Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Parijs

What I ate in Paris…

januari 6, 2018

Afgelopen week bracht ik eindelijk weer een bezoekje aan het door mij zo geliefde Parijs. In deze fantastische stad kun je niet alleen genieten van de prachtige gebouwen en winkelen tot je niets meer kunt dragen (of tot het geld op is), ook eten in Parijs is geweldig. Ik ontdekte de afgelopen dagen dan ook veel hotspots. Vandaag laat ik je zien wat ik allemaal heb gegeten in de Franse hoofdstad en vertel ik je waar je wel en niet moet zijn.

eten in Parijs Angelina- The Salad Junkie

Chocolademelk en taart bij Angelina

We beginnen de dag bij Angelina, het welbekende en door veel mensen geroemde theehuis aan de Rue de Rivoli. Na even in de rij te hebben gestaan, mogen we naar binnen. De entourage van Angelina is geweldig en we zitten boven. Lekker rustig, beneden zit je namelijk met veel meer mensen bij elkaar. We bestellen allebei vol verwachting een kop warme choco en een Mont Blanc – hét gebakje waar Angelina bekend om staat. Helaas is het niet zo geweldig als we dachten. Het gebakje is lekker, maar veels te vullend (we laten zelfs de helft staan) en de chocolademelk is goed, maar zeker niet lekkerder dan veel simpelere zaakjes in Nederland (die er een stuk minder geld voor vragen). Hier komen we niet meer terug.

eten in Parijs La maison de la truffe- The Salad Junkie

Dineren bij La Maison de la Truffe

Na de teleurstellende ervaring bij Angelina, zijn we ‘s avonds toe aan iets lekkers. In Lafayette Gourmet – het foodwarenhuis van Lafayette, aanrader! – valt ons oog op La Maison de la Truffe, waar de zwarte truffel de hoofdrol speelt in de gerechten. Ik kies voor de gnocci met pastrami. Na de eerste hap zijn we allebei weer helemaal happy. Dit is zoals een gnocci hoort te smaken en ook het glas rosé is erg lekker. Daarnaast is de bediening erg vriendelijk en krijgen we bij het afrekenen ook nog een praline met truffel mee naar huis. Een aanrader als je lekker wilt eten in Parijs, maar geen zin hebt in een echt restaurant.

eten in Parijs Ob-la-di - The Salad Junkie

Ontbijten bij Ob-La-Di

De volgende ochtend starten we de dag goed bij een van mijn favoriete plekjes op aarde: Ob-La-Di. Ik wijdde er niet voor niets mijn eerste hotspotblog aan en na maanden dromen, kon ik eindelijk weer eens genieten van die heerlijke avocadotoast. Bestel als drankje vooral de koude jasmijnthee, want die is verrukkelijk. Ik mis dit ontbijtje al meteen nu ik er weer over schrijf. Als je ooit in Parijs bent, sla deze leuke plek dan niet over. Kom wel op tijd, wij waren er rond tienen en toen was het nog rustig, maar een uur later stond er een rij voor de deur.

eten in Parijs Laduree - The Salad Junkie

Lunchen met taart en thee bij Ladurée

We zouden eerst gaan lunchen bij Marcelle, maar de kaart was zo beperkt dat we kiezen voor taart bij Ladurée. Een betere lunch is er ook eigenlijk niet, want de oranjebloesemthee is geweldig en het gebakje (Ispahan, met roos, framboos en lychee) smaakt net zo goed als hij eruit ziet. Hier mag je me dus echt voor wakker maken, dat snap je. Bonustip: neem zeker een paar macarons mee, want die zijn ook to die for.

eten in Parijs L'As du fallafel - The Salad Junkie

Fallafel bij L’As du Fallafel

Goed, we zouden vanavond fancy gaan eten, maar op de een of andere manier belandden we bij L’As du Fallafel in de leukste wijk van Parijs: Le Marais. L’As du Fallafel is eigenlijk gewoon een veredelde snackbar, maar dan wel eentje waar je eet als een koningin. Ik bestelde de fallafel plate en werd verrast door de heerlijke smaken en de verschillende mezzes die erbij werden geserveerd. L’As du Fallafel laat zien dat simpel eten soms zo lekker kan zijn, vanaf nu verlaat ik Parijs namelijk nooit meer zonder een bezoekje aan mijn favoriete fallafeltoko.

eten in Parijs Buvette - The Salad Junkie

Ontbijten bij Buvette

Waar je ook lekker kunt eten in Parijs? Bij Buvette. Dit is mijn favoriete nieuwe ontdekking en deze hotspot krijgt dan ook nog een eigen post. De kaart is simpel, maar staat boordevol lekkere gerechten waardoor het nog steeds erg lastig kiezen is. Uiteindelijk ging in voor de Griekse yoghurt met rood fruit en granola. Ik kan je vertellen: als ik elke dag zulke lekkere granola kreeg als hier, zou ik nooit meer brood eten. Dat zegt wat voor iemand die licht verslaafd is aan avocadotoast en kaastosti’s.

eten in Parijs Gloria - The Salad Junkie

Pizza bij Gloria

Om half zeven vertrekt onze trein, dus eten we tussen de middag warm bij het Italiaanse restaurant Gloria, op tien minuutjes afstand van de Eiffeltoren. Het is een prima plek om een lekkere pizza te eten in Parijs tegen een goede prijs. Ook de ravioli viel erg in de smaak heb ik gehoord. Al met al gingen we gevuld en voldaan de deur uit.

Heb jij nog leuke plekjes om te eten in Parijs? Laat het me dan vooral weten!

    Leave a Reply