij vast moeite hebt met kiezen, aangezien Van Delft meer dan 40 soorten pepernoten in het assortiment heeft. Daarom at ik me afgelopen weekend misselijk aan vier soorten pepernoten, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Na lang twijfelen en dertig rondjes door de winkel, koos ik voor de smaken truffel-kaneel, truffel, pumpkin spice en limoncello. Drie daarvan vallen binnen de categorie chocoladepepernoot (tsja, wat kan ik zeggen, ik ben nou eenmaal gek op chocolade…). De pumpkin spice is als enige van mijn aankopen een kruidnoot.

Van Delft pepernoten

Truffel-kaneel

De smaak truffel-kaneel is een pepernoot met als basis melkchocolade. Daarop zit uiteraard een laagje kaneel om het helemaal af te maken. Ik kan niet anders zeggen dan dat truffel-kaneel echt heel erg lekker is. De combinatie van de kruiden met de chocolade werkt gewoon heel erg goed. Aan deze smaak kun je je echt helemaal misselijk eten, dus leg de zak absoluut niet in je buurt.

Truffel

Aangezien ik niet kon kiezen tussen truffel-kaneel en truffel, nam ik ze allebei mee. Truffel heeft als basis witte chocolade en is rijkelijk bestrooid met cacao. Stiekem vond ik deze iets lekkerder dan de versie met melkchocolade en kaneel, maar dat komt vooral omdat ik gek ben op witte chocolade. Deze zak was dan ook in no-time leeg en ik zou hem zo nog eens kopen.

Pumpkin Spice

Zodra de Pumpkin Spiced Latte weer bij Starbucks verkocht wordt, mis ik met liefde mijn trein om dit drankje te halen #commonwhitegirl. Ik werd dan ook meteen enthousiast toen ik Pumpkin Spice pepernoten bij Van Delft zag liggen. Zoals al eerder gezegd, is dit de enige kruidnoot die ik meenam en dat merk je aan de smaak. De Pumpkin Spice heeft een hele specifieke smaak en is héél kruidig. Als je de Pumpkin Spiced Latte lekker vindt zoals ik, mag je deze pepernoot zeker niet overslaan want daarmee kun je de smaak goed vergelijken. Hou je meer van zoet? Dan kun je beter voor een smaak gaan op basis van chocolade.

Limoncello

Altijd als mijn ouders naar Italië gaan, nemen ze een fles limoncello mee naar huis. Ik ben gek op dit drankje, maar misschien nog wel gekker op de pepernoot versie. Ik weet niet eens hoe ik in woorden moet uitdrukken hoe groot fan ik ben van deze smaak. Limoncello is een pepernoot op basis van witte chocolade. De lichtzure citroensmaak balanceert de zoetigheid en ik denk dat dat precies de reden is waarom ik dit mijn favoriet is. Ik heb de tweede zak inmiddels al gehaald #sorrynotsorry.

Welke smaak Van Delft pepernoten ga jij uitproberen? En hebben jullie behoefte aan een deel twee van de pepernotentest?(suggesties voor de te testen smaken zijn welkom!) Laat het me weten in een reactie.

Van Delft pepernoten
Adres: Van Heekplein 104

Ze hebben vestigingen door heel Nederland, kijk voor de andere filialen even op hun website.

  • Reply
    Daisy
    oktober 20, 2017 at 11:43 pm

    Omg die pumpkin spice lijkt me zo lekker! Wist helemaal niet dat er zoveel smaken waren, gaat een wereld voor me open haha.

Leave a Reply