Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Gdańsk Hotspots

Gdańsk hotspots: de lekkerste adresjes voor ontbijt, lunch & diner

september 16, 2018
Gdansk hotspots

Eerder vertelde ik je al welke bezienswaardigheden je in Gdańsk je echt niet over mag slaan. Maar wat me echt verbaasde, was de hoeveelheid leuke restaurantjes. Zeker als je iets van de hoofdstraat afwijkt, kun je in alle rust enorm lekker eten in deze prachtige Poolse stad. Bij deze Gdańsk hotspots ontbijt, lunch en dineer je op je allerbest.

Gdansk hotspots

Gdansk hotspots

Retro Café

Mijn favoriete ontbijt- en lunch hotspot in Gdańsk: Retro Café. In de warme maanden kun je er lekker buiten eten, maar ook binnen zitten is geen straf: de styling is namelijk super tof. Aan de muren hangen vintage camera’s en de lampen bij de bar zijn hoeden. Ik bestelde er een heerlijke pistachekoffie en een open sandwich met eiersalade. Het brood is hier echt heerlijk en ze besteden veel aandacht aan de presentatie.

Gdansk hotspots

Gdansk hotspots

Anima Café

Een andere topper is Anima Café. Hier hebben ze een hele uitgebreide kaart met allemaal lekkere ontbijt- en lunchgerechten (die je de hele dag door kunt bestellen). Ik koos voor de pancakes met chocola, maar ze hebben hartige pancakes, allerlei bagels en meer. Binnen is het niet groot, maar wel enorm gezellig en in de vitrine liggen meerdere lekkere taartjes. Mijn tip: ga lekker buiten zitten of bij het raam, zodat je lekker mensen kunt kijken.

Gdansk hotspotsGdansk hotspots

Original Burger

Zin om snel wat te eten? Dan is Original Burger dé Gdańsk hotspot voor jou. Dit leuke zaakje zit aan de hoofdstraat en heeft een vintage uitstraling, compleet met lp’s aan de muren. Zelfs de kaart is in de vorm van een plaat. Bij Original Burger scoor je een lekkere burger met twee bijgerechten voor omgerekend een tientje. Bij ons was het rustig en dus hadden we binnen tien minuten eten. De burger was erg smaakvol en absoluut niet doorbakken en de frietjes waren super lekker gekruid. Daarna zit je ook echt goed vol.

Gdansk hotspots

Gdansk hotspots

Sapore

Ik moet de credits voor het ontdekken van dit restaurant toch echt aan mijn vriend geven (ik weet zeker dat hij nu triomfantelijk naar zijn scherm kijkt). Toen we terugliepen van Anima Café naar ons hotel, kwamen we het Italiaanse restaurant Sapore tegen. Het zag er zo leuk uit, dat we besloten om hier ‘s avonds te gaan eten. Hier bestelden we twee heerlijke voorgerechten (mini caprese en drie soorten bruschetta) en twee goede pizza’s plus een drankje. De rekening was nog geen 25 euro en dit was toch echt wel het lekkerste diner in Gdańsk. Deze hotspot is echt een dikke aanrader!

Gdansk hotspotsHuge ass ijsjes

“Ik wil zo’n mega ijsje”, riep Stan al op dag één. We zagen meerdere mensen ermee lopen en moesten het proberen. Voor iets meer dan een euro haal je een ijsje in een smaak naar keuze. Als je je afvraagt waar je ze kunt krijgen: overal op de hoofdstraat. Wij haalden die van ons vlak naast de Lange Markt.

Gdansk hotspots

Craft Cocktails

Als je een toffe cocktailbar zoekt, moet je naar Craft Cocktails. Deze bar is helemaal is jaren ’20/’30-stijl. Er staan veel verschillende drankjes op de kaart en alle ingrediënten die ze gebruiken zijn super vers. Ik dronk er een appelcocktail en een watermeloencocktail en die waren allebei erg lekker. Grappig: je krijgt een glas water bij je alcoholische versnapering ‘zodat je de volgende dag geen kater hebt’, aldus de kaart.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte Gdańsk hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply