Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

Heerlijk & healthy: ETN Saladebar in Enschede

oktober 30, 2017
ETN Saladebar Enschede

Als ik ergens blij mee ben, is het dat ETN Saladebar haar deuren heeft geopend. In de randstad schieten de saladebars als paddenstoelen uit de grond, maar Twente bleef altijd een beetje achter. Gelukkig was daar ineens de crowdfundingcampagne van eigenaresse Lotta, die net als ik echt een healthy hotspot miste in Enschede. In december was alles rond en haar eigen saladebar een feit. ETN is een enorme aanwinst voor de stad. Je kunt er heerlijk even neerploffen en genieten van een smakelijke lunch of een salade afhalen als je zelf geen tijd/zin hebt om te koken en toch iets gezonds wilt eten.

ETN Saladebar Enschede
Aanschuiven bij ETN Saladebar is echt een feestje. De eigenaresse is super aardig en dus net zo’n Salad Junkie als ik ;). Dat wordt je direct duidelijk als je in de vitrine kijkt, die gevuld is met uitsluitend verse en lokale producten. Hiervan wordt in een mum van tijd jouw favoriete salade gemaakt. Je kunt er ook terecht voor lekkere smoothies, limonade, soepen of wraps. Het aanbod van de soepen en smoothies wisselt regelmatig. Houdt het krijtbord dus in de gaten voor het huidige aanbod en laat je verrassen door de lekkerste smaken van het seizoen. Deze hotspot is trouwens uitermate geschikt voor veganisten en vegetariërs: zelfs de zoetigheden die er worden gebakken zijn vegan, maar er wordt nooit ingeleverd op de smaak. Laatst hadden ze bijvoorbeeld een vegan layercake met lemoncurd en die was echt onwijs lekker.ETN Saladebar Enschede

Weer even terug naar die salades…

Want daar draait het bij ETN Saladebar natuurlijk om. Die zijn héérlijk en goedgevuld. Niet onbelangrijk, want het is wel zo prettig dat je niet na twee uur alweer honger hebt. Op de kaart vind je vijf standaard salades: Linzen-Geitenkaas, Vegan Quinoa, Twentse Kip, Groente Power en Mediterraan. Hieraan kun je eventueel ook nog iets extra’s toevoegen tegen een kleine meerprijs. Liever helemaal zelf bepalen wat de pot schaft? Je kunt ook zelf je salade samenstellen, waarbij je keuze hebt uit enorm veel lekkere ingrediënten.

Mijn favoriet is de salade Mediterraan, die smaakt echt alsof je in een warm land aan het dineren bent bij een ondergaande zon. De croutons die erbij horen zijn heerlijk crunchy en de smaakvolle pesto maakt het helemaal af. Ik haal deze salade heel vaak als ik een drukke dag heb gehad of vroeg met de trein moet. Voorheen moest ik voor een snelle hap altijd naar de snackbar en dat was ik enorm zat. Met de komst van ETN is er eindelijk een healthy alternatief. Echt een uitkomst als je het mij vraagt!

ETN Saladebar Enschede

ETN Saladebar
Adres: Haverstraatpassage 26, Enschede

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply